Ξεκινούν πάλι οι ανασκαφές στην αρχαία Ζώμινθο στον Ψηλορείτη - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Κυριακή, 2 Ιουλίου 2017

Ξεκινούν πάλι οι ανασκαφές στην αρχαία Ζώμινθο στον Ψηλορείτη

Ξεκινούν πάλι οι ανασκαφές στην αρχαία Ζώμινθο στον Ψηλορείτη

Σε πλήρη ετοιμότητα παραμένει η αποστολή της αρχαιολόγου Έφης Σακελλαράκη – Σαπουνά για την ανασκαφική περίοδο της αρχαίας Ζωμίνθου στον Ψηλορείτη που αναμένεται να ξεκινήσει αύριο Δευτέρα.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις οι ανασκαφές θα διαρκέσουν μέχρι τα μέσα του Αυγούστου, ούτως ώστε στη συνέχεια τους επόμενους μήνες να υπάρξουν και οι επίσημες επιστημονικές ανακοινώσεις για τη συγκεκριμένη αρχαιολογική έρευνα.

Στην αποστολή, συμμετέχουν εκτός από την ομάδα των αρχαιολόγων και άλλες επαγγελματικές ειδικότητες, όπως συντηρητές, αρχιτέκτονες και σχεδιαστές.

Τα συνεργεία εργασίας στηρίζουν με προσωπική δουλειά πολλοί Ανωγειανοί που έχουν αγκαλιάσει με ενθουσιασμό τις προσπάθειες της κ. Σακελλαράκη για την ανάδειξη ενός ακόμη σημαντικού μνημείου της κρητικής ιστορίας.

Η Ζώμινθος είναι ένας ιδιαίτερα σημαντικός ορεινός αρχαιολογικός χώρος, που αποκαλύφθηκε το 1982 από τον Γιάννη και την Έφη Σακελλαράκη. Πρόκειται για μινωικό ανάκτορο, με πολλούς ορόφους και πλήθος δωματίων, που ήταν διακοσμημένα με τοιχογραφίες. Όπως προκύπτει από τα ευρήματα, πιθανότατα η Ζώμινθος είχε αποτελέσει αξιόλογο κέντρο οικονομικό και θρησκευτικό στη νεοανακτορική περίοδο.

Πηγή: Cretapost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.