Οι Ιταλοί με 45 εκ. ευρώ πήραν μαζί με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ «προίκα» 85.000.000 μετρητά! - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2017

Οι Ιταλοί με 45 εκ. ευρώ πήραν μαζί με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ «προίκα» 85.000.000 μετρητά!

Αποτέλεσμα εικόνας για τραινοσε

Με «γεμάτα ταμεία» μεταβιβάζεται η ΤΡΑΙΝΟΣΕ στους Ιταλούς της FS, η οποία προσέφερε 45 εκατ. για την απόκτηση του 100% του μετοχικού της κεφαλαίου.Τα ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αντιπροσωπεύουν μετρητά, είτε στα ταμεία της εταιρείας, είτε σε τραπεζικές καταθέσεις, διαθέσιμες σε πρώτη ζήτηση.

Μάλιστα, διευκρινίζεται ότι δεν υπάρχουν δεσμεύσεις επί των ταμειακών διαθεσίμων και ισοδυνάμων της εταιρείας.

Όπως αναφέρεται στην οικονομική έκθεση της εταιρείας, κατόπιν πρόσκλησης του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), με το έγγραφο του υπ΄ αριθμ. πρωτ. 387/25.02.2015, το διοικητικό συμβούλιο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, με την απόφαση υπ’ αριθμό 181/11/22-04-2015 ενέκρινε το άνοιγμα λογαριασμού ταμειακής διαχείρισης στην Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ), για την μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων και την τοποθέτησή τους σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 15 παρ.11 του Ν.2469/1997 όπως ισχύει, σε βραχυπρόθεσμες πράξεις διαχείρισης ταμειακής ρευστότητας (Repos).

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ανταποκρινόμενη στην ανωτέρω πρόσκληση, αλλά και σε εφαρμογή του Ν.4323/2015 (ΦΕΚ- 43/27.04.2015) μετέφερε στον λογαριασμό της στην ΤτΕ ποσά ύψους 39 εκατ. την 12η Μαΐου 2015 (70 εκατ. στις 31/12/2016), τα οποία μπορεί να αποδεσμεύει/εκταμιεύει σταδιακά για την κάλυψη των υποχρεώσεών της, με προειδοποίηση δύο εργάσιμων ημερών.

Τα υπόλοιπα των καταθέσεων όψεως και προθεσμίας της εταιρείας, κατά το τέλος της τελευταίας χρήσεως, είναι κατατεθειμένα σε ελληνικές τράπεζες κατά ποσοστό 100%.

Την ίδια ώρα οι νέοι ιδιοκτήτες παίρνουν και τα 50 εκατομμύρια ευρώ ετησίως για τις άγονες. 

Ποιος τελικά κέρδισε από αυτή την ιδιωτικοποίηση;

Υ.Γ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.