Τα Σκόπια καταρρέουν και οι Έλληνες πολιτικοί προωθούν άρον - άρον την σύνθετη ονομασία! - UNPOLITICAL

Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2017

Τα Σκόπια καταρρέουν και οι Έλληνες πολιτικοί προωθούν άρον - άρον την σύνθετη ονομασία!

Ντροπή: Τα Σκόπια καταρρέουν και το ελληνικό πολιτικό σύστημα ζητάει σύνθετη ονομασία!

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το ελληνικό πολιτικό σύστημα συνεχίζει ακόμα να υιοθετεί την απαράδεκτη στάση απέναντι στο σκοπιανό περί σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό με την ΝΔ μάλιστα (που θα έπρεπε να είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη απέναντι στα εθνικά θέματα) να επαναλαμβάνει την πρότασή της δια στόματος του τομεάρχη Εξωτερικών, Γιώργου Κουμουτσάκου με αποτέλεσμα να προκαλέσει την οργισμένη αντίδραση των ομογενών με καταγωγή από την Μακεδονία οι οποίοι και εύλογα αναρωτιούνται:

«Εάν η σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό είναι αποδεκτή από την χώρα μας, ιδιαίτερα τώρα που τα Σκόπια διέρχονται εσωτερική κρίση μεταξύ Σλάβων και Αλβανών που απαρτίζουν το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της χώρας τους που απαρτίζουν το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της χώρας τους»

Δηλαδή ερωτούν αυτό το οποίο σκέφτεται πας σώφρον Έλληνας. Είναι δυνατόν μια αδύναμη χώρα που τελεί υπό κατάρρευση να σύρει μια μεγαλύτερη, με υπερδεκαπλάσια στρατιωτική και γεωπολιτική ισχύ και να της επιβάλλει εν τέλει αυτό που θέλει; Να οικειποιηθεί ένα όνομα με το οποίο κλέβει ένα μεγάλο και ένδοξο μέρος της ιστορίας της;ο

Την ίδια στιγμή μάλιστα που στα Σκόπια αποφάσισαν να γκρεμίσουν τα αγάλματα του Μ.Αλεξάνδρου και να εξαλειφθούν όλες οι αλυτρωτικές φανφαρολογίες του Ν.Γκρουέφσκι από την νέα κυβέρνηση και να κάνουν πίσω στο ζήτημα της ονομασίας, προκειμένου να πετύχουν την άρση του ελληνικού βέτο και να εισέλθουν σε ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Φυσικά το πρόβλημα δεν είναι μόνο της ΝΔ αφού και η κυβέρνηση τηρεί την ίδια εξωφρενική στάση. 

Όποιος επιτρέπει την ίδρυση Άνω Μακεδονίας τότε θα υπάρχει εύλογα και η Κάτω Μακεδονία. Αν είναι Βόρεια θα υπάρχει και η Νότια κ.λ.π

Δεν είναι δυνατόν για ένα τόσο εθνικά ευαίσθητο και επικίνδυνο θέμα το παρόν πολιτικό σύστημα να παίζει με τις μελλοντικές γενιές των Ελλήνων. Τι πάει να πει γεωγραφικός προσδιορισμός;

Μπορεί στην Κορέα να υπάρχει Βόρεια και Νότια ή το Βιετνάμ να ήταν επίσης Βόρειο και Νότιο αλλά ενώθηκε μετά από έναν αιματηρό δεκαετή πόλεμο. Στο μεταξύ και στις δύο περιοχές έλαβαν χώρα καταστρεπτικές συγκρούσεις παρά και το γεγονός ότι επρόκειτο για φυλετικά ομοιογενείς χώρες.

Ενώ εδώ; 

Είναι έγκλημα να μην προχωρήσει η Ελλάδα στην επιβολή της μόνης δίκαιας λύσης.

Ακόμα και η Βρετανία προκειμένου κάποτε να μπει στην ΕΕ και να αρθεί το γαλλικό βέτο (λογω Βρετάνης) άλλαξε το όνομά της σε Ηνωμένο Βασίλειο.

Έτσι σκέφτονται τα σοβαρά κράτη

Αναλυτικά η επιστολή των Παμμακεδονικών Ενώσεων:

Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας,
Εμείς οι Μακεδόνες ανά την Υφήλιο βρίσκουμε απαράδεκτη την απάντηση του Τομεάρχη Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κουμουτσάκου, σχετικά με τις δηλώσεις του Υπουργού Αμύνης κ. Καμμένου σε τηλεοπτικό κανάλι σε συνέντευξή του ότι δεν πρόκειται να δεχτεί τη χρήση του όρου Μακεδονία για την γείτονα χώρα.
Είναι ασφαλώς επικίνδυνο για την πατρίδα μας η στάση των δεκαοχτώ βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας να ρωτούν εάν η σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό είναι αποδεκτή από την χώρα μας, ιδιαίτερα τώρα που τα Σκόπια διέρχονται εσωτερική κρίση μεταξύ Σλάβων και Αλβανών που απαρτίζουν το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της χώρας τους. Σε ποιους θα χαρίσουμε το όνομα «Μακεδονία», στους Σλάβους, ή τους Αλβανούς; Όλοι μας ευχόμαστε για ειρήνη στην περιοχή…γνωρίζουμε όμως πιο είναι το μέλλον της γείτονος χώρας; Ας μην ξεχνούμε πως πρόκειται για τα Βαλκάνια.
Μερικά από τα πολιτικά κόμματα-ασφαλώς όχι όλα-έχουν εγκλωβιστεί με την δήθεν κόκκινη γραμμή της σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό erga omnes. Επιπροσθέτως, ας μην ξεχνούμε πως το 2012 που έγινε αυτή η δήθεν συμφωνία μεταξύ κομμάτων δεν υπήρχαν τα προβλήματα περί «Μακεδονικής» εθνότητας και «Μακεδονικής» γλώσσας, ενώ ο ειδικός μεσολαβητής του ΟΗΕ κ. Nimetz «νύπτων τας χείρας του» δήλωσε πως θα ασχοληθεί μόνον με το όνομα και όχι με την εθνότητα και την γλώσσα. Θα ήταν εξίσου τραγικό λάθος να συζητούμε μόνον για το όνομα όταν οι Σλάβοι επιμένουν για «Μακεδονικό έθνος» και «Μακεδονική γλώσσα».
Εμείς οι απανταχού Μακεδόνες δεν δεχόμαστε επ’ ουδενί λόγω αυτή την επικίνδυνη υποχώρηση από τα κόμματα που έχουν συναινέσει στην δήθεν «κόκκινη γραμμή» για μια χώρα με αβέβαιο μέλλον. Υπάρχει όμως μια διέξοδος γι αυτό: ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ήδη η νέα σκοπιανή κυβέρνηση «ξηλώνει» όλη την πολιτική Γκουέφσκι.
Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο νέος υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Νίκολα Ντιμιτρόφ, ερωτηθείς αν έχει επικοινωνήσει με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά και αν θα επισκεφθεί την Αθήνα, ανέφερε:
«Μιλήσαμε χθες τηλεφωνικά, ενώ σήμερα το πρωί μίλησα και με την ομόλογό μου από την Βουλγαρία. Και από εκεί έλαβα πρόσκληση.
»Θα δούμε πως θα είναι το πρόγραμμα, ωστόσο στόχος μου, κάτι που έχω εκφράσει και δημόσια κατά την προηγούμενη εβδομάδα, είναι πως θα ήθελα η πρώτη διμερής επίσκεψή μου να είναι στην Αθήνα, διότι εκεί έχουμε το μεγαλύτερο πρόβλημα και δουλειά μας, της διπλωματίας, είναι να λύνουμε τα προβλήματα και να εξομαλύνουμε τις σχέσεις.
»Και νομίζω πως θα βρούμε τρόπο, παρά το πρόβλημα αυτό [σ.σ. του ονόματος] να έχουμε ωραίες, θετικές σχέσεις.
»Βασικά θέλω να πω στην περιοχή ότι από σήμερα η “Μακεδονία” έχει νέο πρόσωπο. Και αυτό θα το δείξουμε και έμπρακτα.
»Και εννοείται ότι θα έχω πολλές επισκέψεις στις Βρυξέλλες, αλλά αυτές δεν θα είναι σε διμερές επίπεδο».
Ερωτηθείς για το θέμα του ονόματος, ανέφερε: «Δυστυχώς, αυτό το ζήτημα, παρότι δεν θα έπρεπε από νομικής άποψης, είναι συνυφασμένο και με τις δύο διαδικασίες ενσωμάτωσης [σ.σ. στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ].
»Ωστόσο και δίχως αυτό, οι σχέσεις με τους γείτονες είναι πάντοτε πολύ σημαντικές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.