Για πρώτη φορά, η Ελλάδα στην προεδρία συνάντησης του ΟΟΣΑ για τον τουρισμό - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2017

Για πρώτη φορά, η Ελλάδα στην προεδρία συνάντησης του ΟΟΣΑ για τον τουρισμό

Αποτέλεσμα εικόνας για Έλενα Κουντουρά

H Ελλάδα αναλαμβάνει την προεδρία όσον αφορά το πεδίο του τουρισμού στην Υψηλού Επιπέδου Συνάντηση του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ) για τη βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη (High Level Meeting on Sustainable and Inclusive Growth) που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2017 στο Παρίσι, έδρα του οργανισμού. Για πρώτη φορά η Ελλάδα αναλαμβάνει την προεδρία της συνάντησης του ΟΟΣΑ για τον τουρισμό. 

Η υπουργός Έλενα Κουντουρά είναι αυτή που θα προεδρεύσει στη σημαντική αυτή συνάντηση όπου θα συμμετάσχουν υπ. Τουρισμού των χωρών-μελών του ΟΟΣΑ, φορείς χάραξης των πολιτικών στον τουρισμό, καθώς και παράγοντες της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας. 

Ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ, Άνχελ Γκουρία, ανακοίνωσε επισήμως την ανάληψη της προεδρίας από την Ελλάδα. 

Σε επιστολή του προς τη βουλευτή των ΑΝΕΛ τη συνεχάρη για την πρωτοβουλία της διεκδίκησης της προεδρίας και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα είναι κατάλληλη να ηγηθεί της συζήτησης αυτής, ως καταξιωμένος παγκόσμιος προορισμός και ενεργό μέλος με μακρόχρονη παρουσία στην Εκτελεστική Επιτροπή του Οργανισμού.

Το υπουργείο Τουρισμού είναι σε στενή συνεργασία με τον ΟΟΣΑ για την από κοινού προετοιμασία της συνάντησης και συνολικά για την προώθηση θεμάτων στρατηγικού και αναπτυξιακού σχεδιασμού στον τουρισμό, υπό την επίβλεψη του γενικού γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Γιώργου Τζιάλλα. 

Για τα ζητήματα αυτά ο κ. Τζιάλλας έχει πραγματοποιήσει διαδοχικές συναντήσεις το τελευταίο διάστημα με τον επικεφαλής του Τμήματος Τουρισμού του ΟΟΣΑ, Alain Dupeyras. 

Η Υψηλού Επιπέδου Συνάντηση για τον Τουρισμό σηματοδοτεί την 100ή συνεδρίαση της Επιτροπής Τουρισμού του ΟΟΣΑ. 

Στόχο έχει να ενθαρρύνει τον ανοικτό διάλογο μεταξύ των χωρών-μελών του Οργανισμού για τους μακροπρόθεσμους στρατηγικούς στόχους στην τουριστική ανάπτυξη. 

Θα αναδειχθούν θέματα με έμφαση στις μεγα-τάσεις στην παγκόσμια τουριστική αγορά, όπως οι δημογραφικές εξελίξεις, η ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών και οι αλλαγές στις καταναλωτικές συνήθειες του ταξιδιωτικού κοινού. 

Επίσης, θα εξεταστεί το τοπίο που διαμορφώνεται στις τουριστικές επενδύσεις από τις πολιτικές για την αειφόρο τουριστική ανάπτυξη και ο ρόλος των συνεργειών του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.