Αχαρναί: Πόσο κοστίζει το παιχνίδι των παιδιών μας - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Τρίτη, 11 Ιουλίου 2017

Αχαρναί: Πόσο κοστίζει το παιχνίδι των παιδιών μας

Αποτέλεσμα εικόνας για αχαρναί παιδική χαρά

Επιστολή Αναγνώστη.

Σήμερα με αληθινή θλίψη πληροφορήθηκα ότι το "ξήλωμα" κάθε παιδικής χαράς (αν κάποιος μπορεί να την αποκαλέσει έτσι στην κατάσταση που ήταν) στον Κόκκινο Μύλο έγινε διότι όπως είπε ο αντιδήμαρχος "αν χτυπήσει κάποιο παιδί εμένα θα πάνε φυλακή". 

Φοβερό επιχείρημα δε λέω. Επίσης όπως είπε θα υπάρχει πλέον μόνο μια παιδική χαρά για ολόκληρη την περιοχή της οποίας ο εξοπλισμός και η κατασκευή θα κοστίσει ούτε λίγο ούτε πολύ 20.000 ευρώ όταν και όποτε τη φτιάξουν!

Κόστος αστρονομικό για ένα χώρο που μετά βίας χωράει μόλις δύο παιχνίδια όπως και είχε μέχρι πρόσφατα. 

Όσοι γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε εδώ ακόμη και κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 90 ήμασταν οι περισσότεροι παιδιά που έπαιζαν στο δρόμο και την αλάνα συνεπώς δεν μας έλειπε η παιδική χαρά. 

Η αδιαφορία μας όμως για το αύριο μεγαλώνοντας, δημιούργησε ένα περιβάλλον στις γειτονιές μας το οποίο είναι απαγορευτικό για ένα παιδί να παίξει και έτσι η παιδική χαρά είναι πιο αναγκαία από ποτέ και είδος πρώτης ανάγκης που καλύπτει τις ανάγκες των παιδιών μας. 

Προφανώς οι τοπικοί άρχοντες καλύπτουν τις ανάγκες των παιδιών τους σε ιδιωτικούς παιδότοπους και δεν τους ενδιαφέρει για τα παιδιά μας. Θα πρέπει λοιπόν επιτέλους να γίνει κάτι δραστικό. Δεν φροντίσαμε για έναν καλύτερο κόσμο για τα παιδιά μας, τουλάχιστον ας φροντίσουμε για μια νότα χαράς, απόδρασης και εκτόνωσης απ' αυτόν. 

Τουλάχιστον μέχρι να αλλάξει κάτι και να τα χαιρόμαστε και πάλι ελεύθερα και ανέμελα μέσα στις γειτονιές.
Και στο Μενίδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.