Europol: Έρχονται νέα τρομοκρατικά χτυπήματα στην Ευρώπη - UNPOLITICAL

Τρίτη, 27 Ιουνίου 2017

Europol: Έρχονται νέα τρομοκρατικά χτυπήματα στην Ευρώπη


«Ο τρομοκρατικός κίνδυνος στην Ευρώπη είναι ο υψηλότερος εδώ και μια γενιά, ο υψηλότερος της τελευταίας εικοσαετίας. Κι εξακολουθεί να αυξάνεται, σύμφωνα με τις ενδείξεις που έχουμε», δήλωσε ο επικεφαλής της Europol Ρομπ Γουέινραϊτ στη γερμανική εφημερίδα Neue Osnabruecker Zeitung.
Τo γεγονός της αύξησης της τρομοκρατικής βίας διαφαίνεται από την κατακόρυφη αύξηση των συλλήψεων τα τελευταία χρόνια. Πέρσι, συνελήφθησαν 718 άνθρωποι για σχέσεις με τζιχαντιστικές οργανώσεις, ενώ 135 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τρομοκρατικά χτυπήματα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Europol, στην Ευρώπη έχουν βρει καταφύγιο εκατοντάδες τρομοκράτες, πολλοί εξ αυτών προερχόμενοι από τη Συρία. 
Ο αριθμός των ξένων μαχητών υπολογίζεται γύρω στις 5.000, εκ των οποίων περίπου 1.500-1.800 έχουν επιστρέψει στην ΕΕ. «Πολλοί εξ’ αυτών δεν έχουν ούτε την πρόθεση, αλλά ούτε και τις ικανότητες να εξαπολύσουν τρομοκρατικές επιθέσεις». Ωστόσο, απομένουν εκατοντάδες πιθανοί τρομοκράτες που συνιστούν κίνδυνο για την ασφάλεια στην Ευρώπη.», αναφέρει ο επικεφαλής της Europol.
Συνεπώς, ο κίνδυνος ελλοχεύει από μοναχικούς λύκους, αλλά και «μπορεί να είναι δράστες κατευθυνόμενοι ή εμπνεόμενοι από το Ισλαμικό Κράτος, που δεν έχουν βρεθεί ποτέ στη Συρία ή το Ιράκ». Ο Γουέινραϊτ δικαιολογεί την έλλειψη αποτελεσμάτων των διωκτικών αρχών στην εντυπωσιακή αύξηση των τεχνολογιών του διαδικτύου. 
«Επειδή οι δίαυλοι επικοινωνίας έχουν μετακινηθεί στο Διαδίκτυο, η αστυνομία έχει απωλέσει ένα μεγάλο μέρος των δυνατοτήτων της να παρακολουθεί τους τρομοκράτες. Κι αυτό πρέπει να αλλάξει»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.