Ομόφωνο «ναι» για τη διαβίβαση του Φακέλου της Κύπρου - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Τρίτη, 11 Ιουλίου 2017

Ομόφωνο «ναι» για τη διαβίβαση του Φακέλου της Κύπρου

Αποτέλεσμα εικόνας για φάκελος κύπρου

Με ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου ο «Φάκελος της Κύπρου» διαβιβάζεται στην Κυπριακή Βουλή των Αντιπροσώπων.

Πρόκειται για ένα ογκωδέστατο υλικό που περιλαμβάνει 139 επιμέρους φακέλους και περίπου 90 μαρτυρικές καταθέσεις στην Εξεταστική Επιτροπή που διενήργησε η Βουλή την περίοδο 1986 - 1988 για το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή του 1974. Στον λεγόμενο «Φάκελο της Κύπρου» περιλαμβάνονται και απόρρητα έγγραφα που δεν είναι προσβάσιμα χωρίς την έγκριση των Προέδρων της Ελληνικής και Κυπριακής Βουλής μέρος των οποίων –όπως είπε- ο Νίκος Βούτσης αναμένεται να αποχαρακτηριστούν στο επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με τον Νίκο Βούτση έχουν χαθεί οι 11 πρώτοι φάκελοι με ισάριθμες μαρτυρικές καταθέσεις που κατάφεραν ωστόσο, να το αποκαταστήσουν.

Με την φράση «δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα, μα τίποτα από την αλήθεια. Η αλήθεια μπορεί μερικές φορές να είναι σκληρή αλλά είναι και λυτρωτική», απάντησε ο πρωθυπουργός στις επιφυλάξεις που εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ ως προς την χρονική συγκυρία διαβίβασης του «Φακέλου της Κύπρου». Ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε πάντοτε θα υπάρχουν ενστάσεις και επιφυλάξεις για τον χρονισμό του ανοίγματος– όσο δεν λύνεται το Κυπριακό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.