Ερρίκος Ντυνάν: Ο Μαρτίνης και ο γιατρός του ενός εκατομμυρίου - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Τρίτη, 11 Ιουλίου 2017

Ερρίκος Ντυνάν: Ο Μαρτίνης και ο γιατρός του ενός εκατομμυρίου


Στον... ανταγωνισμό είχε αποδώσει ο προφυλακισμένος, πρώην πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ) και του νοσηλευτηρίου «Ερρίκος Ντυνάν», Ανδρέας Μαρτίνης τις ιλιγγιώδεις αμοιβές, που μοίραζε στους έμπιστούς του συνεργάτες.

Αυτό, τουλάχιστον, είχε ισχυριστεί κατά την κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τη διερεύνηση των σκανδάλων στο χώρο της Υγείας, όταν είχε ερωτηθεί σχετικά.
Συγκριμένα, στη συνεδρίαση της 20ής Ιουνίου, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Βλάχος, είχε ρωτήσει τον Ανδρέα Μαρτίνη, αν υπήρχαν υψηλές αμοιβές προσωπικού και γιατρών στο «Ερρίκος Ντυνάν», φέρνοντας ως παράδειγμα την περίπτωση γιατρού, ο οποίος φέρεται να είχε ετήσιες απολαβές κοντά στο 1 εκατομμύριο ευρώ. «Υπήρχαν μισθοί που ήταν ανάλογοι του ανταγωνισμού» ήταν η απάντηση του κ. Μαρτίνη...
Το Newsbomb.gr αποκαλύπτει σήμερα τις αποφάσεις του Ανδρέα Μαρτίνη, ως προέδρου του «Ερρίκος Ντυνάν», με τις οποίες παρείχε ασυλία στις εξοργιστικές αποδοχές του εν λόγω γιατρού. Ο γιατρός αυτός φέρεται να συγκαταλέγεται στο λεγόμενο «στενό περιβάλλον Μαρτίνη».
Ο συγκεκριμένος γιατρός ξεκίνησε να εργάζεται στο «Ερρίκος Ντυνάν» το 2001 σε διευθυντική θέση, με μηνιαίες αποδοχές 2.000.000 δραχμές (μεικτά). Το 2006, απόφαση του ΔΣ, όριζε ότι ο ανώτερος μισθός των διευθυντών του εργαστηριακού τομέα δεν θα υπερβαίνει τις 250 χιλιάδες ευρώ μεικτά ετησίως. Τα μπόνους, όμως, τα οποία έδινε η διοίκηση –δηλαδή ο Μαρτίνης- ανάλογα με την απόδοση κάθε τμήματος, εξαιρούνταν. Το 2007, ο Ανδρέας Μαρτίνης αναθέτει στον εν λόγω γιατρό και το έργο «παροχής οδηγιών για την οργάνωση τω εργασιών και την εύρυθμη λειτουργία του «Απεικονιστικού Τμήματος», το οποίο περιλαμβάνει τα τμήματα Ιατρικής Απεικόνισης, Επεμβατικής Ακτινολογίας». Η αμοιβή για το έργο είναι 30.000 ευρώ μηνιαίως, προφανώς επιπλέον των λοιπών απολαβών. 
Με άλλη απόφαση του 2010, το ΔΣ του Ντυνάν ορίζει ότι οι αποδοχές του ιατρικού προσωπικού δεν θα είναι υπέρτερες από αυτές του Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας –δηλαδή του ίδιου του Μαρτίνη- πλην των αποδοχών των Διευθυντών ΜΕΘ, Ακτινολογικού και Μικροβιολογικού, δηλαδή ο συγκεκριμένος γιατρός εξαιρείται. Καθώς το νοσηλευτήριο αφήνει πίσω του τις «ένδοξες» οικονομικά μέρες, το 2012 άλλη απόφαση του ΔΣ μειώνει τις αποδοχές του γιατρού από 11.000 ευρώ σε 5.900 ευρώ μηνιαίως. Ο μισθός αυτός μένει ανέπαφος μέχρι και τον εκπλειστηριασμό του κοινωφελούς ιδρύματος. Και, πάλι, βέβαια τα μπόνους εξαιρούνται.
Αν δει κανείς τις αποδοχές του –κατά τα φαινόμενα- έμπιστου συνεργάτη του Ανδρέα Μαρτίνη διαχρονικά, θα πάθει... σοκ. Από το 2001 έως το 2012, φέρεται να έχει λάβει 5.408.568 ευρώ ως αμοιβές. Οι «χρυσές» χρονιές του είναι το 2008, όταν έλαβε 953.567 ευρώ και το 2003 με 889.433 ευρώ.
Η πλειονότητα, βεβαίως, των συναδέλφων του αμειβόταν με βάση το μισθό του ΕΣΥ, με κάποια προσαύξηση ανάλογα με το βαθμό, όπως π.χ. για τους Επιμελητές. Ο μισθός δε των διευθυντών υπολογιζόταν το 2014, βάσει της Ομοσπονδίας Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδος (ΟΣΝΙΕ). Από τον κανόνα αυτό, εξαιρούνταν οι διευθυντές Κλειστών Τμημάτων, δηλαδή και πάλι ο εν λόγω γιατρός. Ενδιαφέρον έχει, πάντως, ότι στο ΔΣ του Ντυνάν που λαμβάνει την απόφαση εξαίρεσης δεν είναι πλέον πρόεδρος ο Ανδρέας Μαρτίνης. Όπως φαίνεται, όμως, παρόλο που έχει παραιτηθεί, ο προστατευόμενός του συνεχίζει να απολαμβάνει μισθολογική εύνοια. Η «μονοκρατορία» Μαρτίνη στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και στο «Ερρίκος Ντυνάν» ήταν βαθιά ριζωμένη, με τις παραφυάδες της να προσπαθούν ακόμα και σήμερα, να επηρεάσουν τις εξελίξεις.
Η προσπάθεια δε του ίδιου να παρουσιαστεί ως θύμα, δεν πείθει κανέναν. Οι ευθύνες του, όμως, τόσο για το «ξεπούλημα» του Ερρίκος Ντυνάν όσο και για το τέλμα στο οποίο οδήγησε τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, θα πρέπει να υπενθυμίζονται με κάθε ευκαιρία και όχι να υποβαθμίζονται, ίσως, για χάρη της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.