Πόσο κινδυνεύουμε όταν φορτίζουμε συσκευές δίπλα στο κρεβάτι μας; - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2017

Πόσο κινδυνεύουμε όταν φορτίζουμε συσκευές δίπλα στο κρεβάτι μας;

Πόσο κινδυνεύουμε όταν φορτίζουμε συσκευές δίπλα στο κρεβάτι μας;


Η συνήθεια που έχουν πολλοί να ασχολούνται με «έξυπνες συσκευές» δίπλα τους όταν πηγαίνουν για ύπνο, μπορεί να αποδειχθεί μοιραία

Δυο φορές πρέπει να το σκεφτεί κανείς πριν χρησιμοποιήσει το κινητό του ή το τάμπλετ του, ενώ βρίσκεται στο κρεβάτι. Είναι κοινώς παραδεκτό από πολλαπλές έρευνες ότι επηρεάζουν την ποιότητα του ύπνου, όμως πλέον αποκαλύπτεται και η βλαβερή τους επίδραση σε πιο «πρακτικά» ζητήματα. 

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι συσκευές αυτές υπερθερμαίνονται και είτε αυτοαναφλέγονται είτε προκαλούν πυρκαγιές, λόγω της τριβής τους με άλλα αντικείμενα. Πρόσφατες φωτογραφίες της Πυροσβεστικής του Νιούτον στις ΗΠΑ αποδεικνύουν του λόγου το αληθές: Ίχνη από τα καλώδια μιας τέτοιας συσκευής έμειναν πάνω στα σεντόνια που ακουμπούσαν όταν λόγω της υπερθέρμανσης, πήραν φωτιά. Ευτυχώς στην συγκεκριμένη περίπτωση, η αντίδραση ήταν άμεση και δεν υπήρξαν χειρότερες συνέπειες. 


Η πυροσβεστική υπηρεσία του Νιούτον εξάλλου παρέθεσε στοιχεία που δείχνουν πως σχεδόν οι μισοί έφηβοι φορτίζουν τα κινητά τους ενώ κοιμούνται και τα έχουν δίπλα τους ή ακόμα και κάτω από το μαξιλάρι τους. «Έτσι η παραγόμενη θερμότητα δεν διαχέεται και η συσκευή θερμαίνεται όλο και περισσότερο», επισημαίνεται. 

Έρευνες επίσης έχουν δείξει ότι το 72% των παιδιών και το 89% των εφήβων έχουν τουλάχιστον μία συσκευή αυτού του τύπου στο «περιβάλλον ύπνου» τους, σύμφωνα με στοιχεία του Εθνικού Ιδρύματος Ύπνου στις ΗΠΑ το 2013. «Το πιο πιθανό είναι ότι κάποια στιγμή το μαξιλάρι θα πιάσει φωτιά, που σημαίνει πως το παιδί ή ο έφηβος αλλά και όλοι οι υπόλοιποι μέσα στο σπίτι διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο», επισημαίνει η πυροσβεστική.

Είναι πολύ σημαντικό οι ίδιοι οι γονείς να προειδοποιούν τα παιδιά τους για τους κινδύνους αυτούς, αρχικά δίνοντας το «καλό παράδειγμα», ενώ επίσης σημαντικό είναι να τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας που θέτουν οι κατασκευαστές των συσκευών αυτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.