H JP MORGAN ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ: Ήρθε η ώρα να ετοιμαστείτε για αναταραχή - UNPOLITICAL

Τρίτη, 27 Ιουνίου 2017

H JP MORGAN ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ: Ήρθε η ώρα να ετοιμαστείτε για αναταραχή


Οι παγκόσμιες αγορές υπήρξαν ασυνήθιστα ήρεμες για μια εκτεταμένη χρονική περίοδο, και τώρα είναι μια καλή στιγμή οι επενδυτές να αρχίσουν να προετοιμάζονται για μια περίοδο αναταραχής η οποία είναι πολύ πιθανή στον ορίζοντα, σύμφωνα με τους αναλυτές της JPMorgan Chase.

Τα risk assets, όπως οι μετοχές, σημειώνουν ράλι εδώ και χρόνια, στέλνοντας την μεταβλητότητα των αγορών κοντά σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ, όπως επισημαίνει η αμερικάνικη τράπεζα.

«Αν και η μεταβλητότητα δεν θα έπρεπε να είναι υψηλή, είναι σαφές ότι το σημερινό μακροοικονομικό περιβάλλον δεν δικαιολογεί χαμηλό επίπεδο ρεκόρ μεταβλητότητας», όπως τονίζει.

Οι αυξήσεις επιτοκίων από την Fed και ο περιορισμός της χαλαρής νομισματικής πολιτικής από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Τράπεζα της Ιαπωνίας θα αρχίσουν σύντομα να καταργούν ορισμένους από τους κύριους παράγοντες που υποστήριξαν τις υψηλές αποτιμήσεις των μετοχών. «Μεσοπρόθεσμα, αυτό είναι πιθανό να οδηγήσει σε αναταραχές στην αγορά , σε αύξηση της μεταβλητότητας και σε ενίσχυση των κινδύνων», όπως προειδοποιεί η JP Morgan.

Αξίζει να σημειώσουμε πως και η Bank of America Merrill Lynch προειδοποίησε πριν μερικές ημέρες πως «η σημαντική ενίσχυση της ρευστότητας και η σημαντική άνοδος των εταιρικών κερδών το τελευταίο διάστημα σημαίνουν ότι το φθινόπωρο θα δούμε την κορυφή τους». Μοπως τόνισε, η άνοδος «στυλ Ικάρου», θα οδηγηθεί από μία ισχυρή πτώση το φθινόπωρο.

Σύμφωνα με την BofA, υπάρχουν διάφορες ενδείξεις υπερβολής στην Wall Street, υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι η κεφαλαιοποίηση της μετοχής του Facebook πλέον ξεπερνά την κεφαλαιοποίηση του δείκτη MSCI της Ινδίας.

Και η Bank of America Merrill Lynch επισήμανε πως οι κεντρικές τράπεζες είναι ο λόγος πίσω από τις υψηλές τιμές των assets και την υψηλή μεταβλητότητα.

Αξίζει να σημειώσουμε πως στην μηνιαία δημοσκόπηση της αμερικάνικης τράπεζας, αριθμός ρεκόρ funds εκτιμούν πλέον πως οι διεθνείς μετοχές είναι υπερτιμημένες.

Για τις αμερικανικές μετοχές, η JP Morgan προτείνει την αγορά call options του δείκτη Vix (δείκτης μεταβλητότητας). Η ίδια στρατηγική μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στην Ευρώπη και στον δείκτη VSTOXX, ο οποίος παρέχει ένα παρόμοιο μέτρο της τεκμαρτής μεταβλητότητας για τον Euro Stoxx 50 που παρακολουθεί τα blue chips της ευρωζώνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.