Πρόστιμο 25.000 ευρώ στην Iberia -Ανάγκαζε υποψήφιες για πρόσληψη να κάνουν τεστ εγκυμοσύνης - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2017

Πρόστιμο 25.000 ευρώ στην Iberia -Ανάγκαζε υποψήφιες για πρόσληψη να κάνουν τεστ εγκυμοσύνης


Επικρίσεις για σεξιστική τακτική της Imperia, αλλά και πρόστιμο 25.000 ευρώ σε βάρος της εταιρείας, προκάλεσε το γεγονός ότι η αεροπορική ανάγκαζε τις υποψήφιες για πρόσληψη να κάνουν τεστ εγκυμοσύνης.

Η Iberia εξόργισε περισσότερο τους χρήστες του Twitter, όταν υποστήριξε ότι με το μέτρο αυτό ήθελε να διασφαλίσει την ευημερία του εμβρύου και της εγκύου. Ακόμη, η αεροπορική εταιρεία ισχυρίστηκε ότι η τακτική της αυτή δεν είχε ως σκοπό να αποκλειστούν οι μέλλουσες μητέρες από τις προσλήψεις, αλλά να διασφαλιστεί ότι θα τοποθετηθούν σε θέσεις που δεν κρύβουν κινδύνους για την εγκυμοσύνη.

Οι αρχές της Μαγιόρκα- όπου διαπιστώθηκε αρχικά ότι γινόταν αυτό- δεν πείστηκαν και επέβαλαν στην Iberia πρόστιμο 25.000 ευρώ, περιγράφοντας την τακτική της ως σοβαρή πράξη διάκρισης με βάση το φύλο, γράφει η Telegraph.

Ο Ιάγο Νεγκουερουέλα, γραμματέας Εργασίας και Εμπορίου στην τοπική κυβέρνηση τόνισε ότι η Ιberia διέπραξε μία σοβαρή παράβαση, ενώ σημείωσε ότι δεν είναι δυνατόν να περνούν από διαφορετικά τεστ οι άνδρες και οι γυναίκες, για μία θέση εργασίας. «Η εταιρεία δεν ρωτάει τους άνδρες υποψήφιους αν πρόκειται να γίνουν πατέρες», τόνισε ο ίδιος μιλώντας σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό. «Οποιαδήποτε τέτοια πρακτική πρέπει να αποκλειστεί από την αγορά εργασίας», κατέληξε.

Επειτα από όλα αυτά, η Iberia ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να επιβάλει το τεστ εγκυμοσύνης και ότι αντί για αυτό θα εμπιστεύεται τις εργαζόμενες, προκειμένου εκείνες να ενημερώνουν τους προϊσταμένους τους όταν είναι έγκυες. Ακόμη, η εταιρεία επέμεινε ότι σε καμία περίπτωση δεν απέρριψε κάποια υποψήφια επειδή περίμενε παιδί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.