Το μήνυμα του Α.Τσίπρα για τα 43 χρόνια από την... "αποκατάσταση της Δημοκρατίας" - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2017

Το μήνυμα του Α.Τσίπρα για τα 43 χρόνια από την... "αποκατάσταση της Δημοκρατίας"


Γράφει ο Στέφανος Αλυσανδράτος.

Είναι περίεργες οι ημέρες που ζούμε. 
Ο Πρωθυπουργός μέσω συνέντευξης στον ξένο τύπο λέει Mea Culpa για την ζημιά πλέον των 120 δις ευρώ που υπέστη η ελληνική οικονομία και κοινωνία
εξαιτίας της κακής διακυβέρνησης της κυβέρνησης του Σύριζα, ενώ ζούμε μια Συνταγματική εκτροπή που όμοια της αδυνατούμε να θυμηθούμε.

Και μέσα σε όλο αυτό, υπάρχει ένα μήνυμα του πρωθυπουργού για τα 43 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, όπου είναι λες και μιλάει για την δική του διακυβέρνηση, όπου βρίθει σκανδάλων, εκτροπών, λαθών, διαπλοκής, κρίση αξιών, απώλεια Εθνικής και Λαϊκής Κυριαρχίας, έλλειψη Κοινωνικής Δικαιοσύνης.

Δείτε:

Αναφέρει πως η επέτειος της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας, είναι μια ημέρα τιμής για τους χιλιάδες πολίτες που αντιστάθηκαν στη δικτατορία και τους αγώνες του λαού μας για Λαϊκή Κυριαρχία, Ανεξαρτησία και Κοινωνική Δικαιοσύνη.

Ο Αλέξης Τσίπρας τονίζει πως «στα χρόνια που πέρασαν από τότε, η πορεία της χώρας προς την πραγμάτωση των θεμελιωδών αυτών αρχών δεν υπήρξε πάντοτε εύκολη, ούτε ευθύγραμμη. Η εκτεταμένη διαπλοκή ισχυρών οικονομικών συμφερόντων με κέντρα ή παράκεντρα εξουσίας, η απουσία λογοδοσίας και κοινωνικού ελέγχου και βεβαίως οι πολλαπλές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, ύψωσαν, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, σοβαρά εμπόδια».

Ο πρωθυπουργός στέλνει μήνυμα αισιοδοξίας υπογραμμίζοντας πως «Σήμερα, 43 χρόνια μετά, η Αποκατάσταση της Δημοκρατίας συμπίπτει με την οριστική αποκατάσταση της οικονομικής σταθερότητας και την ανάκαμψη της χώρας».

Ο κ. Τσίπρας επισημαίνει πως «Τώρα ευθύνη όλων μας είναι να μην επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος, αλλά να οικοδομήσουμε μια νέα Ελλάδα. Μια Ελλάδα απελευθερωμένη από τα κάθε είδους παιχνίδια συμφερόντων, την μικροπολιτική και την μισαλλοδοξία. Την Ελλάδα της Δημοκρατίας, της Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και της Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Την Ελλάδα της Δικαιοσύνης».

Στο μήνυμα του ο πρωθυπουργός τονίζει «αυτό απαιτεί σήμερα, περισσότερο από ποτέ, αποφασιστική πολιτική βούληση για μεγάλες μεταρρυθμιστικές τομές και ρήξεις με κατεστημένα συμφέροντα. Προκειμένου να αποκατασταθεί το αίσθημα της δικαιοσύνης στον ελληνικό λαό. Να συμμετέχουν ενεργότερα οι πολίτες στα κέντρα αποφάσεων. 

Να αποκατασταθεί η χαμένη αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος. Να δώσουμε περιεχόμενο στην έννοια της δημοκρατίας. Το οφείλουμε στις νεώτερες γενιές. Αλλά και σε αυτούς και αυτές που αφιέρωσαν τη ζωή τους για τη Δημοκρατία και την ελευθερία στο τόπο μας» καταλήγει ο Αλέξης Τσίπρας.

Εμείς πάλι δεν μένουμε στα ευχολόγια γιατί αυτό που ζούμε δεν είναι Δημοκρατία. 
Γιατί Δημοκρατία χωρίς..."προαπαιτούμενα" δεν είναι τίποτε... 
Θα ευχηθούμε λοιπόν, οι αγώνες του Λαού για Δημοκρατία να συνεχίσουν αμείωτοι, μέχρι την δικαίωση του και την επιστροφή της Λαϊκής Κυριαρχίας και της Εθνικής Ανεξαρτησίας αλλά πάνω από όλα της Κοινωνικής Δικαιοσύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.