Στην Exin πάει η Financial Services η Εθνική Ασφαλιστική - Αργά και σταθερά συνεχίζει το ξεπούλημα - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017

Στην Exin πάει η Financial Services η Εθνική Ασφαλιστική - Αργά και σταθερά συνεχίζει το ξεπούλημα


Στα 718,3 εκατ. ευρώ ανήλθε το τίμημα για την πώληση του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής στην κοινοπραξία Exin Financial Services στην οποία συμμετέχει και ο Ελληνοαμερικανός επενδυτής Τζον Κάλαμος. Την συγκεκριμένη συμφωνία την είχε στηρίξει η κυβέρνηση των ΗΠΑ και ειδικά ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ και το επιτελείο του.

Η πώληση που εγκρίθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας στις 27 Ιουνίου περιλαμβάνει και συμφωνία αποκλειστικής συνεργασίας για την πώληση των ασφαλιστικών προϊόντων της Εθνικής Ασφαλιστικής μέσω του δικτύου της ΕΤΕ (bancassurance) για 10 χρόνια με δυνατότητα επέκτασης άλλων πέντε ετών. Ακόμη υπήρξε ειδική συμφωνία για την σχέση που θα έχουν οι δύο μέτοχοι της ασφαλιστικής, δηλαδή η Exin και η Εθνική Τράπεζα που διατηρεί το 25%. Το bancassurance αποτελεί βασικό κανάλι πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής, αν και οι νέοι μέτοχοι δηλώνουν ότι θα αναπτύξουν και δίκτυο πωλήσεων μέσω των συνεργαζόμενων πρακτόρων.

Με την πώληση αυτή η Εθνική Τράπεζα από την μία εκπληρώνει μια σημαντική υποχρέωση που είχε αναλάβει βάσει του Σχεδίου Αναδιάρθρωσης που είχε συμφωνήσει με την Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της ΕΕ (DG Comp) μετά από την τελευταία ανακεφαλαιοποίηση. Ταυτόχρονα, ενισχύει την κεφαλαιακή της επάρκεια μιας και το τίμημα της συναλλαγής ξεπερνά την λογιστική αξία της θυγατρικής της.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τράπεζας η συναλλαγή αναμένεται να έχει θετικό αντίκτυπο της τάξης των περίπου 110 μονάδων βάσης στο pro forma δείκτη CET1 της ΕΤΕ.

Για να ολοκληρωθεί η συμφωνία θα πρέπει η πώληση να εγκριθεί από τις Αρχές Ανταγωνισμού, καθώς και από την Τράπεζα της Ελλάδος

Ποιοι είναι οι νέοι μέτοχοι της Εθνικής Ασφαλιστικής

H Exin Financial Services είναι μια ολλανδική εταιρεία οικονομικών υπηρεσιών, ιδρυτές της οποίας εμφανίζονται ο Ματ Φέρφιλντ, ο Ελληνοαμερικανός επενδυτής με έδρα το Σικάγο των ΗΠΑ, Τζόν Κάλαμος και ο επίσης Ελληνοαμερικανός Τζον Κουδούνης.

Ο Τζον Κάλαμος είναι πρόεδρος και ιδρυτής της Calamos Investments, μια εταιρείας διαχείρισης επενδύσεων με γραφεία σε Σικάγο, Νέα Υόρκη και Λονδίνο που διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους περίπου 20 δισ. δολαρίων. Ο Τζον Κουδούνις είναι γνωστό στέλεχος της Wall Street, ο οποίος είναι διευθύνων σύμβουλος της Calamos Investments.

H Exin έχει ήδη παρουσία στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, έχοντας εξαγοράσει τον Δεκέμβριο του 2016 το 50% της AIG Hellas, το άλλο 50% της οποίας έχει η Κανελλόπουλος -Αδαμαντιάδης ΑΕ.

Όλες οι πλευρές επιβεβαιώνουν την πρόθεση τους να επενδύσουν μακροπρόθεσμα στην Εθνική Ασφαλιστική με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΤΕ κ. Λεωνίδα Φραγκιαδάκη να δηλώνει:

Μας χαροποιεί ιδιαίτερα που ο νέος μας συνεργάτης, η EXIN, διακατέχεται από μακροπρόθεσμο στρατηγικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα και θα συνεχίσει να αναπτύσσει την Εθνική Ασφαλιστική τα επόμενα χρόνια.

«Αναζητώ ευκαιρίες για επενδύσεις στην Ελλάδα εδώ και αρκετό καιρό. Είμαστε ευτυχείς γιατί βρήκαμε κάτι το οποίο ανταποκρίνεται πλήρως στη μακροπρόθεσμη στρατηγική μας», σημείωσε από την μεριά του ο κ. Κάλαμος.

«Η συμφωνία με την Εθνική Ασφαλιστική ενισχύει τη δέσμευσή μας στην αγορά χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών της Νότιας Ευρώπης ως μέρος της Πανευρωπαϊκής μας στρατηγικής. Η Exin έχει την τεχνογνωσία να ηγηθεί της αναγέννησης του κλάδου σε όλη την περιοχή», αναφέρει σε δήλωση του ο κ. Κουδούνης.

Οι νέοι επενδυτές δηλώνουν έτοιμοι για την περαιτέρω ανάπτυξη της Εθνικής Ασφαλιστικής μέσω της σημαντικής αναβάθμισης κεντρικών συστημάτων και διαδικασιών, με σκοπό τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των πελατών, και ιδιαιτέρως των brokers και ασφαλιστικών πρακτόρων της, αλλά και των ασφαλισμένων.

Η Exin, αναφέρει σχετική ανακοίνωση, θα συνεισφέρει στη συνεργασία την τεχνογνωσία της σε θέματα διανομής, και αναδοχής ασφαλειών, καθώς και σε τεχνικά και ψηφιακά θέματα, συμπεριλαμβανομένης της κατοχυρωμένης της εφαρμογής και αλγόριθμου «Intelligent Data» που βασίζεται σε τεχνολογία πρόβλεψης συμπεριφορών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.