Κάθε μέρα και μία αποκάλυψη - Σε θέση άμυνας η κυβέρνηση για τις παρεμβάσεις Καμμένου στον ισοβίτη Γιαννουσάκη - UNPOLITICAL

Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017

Κάθε μέρα και μία αποκάλυψη - Σε θέση άμυνας η κυβέρνηση για τις παρεμβάσεις Καμμένου στον ισοβίτη Γιαννουσάκη

Σε θέση άμυνας η κυβέρνηση για τις παρεμβάσεις Καμμένου στον ισοβίτη Γιαννουσάκη

Φουντώνει ο θόρυβος για τις παρεμβάσεις του Πάνου Καμμένου στον Μάκη Γιαννουσάκη, ο οποίος
προχώρησε σε νέες καταγγελίες για την υπόθεση του πλοίου Noor-1 μιλώντας στο Unfollow.

1. Αρχικά αναφέρθηκε στις απευθείας επικοινωνίες που είχε με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας: 

Ερώτηση: Σε σχέση μ’ αυτά που δημοσιεύσαμε, τις συνομιλίες σας, τα τηλεφωνήματα και όλα τα σχετικά. Σας έχει πάρει στις 17 Ιανουαρίου τρεις φορές ο κ. Καμμένος;

Ναι.

Τι σας είπε;

Τι μου είπε; Να δώσω την κατάθεση, αυτό που έχω καταθέσει. Ότι είναι μαζί μου η κυβέρνηση και να δώσω την κατάθεση. Να μη φοβάμαι τίποτα, θα μου στείλει αστυνομία, θα μου στείλει… Αυτά, αυτά.

2. Αποκάλυψε το πρόσωπο που μεσολάβησε:

Εκείνη τη μέρα με πήρε ο Τριανταφυλλόπουλος και μου λέει: «Έχεις χρόνο να σε πάρει ο Καμμένος;». «Όχι» του λέω, «γιατί να ‘χω;». Και με πήρε. Μετά μου ‘στειλε μήνυμα γραπτώς και μου λέει «είμαι με τον υπουργό μαζί» – ο Τριανταφυλλόπουλος.

Δηλαδή η πρώτη επαφή που είχατε με τον Καμμένο ήταν «γεια σου, είμαι ο Πάνος Καμμένος, έρχεται η Τζίβα να καταθέσεις»;

Ναι.

Έχει σημασία αυτό που σας ρώτησα προηγουμένως και μου απαντήσατε ότι εσείς δεν είχατε πάρει ποτέ τηλέφωνο τον κ. Καμμένο. Διότι ο κ. Καμμένος…

Τον πήρα μετά. Αυτός με πήρε πρώτη φορά.

Αλλά την πρώτη φορά σας πήρε στις 17 Ιανουαρίου. Και η πρώτη επαφή του, η πρώτη, η πρώτη συνομιλία μαζί σας…

Ναι.

…ήταν: «Θα έρθει η εισαγγελέας να δώσεις κατάθεση».

«Καπετάνιε, είμαστε μαζί σου», έτσι ακριβώς, «καπετάνιε είμαστε μαζί σου, μην φοβάσαι τίποτα, θα έρθω να καταθέσω και στο δικαστήριό σου υπέρ σου. Θα έρθει η εισαγγελέας να δώσεις κατάθεση. Τώρα». Και του λέω: «Τώρα; Τέτοια ώρα;». Μου λέει «ναι». Του λέω «πρώτον, δεν έχω να δώσω κατάθεση». Μου λέει «σε παρακαλώ, δώσ’ της κάποια στοιχεία τότε».

Τι άλλο σας είπε; Γιατί υπάρχουν τρεις κλήσεις απ’ τις 9 μέχρι τις 10 εκείνο το βράδυ.

Ε, αυτά ήταν, αυτά ήταν, ότι… δηλαδή επέμενα εγώ ότι δεν την θέλω και «όχι, θα ‘ρθει». «Δεν την θέλω», «όχι, θα ‘ρθει».

Σας υπέδειξε ο κ. Καμμένος τι να πείτε;

Όχι. Αυτά μου τα υπέδειξε ο [σ.σ.: ανακριτής, αξιωματικός του Λιμενικού] Χριστοφορίδης, όχι ο Καμμένος. Ο Καμμένος μου είπε «δώσε την κατάθεση». Τελεία, τίποτα άλλο.

Άρα δηλαδή εσείς συνάγετε το συμπέρασμα ότι ο κ. Χριστοφορίδης μιλάει ή μιλούσε με τον κ. Καμμένο ή με κάποιον ενδιάμεσο…

Όχι, όχι, όχι ενδιάμεσο. Έχει κάνει ραντεβού στο γραφείο του. Όχι ενδιάμεσο. Έχει πάει στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο Χριστοφορίδης τουλάχιστον τρεις φορές.

Από πού έχετε την πληροφορία αυτή εσείς;

Απ’ τον ίδιο τον Χριστοφορίδη.

Σας το έχει πει…

Και ο Καμμένος μου είπε ότι «ο Χριστοφορίδης είναι δικό μου παιδί».

Το βράδυ δηλαδή που μιλήσατε…

Στο τηλέφωνο. Ναι, ναι, «είναι δικό μου παιδί».

3. Περιέγραψε και τη συνάντηση με την κυρία Τζίβα:

Είναι αληθές ότι έκανε λάθος και πήγε στον Κορυδαλλό πριν τον Αυλώνα;

Έκανε λάθος και δεν την βάλαν κιόλας στον Κορυδαλλό. Έγινε χαμός. Τσακώθηκαν άλλα ούτως ή άλλως έμαθε αυτή ότι είναι Αυλώνα. Κι αυτός είναι κι ο λόγος που δεν πήραν και τη διευθύντρια στην Αυλώνα.

Καλά. Γιατί δεν την βάλαν στον Κορυδαλλό και τη βάλαν στην Αυλώνα;

Γιατί… γιατί στον Κορυδαλλό λειτούργησε ο… πώς το λένε, ο νόμος. Δεν έχεις καμία εισαγγελική παραγγελία να μπεις, δεν έχεις κανα τέτοιο, δεν είναι ενημερωμένη η φυλακή, δεν μπορούμε να σου ανοίξουμε την πόρτα.

Και στον Αυλώνα γιατί της άνοιξαν;

Γιατί πήρε τον αρχιφύλακα ο Καμμένος.

Αυτό το ξέρετε γιατί κάποιος σας το είπε ή σας το είπε ο κ. Καμμένος;

Μπροστά μου, μπροστά μου. Αφού μιλούσανε μπροστά μου.

Μπροστά σας ποιος πήρε τηλέφωνο;

Μου είπε ο Καμμένος «πες στον αρχιφύλακά σου να με πάρει» κι επειδή δεν ήθελα να πάρει απ’ το δικό μου τηλέφωνο για να υπάρχει αποτύπωμα, έδωσα το τηλέφωνο του Καμμένου στον αρχιφύλακα. Και τον πήρε εκείνη τη στιγμή ο αρχιφύλακας.

Πώς λέγεται ο αρχιφύλακας;

Τάσσης.

Τάσσης.

Ναι.

Άρα δηλαδή εσείς μιλάγατε με τον κ. Καμμένο και σας ζήτησε ο κ. Καμμένος να μιλήσει με τον αρχιφύλακα για να εξασφαλίσει ότι ερχόμενη η εισαγγελέας…

Δεν ξέρω τι… μου είπε «πες στον αρχιφύλακά σου να με πάρει», δεν ξέρω τι του ‘πε γιατί δεν μπορούσα να ακούω εγώ τον Καμμένο. Και μετά ξέρω ότι ο Καμμένος ξαναπήρε τον αρχιφύλακα γιατί ήρθε και μου το ‘πε ο αρχιφύλακας. Μου λέει «με ξαναπήρε ο υπουργός», δηλαδή τον πήρε πίσω, του επέστρεψε το τηλέφωνο. Δεν ξέρω, δεν έχω ιδέα όμως τι είπανε.

4. Μίλησε για τη συνομιλία της δικαστικής λειτουργού με τον κ. Κοντονή:

Για ποιο λόγο μίλησε με τον κ. Κοντονή εκείνο το βράδυ, εκείνη την ώρα, σας το είπε; Ρωτήσατε εσείς;

Για να τον ενημερώσει τι έγινε, ότι δεν δίνω κατάθεση. Και να τον ενημερώσει για το τι θα συμβεί.

Εσείς είπατε ότι δεν θα δώσετε κατάθεση;

Δεν έδωσα κατάθεση, αυτό εξηγώ. Δεν έδωσα κατάθεση.

Άρα η κ. Τζίβα έπαιρνε τον κ. Κοντονή να του πει, να τον ενημερώσει ότι δεν δίνατε κατάθεση.

Ότι δεν δίνω κατάθεση κι ότι μπορώ να προσκομίσω τα εξτρέ των λογαριασμών μου, μόνο αυτό. Φαντάζομαι αυτό του πε, εγώ δεν είπα κάτι άλλο.

Επί τρεις ώρες δηλαδή εσάς όμως προσπαθούσε να σας πείσει – εντάξει, την μία ώρα σας είχε βγαλμένο έξω και μιλούσε κατά δική της ομολογία προς εσάς με τον κ. Κοντονή…

Ναι.

5. Και για τις πιέσεις που δέχτηκε να κατηγορήσει τον κ. Μαρινάκη:

Τις άλλες δυο ώρες ποια ήταν η συζήτηση μαζί της;

Ότι ο… ο Μαρινάκης είναι μπλεγμένος, ότι θα γίνει πρόβλημα, θα γίνει αυτό… ότι «θα σε προστατεύσουμε» και τέτοια, όχι όμως στο επίπεδο της πίεσης. Δηλαδή δεν θέλω να πω κάτι για τη γυναίκα… Δηλαδή αυτή κάποιος την είχε πείσει ότι εγώ λέω ότι ο Μαρινάκης είναι ένοχος.

Άρα δηλαδή αυτή η γυναίκα ήρθε προετοιμασμένη να πάρει μια κατάθεση για…

Ακριβώς. Για την ενοχή του Μαρινάκη.

Και όταν ήρθε κι έκατσε μαζί σας, προσπαθούσε μ’ έναν τρόπο να σας χαλαρώσει για… 

Ναι, δημιούργησε μια προσωπική σχέση καλή. Αφού μιλάγαμε στον ενικό.

Μισό λεπτό. Το να είναι πεπεισμένη το λέτε γιατί είχατε αυτή την εντύπωση ή σας το είπε η ίδια;

Ότι την πήρανε και της είπανε αυτό: πήγαινε να πάρεις κατάθεση, είμαι έτοιμος να καταθέσω και γι’ αυτό μαζεύτηκε νυχτιάτικα.

Ουσιαστικά δηλαδή είχαν προκαθορίσει…

Ναι.

6. Έδωσε διευκρινίσεις και για τον ρόλο του κ Χριστοφορίδη:

Άρα ο κ. Χριστοφορίδης που ερχόταν, ερχόταν με σκοπό να σας πείσει να δώσετε κατάθεση σύμφωνα μ’ αυτά…

Όχι να με πείσει. Ότι μην τολμήσεις και κάνεις κάτι, θα σβήσεις. Δηλαδή μην τυχόν μας πας κόντρα. Όχι να με πείσει, δεν με πήγαινε στο παρακαλετό. Στην απειλή με πήγαινε.

Ναι.

Είναι περίπου ό,τι ακούτε τον Μάρτιο.

Και για τα ανταλλάγματα που του υποσχέθηκαν: 

Πέρα απ’ αυτά που ακούμε τον Μάρτιο, υπάρχει κάποια άλλη στιχομυθία, μη-καταγεγραμμένη, όπου ο κ. Χριστοφορίδης σας υπόσχεται κάτι σε σχέση με τον κ. Καμμένο ή με τον κ. Κοντονή ή με την κ. Τζίβα;

Άμεση αποφυλάκιση… Καλά, αυτό που μου πρότεινε είναι συγκεκριμένη διαδικασία: να κάνω κατάθεση με ανοιχτή ημερομηνία, να την πάρει και να φύγει, η οποία κατάθεση θα έλεγε ότι παρουσιάστηκα στο Λιμεναρχείο. Οπότε τι γίνεται; Αφού θα έγραφε ότι παρουσιάστηκα στο Λιμεναρχείο, για να έχει αξία αυτή η κατάθεση, θα ‘πρεπε εγώ να ‘μαι ελεύθερος.

Σωστά.

Λοιπόν, άρα μ’ αυτόν τον τρόπο θα μου εγγυόταν την αναστολή που ζητάω. Και γι’ αυτό άμα δεις τη συνομιλία που λέει «πάω στον Τσίπρα, του δείχνω την κατάθεση και δεν του δίνω αντίγραφο», αυτός είναι ο λόγος που δεν του δίνω αντίγραφο. Διότι η μορφή της κατάθεσης έχει αξία μόνο όταν βγω απ’ τη φυλακή. Αλλιώς είναι παράνομη. Και αν θα δεις προσεκτικά στη συνομιλία, λέει: «αν θες να με μεταθέσεις, μεταθέστε με». Ξέρεις γιατί το λέει αυτό; Γιατί στην κατάθεση αυτή θα λέει παρουσιάστηκα στον τάδε Χριστοφορίδη Παναγιώτη. Άρα, για να ισχύσει αυτή η κατάθεση πρέπει να… προϋποθέτει δύο πράγματα: πρώτον, εγώ να είμαι ελεύθερος και δεύτερον ο Χριστοφορίδης στη θέση του.

7. Έκανε λόγο για επιχείρηση «δημιουργίας» στοιχείων:

Στις 20 Μαρτίου, στη συνομιλία με τον κ. Χριστοφορίδη, σας λέει «στείλε έναν άνθρωπο στο Ντουμπάι».

Ναι.

Γιατί; Τι να κάνει στο Ντουμπάι ο άνθρωπος;

Να φέρει όλα τα παραστατικά… Να φέρει παραστατικά που θ’ αποδεικνύουν ότι δεν πήγανε τα λεφτά εκεί πέρα, γιατί μου ‘χε ζητήσει, επειδή στο Ντουμπάι δεν μπορούν να κάνουν δικαστική συνδρομή, δεν μπορούσαν να βρουνε χαρτιά, να φέρω χαρτιά που ουσιαστικά ν’ αποδεικνύουνε, θα μου τα ζήταγε αυτός τα χαρτιά, θα μου υπεδείκνυε τι χαρτιά θέλει, οπότε θα αποδυνάμωνε τα χαρτιά του Μαρινάκη.

Υπάρχουν τέτοια χαρτιά; 

Δεν μπήκα καν στη διαδικασία τι χαρτιά θέλουν γιατί μου το λέει, όπως θα δείτε, ότι «θα σου πω εγώ τι θα φέρεις». Δεν μου ‘πε ποτέ.

Υπάρχει υπόνοια ότι θα δημιουργούσε πλαστά χαρτιά ο ίδιος;

Ναι, ναι, ναι. Ξεκάθαρα. Ξεκάθαρα. Μα το λέει κιόλας: «Θα μου φέρεις τα παραστατικά» και «ποιο εφετείο θα τα απορρίψει;» και «ποιος θα το κάνει», δηλαδή κάτι τέτοια μου λέει…


Στην άμυνα ο Κοντονής...


Σε αυτό το πλαίσιο ο υπουργός Δικαιοσύνης απέδωσε τις παρεμβάσεις Καμμένου σε υπερβάλλοντα ζήλο: 

Κάλυψη στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο για τις καταγγελίες που τον εμφανίζουν να συνομιλεί με ποινικό κρατούμενο για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών παρείχε στην Ολομέλεια της Βουλής ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

«Ο υπουργός Άμυνας, αν τον κατηγορείτε για κάτι, είναι για υπερβάλλοντα ζήλο και προτροπή προς κάποιον να μιλήσει. Αυτό είναι το αμάρτημά του; Αν αυτό είναι τότε να πείτε ότι τάσσεστε υπέρ της συγκάλυψης. Ο τρόπος που βάλατε κατά του υπουργού Αμυνας οδηγεί σε άλλες σκέψεις».

Την συζήτηση άνοιξε ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης καλώντας τον υπουργό Δικαιοσύνης να απαντήσει και να επισημάνει εάν έχει προχωρήσει σε συγκεκριμένες ενέργειες για να αποκαλυφθεί η αλήθεια.

«Σας ακούω να μιλάτε για τον κ. Καμμένο με εμπαθή τρόπο για μια ενέργειά του η οποία κατευθύνεται προς την αποκάλυψη της αλήθειας ενδεχομένως και άλλων ενόχων. Αυτό δεν είναι κακό» συνέχισε ο κ. Κοντονής και πρόσθεσε «Πήγε να του πάρει κατάθεση; Όχι. Παρακάμπτετε το γεγονός ότι ο ισοβίτης έδωσε συνέντευξη στον κ. Τριανταφυλλόπουλο. Εκεί εμπλέκει ανθρώπους και επιχειρηματίες κλπ. Τι έκανε η κυβέρνηση και η δικαιοσύνη; Αμέσως απεστάλη εισαγγελέας να ερευνήσει αν είναι αληθή αυτά. Ο ισοβίτης δεν δέχθηκε να δώσει κατάθεση, παρέδωσε όμως στην αρμόδια εισαγγελέα ένα κατάλογο με τραπεζικούς λογαριασμούς. Από εκείνο το σημείο χωρίς διαρροές έχει ξεκινήσει η διαδικασία δικαστικής διερεύνησης. Εμείς δεν κατασκευάζουμε ενόχους. Ο δε υπουργός Άμυνας μετά από εκείνη την επαφή όπου προφανώς διασταύρωσε ό,τι του είχε καταγγελθεί από τον δημοσιογράφο που πήρε την συνέντευξη δεν έκανε κάτι άλλο».

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του υπουργού ο αντιπρόεδρος της Ολομέλειας Νικήτας Κακλαμάνης είπε «δεν έχει υπάρξει ποτέ στο παρελθόν επικοινωνία υπουργού με ισοβίτη ναρκέμπορο. Όλα τα κόμματα θέλουν να αποκαλυφθεί η αλήθεια».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, υποστήριξε ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης «όχι μόνο επιβεβαίωσε τις συνομιλίες, αλλά υιοθέτησε και όσα είπε ο κ. Καμμένος με τον ισοβίτη» για να προσθέσει σε άλλο σημείο: «Είτε κάνετε τον κακό συνήγορο ή θέλετε να «κάψετε» τον κ. Καμμένο».Δευτερολογία Κοντονή: Υποτιθέμενη η συνομιλία Καμμένου-ισοβίτη...


Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την αρχική του παρέμβαση κατά την οποία όχι μόνο επιβεβαίωσε ότι υπήρξε συνομιλία μεταξύ του κ. Πάνου Καμμένου και καταδικασμένου για υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών αλλά υποστήριξε πως καλώς έπραξε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, επιχείρησε ο κ. Σταύρος Κοντονής κλείνοντας την επεισοδιακή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης «διόρθωσε» την αρχική του τοποθέτηση κάνοντας λόγο αυτή τη φορά για «υποτιθέμενη συνομιλία του υπουργού Εθνικής Αμυνας».

Παράλληλα επιτέθηκε στην ΝΔ επισημαίνοντας ότι «αναγνωρίζουν πως υπάρχει μέγα θέμα να υπερασπίζονται επιχειρηματικά συμφέροντα και δημοσιεύματα ΜΜΕ που ανήκουν σε συγκεκριμένο επιχειρηματία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.