Το Ισραήλ έχει αποκλεισμένους 2.000.000 Παλαιστινίους στην Γάζα χωρίς νερό και ρεύμα - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2017

Το Ισραήλ έχει αποκλεισμένους 2.000.000 Παλαιστινίους στην Γάζα χωρίς νερό και ρεύμα

Το Ισραήλ έχει αποκλεισμένους 2.000.000 Παλαιστινίους στην Γάζα χωρίς νερό και ρεύμα

Μια αργή και έμμεση γενοκτονία επιτελείται σε καθημερινή βάση στο ρατσιστικό κράτος του Ισραήλ, αλλά οι «αντιρατσιστές» και οι λοιποί «ανθρωπιστές» φαίνεται ότι είναι αρκετά επιλεκτικοί τόσο ως προς τις ευαισθησίες τους όσο και ως προς τις αντιδράσεις τους.

Με μόλις δύο ώρες ηλεκτρικό ρεύμα την ημέρα και με το πόσιμο νερό να είναι «είδος πολυτελείας», καθώς το 95% των διαθέσιμων ποσοτήτων είναι μολυσμένο, οι περίπου 2.000.000 Παλαιστίνιοι που μένουν στην Λωρίδα της Γάζας δίνουν καθημερινά τον αγώνα της επιβίωσης. Το δράμα των κατοίκων της αποκλεισμένης από το Ισραήλ στενής λωρίδας γης περιγράφει με τα πιο μελανά χρώματα η νέα έκθεση του ΟΗΕ, με αφορμή την επέτειο των δέκα ετών από τότε που τον έλεγχο της Γάζας ανέλαβε η οργάνωση Χαμάς, εκτοπίζοντας τον Ιούνιο του 2007 την αντίπαλη Φατάχ.

Ο Ρόμπερτ Πάιπερ, συντονιστής Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ για τις κατεχόμενες παλαιστινιακές περιοχές προειδοποιεί ότι η κατάσταση για τους κατοίκους είναι ήδη «μη βιώσιμη». Όλοι οι βασικοί δείκτες που είχαν αναφερθεί στην προηγούμενη έκθεση του οργανισμού το 2012, όπως η υγειονομική περίθαλψη, η ύδρευση, η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας, τα εισοδήματα και η εκπαίδευση, έχουν επιδεινωθεί δραματικά.

Οι συνθήκες διαβίωσης για τους Παλαιστίνιους επιδεινώνονται πολύ πιο γρήγορα απ’ ό,τι είχε υπολογιστεί, καθώς η μόνη πηγή πόσιμου νερού στην περιοχή προβλέπεται να έχει στερέψει εντελώς έως το 2020, αν δεν αναληφθεί αμέσως δράση. Ο Πάιπερ υπογράμμισε επίσης την αδυναμία της Γάζας να προμηθευθεί τρόφιμα εξαιτίας του διαρκούς αποκλεισμού από το Ισραήλ.

Όλοι αυτοί που είχαν κάνει κάποτε σημαία «αντιρατσισμού» την ύπαρξη του Απαρτχάιντ στην Νότιο Αφρική, σιωπούν τώρα επιδεικτικά στις προσπάθειες διαχωρισμού και αποκλεισμού που κάνει το κράτος του Ισραήλ στους Παλαιστίνιους, οι οποίοι στερούνται ακόμη και το απολύτως απαραίτητο για την ζωή τους αγαθό του νερού.

Το Ισραήλ, με πρόσχημα την επικράτηση της Χαμάς, έχει προβεί σε έναν διαρκή αποκλεισμό της Γάζας, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την μοίρα των κατοίκων της. Οι διάφοροι Μούιζνιεκς δεν πρόκειται να κουνήσουν στο ελάχιστο το δαχτυλάκι τους για να κάνουν επικριτικές δηλώσεις και να καταδικάσουν το κράτος του Ισραήλ. Το γιατί είναι πασιφανές…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.