Η αντικατάσταση του πληθυσμού που λαμβάνει χώρα στην Ευρώπη - UNPOLITICAL

Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2017

Η αντικατάσταση του πληθυσμού που λαμβάνει χώρα στην Ευρώπη

Αποτέλεσμα εικόνας για λαθρομεταναστες

Ο Ιταλός δημοσιογράφος Τζιούλι Μιότι προειδοποιεί για την σημαντική δημογραφική αλλοίωση που επιχειρείται στην Ιταλία με τις ευλογίες του ίδιου του κράτους.

"Μέχρι το 2065, το 37% του πληθυσμού της Ιταλίας αναμένεται να είναι αλλοδαποί: περισσότεροι από ένας στους τρεις κατοίκους. 

· Μόνο το 2,65% των μεταναστών που έφτασαν στην Ιταλία έτυχαν ασύλου ως πραγματικοί πρόσφυγες,
· Δικαστές ερευνούν τη σχέση μεταξύ των λαθρεμπόρων των μεταναστών από τη Βόρεια Αφρική και τωνιταλικών ΜΚΟ
· Τα κύρια ΜΜΕ και οι κυβερνήσεις όχι μόνο δεν αναφέρουν στους πολίτες τον κίνδυνο αλλά κάνουν ότι μπορούν για να παύσουν κάθε δημόσια συζήτηση. Η εισβολή θεωρείται μια προκαθορισμένη συμφωνία.

Πρώτα, ήταν η ουγγρική διαδρομή. Κατόπιν ήταν η βαλκανική διαδρομή. Τώρα η Ιταλία είναι το επίκεντρο αυτού του δημογραφικού σεισμού και έχει καταστεί το μαλακό υπογάστριο της Ευρώπης, καθώς καταφθάνουν εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες.

Με σχεδόν 10.000 αφίξεις σε μια πρόσφατη τριήμερη περίοδο, ο αριθμός των μεταναστών το 2017 ξεπέρασε το 60.000 - 48% περισσότερο από την αντίστοιχη περσινή περίοδο, όταν ήταν 40.000. Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου του Πάσχα, 8.000 μετανάστες - αριθμός ρεκόρ - διασώθηκαν στη Μεσόγειο και μεταφέρθηκαν στην Ιταλία. Και αυτό είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου: κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ο αριθμός των αφίξεων από τη Λιβύη μόνο αυξημένος θα είναι.

Η αντικατάσταση του πληθυσμού βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ιταλία. Αλλά αν ανοίξετε τις κυριότερες εφημερίδες, μόλις μετά βίας θα βρείτε αυτά τα στοιχεία. Κανένας τηλεοπτικός σταθμός δεν έχει αφιερώσει χρόνο σε αυτό που συμβαίνει. Δεν επιτρέπεται καμία κριτική. Η εισβολή θεωρείται μια προκαθορισμένη συμφωνία.

Το 2016, 176.554 μετανάστες προσεδαφίστηκαν στην Ιταλία - μια οκταπλάσια αύξηση από το 2014. Το 2015, υπήρχαν 103.792. Το 2014, υπήρχαν 66.066. Το 2013, ήταν μόνο 22.118. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, 427.000 μετανάστες έφτασαν στην Ιταλία. Μόνο τους πρώτους πέντε μήνες του τρέχοντος έτους, το 2017, η Ιταλία δέχτηκε το 10% του συνολικού αριθμού των μεταναστών των τεσσάρων τελευταίων ετών.

Υπάρχουν ημέρες κατά τις οποίες το ιταλικό ναυτικό και η ακτοφυλακή διασώζουν 1.700 μετανάστες σε 24 ώρες. Η χώρα έχει εξαντληθεί. Υπάρχουν ιταλικά χωριά όπου το ένα δέκατο του πληθυσμού αποτελείται ήδη από νέους μετανάστες. Μιλάμε για μικρές πόλεις 220 κατοίκων και 40 μεταναστών.

Μια από τις σημαντικότερες πτυχές αυτής της δημογραφικής επανάστασης είναι ότι λαμβάνει χώρα σε μια χώρα που δραματικά γηράσκει. Σύμφωνα με νέα έκθεση του Ιταλικού Στατιστικού Γραφείου, ο πληθυσμός της Ιταλίας θα μειωθεί σε 53,7 εκατομμύρια σε μισό αιώνα - απώλεια επτά εκατομμυρίων ανθρώπων. Η Ιταλία, η οποία έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά γονιμότητας στον κόσμο, θα χάσει μεταξύ 600.000 και 800.000 πολιτών κάθε χρόνο. Οι μετανάστες θα αριθμούν περισσότερα από 14 εκατομμύρια,περίπου το ένα τέταρτο του συνολικού πληθυσμού. Αλλά στο πιο απαισιόδοξο σενάριο, ο ιταλικός πληθυσμός θα μπορούσε να πέσει στα 46 εκατομμύρια, απώλεια 14 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Το 2050, το ένα τρίτο του ιταλικού πληθυσμού θα αποτελείται από αλλοδαπούς, σύμφωνα με μια έκθεση του ΟΗΕ με τίτλο « Μετανάστευση της Αντικατάστασης: είναι μια λύση για την μείωση και την γήρανση του πληθυσμού», η οποία σχεδιάζει ένα πολιτιστικό χωνευτήρι που θα μπορούσε να ανατιναχθεί κάτω από πολιτιστικές και κοινωνικές εντάσεις. Το επίπεδο αφίξεων θα μειωθεί από 300.000 σε 270.000 άτομα ετησίως έως το 2065. Κατά την ίδια περίοδο, αναμένεται να φθάσουν τα 14,4 εκατομμύρια άτομα. Μέχρι το 2065, αναμένεται να φθάσουν 14,4 εκατομμύρια μετανάστες. Αν προστεθεί στα περισσότερα από 5 εκατομμύρια μετανάστες που είναι σήμερα στην Ιταλία, το 37% του πληθυσμού αναμένεται να είναι αλλοδαποί: περισσότεροι από ένας στους τρεις κατοίκους.

Επιπλέον, το σύστημα ανθρωπιστικής βοήθειας έχει πληγεί από νέα σκάνδαλα. "Η ερευνητική υπόθεση που πρέπει να εξακριβωθεί είναι ότι άτομα που συνδέονται με την ISIS λειτουργούν ως υλικοτεχνική υποστήριξη των μεταναστευτικών ροών", ήταν μια προειδοποίηση που μόλις παραδόθηκε μπροστά στην επιτροπή Σένγκεν, στον Ιταλό εισαγγελέα εναντίον της μαφίας και της τρομοκρατίας, Franco Roberti. Υπάρχουν τώρα δικαστές που ερευνούν τη σχέση μεταξύ των λαθρεμπόρων των μεταναστών από τη Βόρεια Αφρική και των ιταλικών ΜΚΟ που τους διασώζουν στη Μεσόγειο. Οι λαθρομεταφορείς μεταφέρουν τους μετανάστες στα πλοία των ΜΚΟ, τα οποία φτάνουν στα ιταλικά θαλάσσια λιμάνια. Έχει ξεκινήσει μια άλλη νομική έρευνα σχετικά με τα οικονομικά συμφέροντα της μαφίας στην διαχείριση των μεταναστών μετά την άφιξή τους.

Μόνο το 2,65% των μεταναστών που έφτασαν στην Ιταλία έτυχαν ασύλου ως πραγματικοί πρόσφυγες, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη. Οι άλλοι άνθρωποι προφανώς δεν φεύγουν από πολέμους και γενοκτονίες. 

Ας ρίξουμε μια ματιά στο κόστος κάθε μετανάστη στο ιταλικό ταμείο. Οι μετανάστες, μόλις εγγραφούν, λαμβάνουν μηνιαίο εισόδημα 900 ευρώ το μήνα (30 ευρώ ημερησίως για προσωπικά έξοδα). Ακόμα 900 ευρώ πηγαίνουν στους Ιταλούς που τους φιλοξενούν. Και 600 ευρώ για την κάλυψη των ασφαλιστικών δαπανών. Συνολικά, κάθε μετανάστης κοστίζει στην Ιταλία 2.400 ευρώ το μήνα. Ένας αστυνομικός κερδίζει το ήμισυ του ποσού αυτού. Και ένας ναυτικός εθελοντής που σώζει τους μετανάστες λαμβάνει επιδότηση ύψους 900 ευρώ το μήνα. 

Το κόστος των μεταναστών για τα δημόσια οικονομικά της Ιταλίας είναι ήδη τεράστιο και θα καταστρέψει τη δυνατότητα οποιασδήποτε οικονομικής ανάπτυξης. "Ο συνολικός αντίκτυπος στον ιταλικό προϋπολογισμό για τις μεταναστευτικές δαπάνες υπολογίζεται σήμερα σε 2,6 δισ. Ευρώ για το 2015, αναμένεται να είναι 3,3 δισ. Ευρώ για το 2016 και 4,2 για το 2017, σε ένα συνεχές σενάριο", εξηγεί το Υπουργείο Οικονομίας. Εάν κάποιος θέλει να το δει προοπτικά, οι ακόλουθοι αριθμοί δίνουν μια σαφέστερη ιδέα για το πόσο δαπανά η Ιταλία σε αυτή την κρίση: το 2017, η κυβέρνηση δαπανά 1,9 δισ. Ευρώ για συντάξεις, αλλά 4,2 δισ. Ευρώ για μετανάστες και 4,5 δισ. για το εθνικό σχέδιο στέγασης έναντι 4,2 δισ. ευρώ για τους μετανάστες.

Το ιταλικό πολιτιστικό κατεστημένο έχει πλέον επικεντρωθεί πλήρως στην υποστήριξη αυτής της μαζικής μετανάστευσης. Η ιταλική ταινία που πρτάθηκε στα Βραβεία Όσκαρ πέρυσι είναι η «Fire at Sea», στην οποία ο κύριος χαρακτήρας είναι ένας γιατρός που μεταχειρίζεται τους μετανάστες κατά την άφιξή τους. Ο Ιταλός Πρωθυπουργός Matteo Renzi έφερε μαζί του 27 DVDs της ταινίας σε μια σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Τα εμπορικά τηλεοπτικά κανάλια της Ιταλίας παρήγαγαν πολλά τηλεοπτικά προγράμματα σχετικά με τους μετανάστες, όπως η "Lampedusa", από το όνομα του ιταλικού νησιού. 100.000 Ιταλοί πήραν ακόμη και τους δρόμους του Μιλάνου για ένα «ράλι αλληλεγγύης» με τους μετανάστες. Ποια "αλληλεγγύη" μπορεί να υπάρξει εάν μισό εκατομμύριο άνθρωποι έχουν σωθεί από την ιταλική κυβέρνηση και ολόκληρη η χώρα φαίνεται αποφασισμένη να ανοίξει τις πόρτες της σε όλη τη Βόρεια Αφρική;"

Αυτά για την Ιταλία. Αναλογιστείτε τι πρόκειται να συμβεί στην πατρίδα μας...

* Ο Giulio Meotti, Πολιτιστικός Εκδότης του Il Foglio, είναι Ιταλός δημοσιογράφος και συγγραφέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.