Ξορκίζουν την παράταση, αλλά τα προβλήματα στο Taxisnet παραμένουν - UNPOLITICAL

Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2017

Ξορκίζουν την παράταση, αλλά τα προβλήματα στο Taxisnet παραμένουν

Ξορκίζουν την παράταση, αλλά τα προβλήματα στο Taxisnet παραμένουν


Μπορεί το υπουργείο Οικονομικών να διαψεύδει πως θα δώσει παράταση στην διορία που λήγει τέλος Ιουνίου, άλλα δείχνουν όμως τα στοιχεία από την πορεία υποβολής των δηλώσεων Ε1. Μέσα σε δύο μήνες έχουν υποβληθεί 1,8 εκατ. δηλώσεις Ε1, αλλά απομένουν 4,3 εκατομμύρια για να υποβληθούν μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα!
Για να επιτευχθεί αυτό θα έπρεπε να υποβάλλονται καθημερινώς 120.000 δηλώσεις Ε1, αλλά προς το παρόν δεν έχουν ξεπεράσει σε ρυθμό ούτε τις 90.000 σε μια μέρα.

Επιπλέον, παραμένει άλυτο το πρόβλημα με τα λάθη στα εισοδήματα των αγροτών που εμφανίζονται προσυμπληρωμένα (κωδ. 037-038) αλλά δεν αλλάζουν, επειδή αντλήθηκαν από παλιά και λανθασμένα στοιχεία του 2013 από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Για τον λόγο αυτό, φορείς των λογιστών και της αγοράς έχουν ζητήσει ήδη από το υπουργείο Οικονομικών να δώσει παράταση έως τις 26 Ιουλίου, καθώς δεν δημιουργείται δημοσιονομικό πρόβλημα στη χώρα αφού η α΄ δόση του φόρου εισοδήματος πρέπει να πληρωθεί μία εβδομάδα αργότερα, στο τέλος του μηνός. Και αν δοθεί παράταση όμως, παρά τις κατηγορηματικές διαψεύσεις, στο υπουργείο Οικονομικών δεν μπορούν να σκεφτούν ότι αυτή θα ξεπερνά τις 10 ή 15 Ιουλίου –και προνοώντας «δια παν ενδεχόμενον» ή αν τυχόν πάει κάτι άλλο στραβά όπως πχ να ανακύψει ένα τεχνικό πρόβλημα στο ηλεκτρονικό σύστημα υποβολής των δηλώσεων κλπ.

Φωτιά τα νέα εκκαθαριστικά

Και έτσι πάντως, τα πρώτα εκκαθαριστικά που βγαίνουν προκαλούν ίλιγγο στους φορολογουμένους.

Ήδη εκκαθαρίστηκαν 1,7 εκατ. δηλώσεις Ε1 και 1 στα 3 εκκαθαριστικά φόρου βγαίνει χρεωστικό. Καθένα δείχνει ότι ο φορολογούμενος θα πρέπει να πληρώσει 780 ευρώ σαν πρόσθετο φόρο, κατά μέσο όρο.

Αντίστοιχα, πιστωτικό βγαίνει μόλις 1 στα 6 εκκαθαριστικά φόρου, στα οποία αντιστοιχεί επιστροφή 320 ευρώ κατά μέσον όρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.