Χίος: 2.223 πρόσφυγες έφυγαν προς την ενδοχώρα από τον Ιανουάριο - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2017

Χίος: 2.223 πρόσφυγες έφυγαν προς την ενδοχώρα από τον Ιανουάριο

Χίος: 2.223 πρόσφυγες έφυγαν προς την ενδοχώρα από τον Ιανουάριο

Συγκεκριμένα στοιχεία, τα οποία εξηγούν την σημαντική μείωση του αριθμού των προσφύγων και μεταναστών στη Χίο, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, έδωσε στην δημοσιότητα η ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, την Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση Τύπου, από τον Ιανουάριο του 2017 έως σήμερα έχουν μεταφερθεί από τη Χίο στην ενδοχώρα με οργανωμένο τρόπο από την ύπατη αρμοστεία 2.223 αιτούντες άσυλο και πρόσφυγες.

Πρόκειται για άτομα που έχουν ολοκληρώσει τις απαραίτητες διαδικασίες στο νησί και έχουν άδεια να φύγουν από τη Χίο για την ηπειρωτική Ελλάδα.

Κατά την τρέχουσα εβδομάδα, οργανώθηκαν και διευκολύνθηκαν από την ύπατη αρμοστεία, σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές, τρεις μεταφορές συνολικά 99 αιτούντων άσυλο και προσφύγων, μέσω ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας.

Από αυτούς 62 μεταφέρθηκαν σε καταυλισμούς στην ενδοχώρα, σε συνεργασία με το συντονιστικό όργανο του υπουργείου Εσωτερικών (ΚΕΠΟΜ), ενώ οι υπόλοιποι 37 εγκαταστάθηκαν σε διαμερίσματα, ως μέρος του σχεδίου της ύπατης αρμοστείας για τους πρόσφυγες σχετικά με την διαμονή των ευάλωτων αιτούντων άσυλο.

Οι αναχωρήσεις αυτές, σε συνδυασμό με τις ελάχιστες ροές από τα τουρκικά παράλια από τις 15 Ιουνίου έως σήμερα, έδωσαν την ευκαιρία στο «σύστημα» κυριολεκτικά να ανασάνει και συγκεκριμένα να μειωθεί δραματικά ο αριθμός των προσφύγων – μεταναστών που διαμένουν στην Σούδα και να εκκαθαρισθεί ο πρόχειρος καταυλισμός στην παραλία της περιοχής.

Επίσης, συνεχίζεται με συστηματικό τρόπο η μεταφορά προσφύγων και μεταναστών από την Σούδα στην ΒΙΑΛ, τηρουμένου ενός ορίου ασφαλείας για τυχόν νέες μαζικές αφίξεις.

Πηγή: astraparis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.