Για να πείσει ότι η συμφωνία του Eurogroup είναι επιτυχία το Μέγαρο Μαξίμου παραδίδει μαθήματα Αγγλικών - UNPOLITICAL

Σάββατο, 17 Ιουνίου 2017

Για να πείσει ότι η συμφωνία του Eurogroup είναι επιτυχία το Μέγαρο Μαξίμου παραδίδει μαθήματα Αγγλικών


Η προσπάθεια της κυβέρνησης να πείσει ότι η συμφωνία του Eurogroup είναι λόγος για πανηγυρισμούς παρά το γεγονός ότι το μέλλον της χώρα υπονομεύτηκε μέχρι το 2060 πέρασε σε άλλο επίπεδο με το Μαξίμου να κάνει μαθήματα αγγλικών στην Αντιπολίτευση και κυρίως στην Νέα Δημοκρατία που εξαπέλυσαν πυρά για το περιεχόμενο της συμφωνίας. 

«Οι κύριοι της ΝΔ εκτίθενται από μόνοι τους», σχολιάζουν πηγές του Μαξίμου. Παραθέτοντας τα σχετικά αποσπάσματα των δύο αποφάσεων, οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι εκείνη του 2012 δεσμευόταν για στήριξη της Ελλάδας «έως» την επιστροφή στις αγορές, ενώ η χθεσινή απόφαση, για στήριξη «για την» επιστροφή στις αγορές.

Συγκεκριμένα, απαντώντας στις πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σχολιάζουν ότι «η Νέα Δημοκρατία χρειάστηκε 1371 λέξεις μήπως και πείσει κανέναν για τη χθεσινή συμφωνία του Eurogroup»: «Επειδή η κυβέρνηση έχει και πιο σημαντικά πράγματα να ασχοληθεί από το στρατηγικό αδιέξοδο της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη», προσθέτουν, «τους επισημαίνουμε μία ειδοποιό διαφορά που τους «διέφυγε» για να βγάλουν το συμπέρασμα που θέλουν». Ειδικότερα, οι κυβερνητικές πηγές αναφέρουν:

«Η απόφαση του Νοεμβρίου του 2012, για την οποία επιχαίρει η ΝΔ ανέφερε «we are committed to providing adequate support to Greece during the life of the programme and beyond until it has regained market access». Το Eurogroup δεσμευόταν δηλαδή ότι θα διασφαλίζει νέα δάνεια στο διηνεκές μέχρι κάποια στιγμή η χώρα να αποκτήσει πρόσβαση στις αγορές και χωρίς κανένα χρονικό προσδιορισμό.

Η χθεσινή απόφαση αντιθέτως αναφέρει πως «in view of the ending of the current programme in August 2018, the Eurogroup commits to provide support for Greece’s return to the market». Δηλαδή το Eurogroup δεσμεύεται να διασφαλίσει την ολοκλήρωση του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018 και παράλληλα να στηρίξει την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές. Για αυτό το λόγο εξάλλου προβλέπεται στην ίδια απόφαση ένα σημαντικό αποθεματικό ρευστότητας για να στηριχθεί η έξοδος στις αγορές».

«Με λίγα λόγια», καταλήγουν οι πηγές της κυβέρνησης, «η μία απόφαση δεσμευόταν για στήριξη μέχρι την επιστροφή στις αγορές και η χθεσινή για στήριξη για την επιστροφή στις αγορές». Για να σχολιάσουν: «Οι κύριοι της ΝΔ εκτίθενται από μόνοι τους…».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.