Το ένοχο μυστικό της μεταπολίτευσης και οι «χαμένοι φάκελοι» του Βούτση - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017

Το ένοχο μυστικό της μεταπολίτευσης και οι «χαμένοι φάκελοι» του Βούτση

Αποτέλεσμα εικόνας για προδοσία Κύπρου

Γράφει ο Χρήστος Παππάς - Βουλευτής Επικρατείας, Χρυσή Αυγή.

Η Κύπρος το 1974, προδόθηκε. Προδόθηκε από μια συμμορία που αποτελείτο από στρατιωτικούς και πολιτικούς. Που θυσίασαν την Κύπρο, ώστε να υπάρξει πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα, αλλά και να βάλει πόδι η τουρκία στον τεράστιο ενεργειακό πλούτο της νήσου (και κατ’ επέκταση του Αιγαίου) και να λειτουργεί έτσι σαν εμπόδιο στην αυτόνομη εκμετάλλευση των κοιτασμάτων από την Κύπρο, ώστε να μην βγει κανείς «από το μαντρί» και να περιέλθει ο ενεργειακός πλούτος στον έλεγχο των ίδιων συμφερόντων που ελέγχουν και τα πετρέλαια.
Αυτά ίσως δεν ήταν εμφανή σε όλους το 1974, είναι όμως ολοφάνερα σήμερα, 43 χρόνια αργότερα, εν μέσω μνημονίων που μόνο τελικό στόχο έχουν την υφαρπαγή του ενεργειακού πλούτου μας. Στις τέσσερις 10ετίες που πέρασαν, το πολιτικό κατεστημένο στην Ελλάδα μας «έμαθε» να λέμε ότι για την Κύπρο φταίνε οι «ακροδεξιοί» οι «χουντικοί». Το ίδιο κατεστημένο σήμερα, κατηγορεί την Χρυσή Αυγή «σαν τιμητή εκείνων που πρόδωσαν την Κύπρο». Τι παράδοξο όμως! Οι «ακροδεξιοί» είναι οι μόνοι που ζητούν το άνοιγμα του Φακέλου. Το σύστημα λειτουργεί με την τακτική «φωνάζει ο κλέφτης για να φύγει ο νοικοκύρης».
Σας παραθέτω παρακάτω τμήματα από τα πρακτικά της συνδιάσκεψης των Προέδρων της 10/07/2017, παρόντων όλων των κομμάτων και προεδρεύοντος του ΠτΒ κ. Βούτση.
Θα δείτε ότι η αριστερά, που με βάση την καλοχτισμένη εικόνα της από το πολιτικό marketing, είναι (δήθεν) πολιτικός αντίπαλος με το κατεστημένο, στην πραγματικότητα είναι απόλυτος στυλοβάτης και συνεργάτης του συστήματος.
Βλέπετε θα περίμενε κανείς, σαράντα χρόνια τώρα, να έχουν παρουσιασθεί τα ντοκουμέντα, να έχουν δημοσιευθεί οι έρευνες, να έχουν γίνει δίκες και να έχουν αποδοθεί οι ευθύνες ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ, σε εκείνους που συμμετείχαν στην προδοσία. Αλλά όπως γνωρίζετε, τίποτε δεν έχει γίνει.  Βγήκε ένα πόρισμα την εποχή του ΠΑΣΟΚ, που τίποτε ουσιαστικό δεν έλεγε και καμία ευθύνη δεν απέδιδε. Το μισό υλικό χαρακτηρίσθηκε απόρρητο και το άλλο μισό άκρως απόρρητο και… τέλος.
Τα κόμματα, που για οποιονδήποτε κι οτιδήποτε ίσως πει μια καλή κουβέντα για το καθεστώς Παπαδοπούλου, έχουν πολύ ευαίσθητη επιδερμίδα, αυτά τα ίδια κόμματα έχουν απίστευτα χοντρόπετσο κι αναίσθητο δέρμα  σε όποιον ζητήσει να μελετήσει ή να ανοίξει τον Φάκελο, ώστε να σφραγισθούν επίσημα με την ιδιότητα του προδότη, οι προδότες! Ο κ. Βούτσης προωθεί την ΑΠΟΛΥΤΗ αδράνεια, ακινησία, αποτελμάτωση και απραξία σχετικά με τον Φάκελο της Κύπρου. Αλλά φυσικά το θέμα δεν είναι προσωπικό. Το ίδιο με το ΣΥΡΙΖΑ, κάνουν και τα υπόλοιπα κόμματα του (αντι)συνταγματικού τόξου.
Παρόντες στην εν λόγω διάσκεψη των κομμάτων ήταν εκπρόσωποι και της ΝΔ και του ΚΚΕ και του ΠΑΣΟΚ αλλά και όλων των υπολοίπων. Και όλοι βρίσκονται σε ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΤΑΥΤΙΣΗ με τους κυβερνόντες. ΟΛΟΙ ΠΛΗΝ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.
Διάσκεψη Προέδρων 10/07/2017 – ΠτΒ:
«Η συζήτηση, λοιπόν, έχει εξελιχθεί και έχει κλείσει σε ό,τι αφορά την Ελληνική Βουλή. Ούτε επανερχόμαστε επ’ αυτής και μάλιστα είκοσι εννέα χρόνια μετά από τον Οκτώβριο του 1988, ούτε υπάρχει και κάποια διάθεση σε ό,τι αφορά την Ελλάδα -και είμαι σίγουρος ότι και οι Κύπριοι με την ίδια υπευθυνότητα προσεγγίζουν το ζήτημα»
«Βεβαίως, πριν από σαράντα τρία χρόνια ίσως τα περισσότερα απ’ αυτά, γενικότερα εννοώ τα υλικά, να ήταν απόρρητα, κάποια και άκρως απόρρητα. Τώρα έχει περάσει ο χρόνος, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα τα δώσουμε στη δημοσιότητα καθ’ οιονδήποτε τρόπο».
Βλέπετε και πριν εκλεγεί στην Βουλή η Χρυσή Αυγή, ζητούσε συνεχώς το άνοιγμα του Φακέλου αλλά και αφού εκλέχθηκε, συνεχίζει να το κάνει.
 Διάσκεψη Προέδρων 10/07/2017 – ΠτΒ:
«Η Χρυσή Αυγή πράγματι είχε ζητήσει τουλάχιστον δύο φορές να έχει πρόσβαση, ως Κόμμα, για να δει το υλικό. Όλοι οι άλλοι -και το πρωτόκολλο- λένε περί επιτροπών, που η ίδια η Βουλή, με τον τρόπο που σας είπα και με τις συμμετοχές που σας είπα, θα προσέγγιζαν αυτό το ζήτημα».
Έχουμε ζητήσει με ερωτήσεις στην Βουλή το άνοιγμα του Φακέλου, αλλά και εγγράφως την πρόσβαση στον Φάκελο που βρίσκεται, υποτίθεται, στη διάθεση των κομμάτων, υπό συνθήκες. Όλα αυτά τα χρόνια, μόνον η Χρυσή Αυγή το κάνει αυτό. Και φυσικά ποτέ δεν μας δόθηκε η πρόσβαση.
 Διάσκεψη Προέδρων 10/07/2017 – ΠτΒ:
«Οποτεδήποτε έγινε συζήτηση για το Κυπριακό στη Βουλή, ήταν απλώς στο πλαίσιο Προ Ημερησίας Διατάξεως συζήτησης των Αρχηγών των κομμάτων επί του συνόλου της εξωτερικής πολιτικής. Ουδέποτε υπήρξε ενασχόληση, από εκεί και πέρα, του πολιτικού συστήματος με την τύχη αυτών.»
Ο ΠτΒ λέει δημοσίως ότι ο Φάκελος βρίσκεται στη διάθεση των κομμάτων αλλά δεν δίνει πρόσβαση σε αυτόν, τουλάχιστον σε εμάς. Επίσης, η Βουλή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει υπογράψει ένα πρωτόκολλο συνεργασίας με την Κυπριακή Βουλή στις 21/01/2016 ώστε να πάρουν οι Κύπριοι αντίγραφο του Φακέλου, προς ιδίαν χρήση, αλλά (Προς Θεού !!) όχι δημοσίευση.
Διάσκεψη Προέδρων 10/07/2017 – ΠτΒ:
Όπως γνωρίζετε, την 21η Ιανουαρίου 2016 η Βουλή των Ελλήνων και η Βουλή των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας υπέγραψαν πρωτόκολλο συνεργασίας για την πρόσβαση της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας στο υλικό του «Φακέλου της Κύπρου».
Δεν θα δοθεί στη δημοσιότητα. Δεν πρόκειται περί αυτού, για να είμαστε σαφείς. Οποιαδήποτε δημοσιότητα, πόσο μάλλον κάποιων εγγράφων τα οποία είναι πέραν της συζήτησης που είχε απασχολήσει τότε την Εξεταστική Επιτροπή και που είχαν και ενδείξεις «απορρήτου», «άκρως απορρήτου» κ.λπ., θα δοθεί μόνο κατόπιν γραπτής αδείας και συνεννόησης -αν υπάρξει τέτοιο ενδεχόμενο-, ανάμεσα στις δύο Βουλές στο μέλλον.
Ακόμη και σήμερα 43 χρόνια μετά, επιμένουν να λένε ότι υπάρχουν τμήματα του Φακέλου που είναι διαβαθμισμένα ως απόρρητα κι άκρως απόρρητα, πρωτοτυπώντας στα παγκόσμια χρονικά, αφού το όριο διαβάθμισης παγκοσμίως είναι τα τριάντα χρόνια.
Αλήθεια, αφού όλοι οι «κακοί χουντικοί» έχουν πεθάνει και μάλιστα κάποιοι εξ αυτών στη φυλακή,  προς τι το απόρρητο; Ποιος θα μπορούσε να θιγεί και να κλονίσει το πολιτικό σύστημα; Προφανώς κάποιος – κάποιοι άλλοι, εκτός «ακροδεξιάς».
Διάσκεψη Προέδρων 10/07/2017 – ΠτΒ:
«Τα έχουμε όλα αυτά τα έγγραφα, με βάση τα οποία δόθηκε όχι ατιμωρησία ούτε ασυλία, αλλά δεν υπήρξε τότε δίωξη για όλους τους πρωταιτίους, τους αρχηγούς των τριών όπλων, επιτελείων κ.λπ.»
Ερώτησα τον κ. Βούτση στην εν λόγω συνδιάσκεψη: Γιατί τώρα κ. Πρόεδρε, αυτή η μεταφορά του Φακέλου στην Κυπριακή Βουλή; Τι σηματοδοτεί η συγκεκριμένη ενέργεια την συγκεκριμένη χρονική στιγμή; Και τι νόημα έχει αφού και οι Κύπριοι δεν θα δημοσιοποιήσουν; Γιατί τώρα, εν μέσω διαβουλεύσεων για το Κυπριακό, εν μέσω προσπαθειών εξόρυξης στην Κυπριακή ΑΟΖ; Τις ωφελείται;
Και ο κ. Πρόεδρος μου απήντησε εκείνο το απίστευτο: «ωφελείται η ιστορική αλήθεια» νομίζοντας ότι απαντάει σε μαθητές σε κάποια σχολική αίθουσα δημοτικού σχολείου. Ε λοιπόν όχι κ. ΠτΒ! Ε λοιπόν όχι κυρίες και κύριοι του (αντι)συνταγματικού τόξου. Έστω και σήμερα, έστω και 43 χρόνια αργότερα, η Εθνική δικαιοσύνη θα αποδοθεί. Η Εθνική αλήθεια θα λάμψει.
Βλέπετε σήμερα ο Λαός έχει όπλα. Είναι οι 17 βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Εκείνοι που σας χαλάνε τα σχέδια από το 2012. Γι' αυτό και λυσσάτε να μας αποκλείετε από παντού. Γιατί όπου συμμετέχουμε, κάνουμε πράξη τη Δημοκρατία, ελέγχοντας εσάς και ενημερώνοντας τον Λαό.
Προς επίρρωση των παραπάνω η τεκτονικού σεισμού, κατακλυσμιαία δημόσια αποκάλυψη του ΠτΒ στην ολομέλεια της 11/07/2017 από βήματος, που δήλωσε ότι έχουν «χαθεί» τα πρακτικά, όχι μίας, όχι δύο, αλλά έντεκα συνεδριάσεων της επιτροπής που διερεύνησε το Κυπριακό και έβγαλε το πόρισμα επί ΠΑΣΟΚ.
Μια δήλωση που σε κάθε Εύνομο κράτος θα έφερνε πολιτική καταιγίδα, αλλά στην Ελλάδα των μνημονιακών τόξων πέρασε ΑΣΧΟΛΙΑΣΤΗ από όλους τους δημοκρατικά ευαίσθητους βουλευτές και μόνον η Χρυσή Αυγή που «μολύνει το Κοινοβούλιό σας» ενδιαφέρθηκε.
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΝ΄ Τρίτη 11 Ιουλίου 2017 – ΠτΒ:
«Είμαι υποχρεωμένος δημόσια να σας πω το εξής: Διαπιστώθηκε ότι έλειπαν οι έντεκα πρώτοι φάκελοι, κεντρικοί φάκελοι σε αυτές τις ερωταποκρίσεις, που είχαν αντιστοίχως τα Πρακτικά των έντεκα πρώτων συνεδριάσεων της Εξεταστικής Επιτροπής με καταθέσεις μαρτύρων. Χρειάστηκε, ευτυχώς, να γίνει απομαγνητοφώνηση του ηχογραφημένου υλικού, δηλαδή των κασετών που κατέγραφαν οι στενογράφοι την ώρα της συνεδρίασης και κάτι τέτοιο ήταν και τεχνικά δύσκολο μετά από περισσότερα από τριάντα χρόνια. Πλην όμως, τα Πρακτικά που αφορούν αυτές τις έντεκα βασικές μαρτυρικές καταθέσεις δεν είναι ενδεχομένως τα ακριβή, αλλά είναι βάσει της δουλειάς που έγινε αυτόν τον ενάμιση χρόνο».
Και γιατί να σας πιστέψουμε ότι έχουν χαθεί έντεκα φάκελοι κι όχι εκατόν έντεκα; Αφού έτσι κι αλλιώς κανείς δεν έχει πρόσβαση και κανείς δεν μπορεί να σας ελέγξει. Είστε πολιτικά συνεργαζόμενοι ώστε να καλύπτετε ο ένας τον άλλο. Είστε ένα μεγάλο πολιτικό καρτέλ που εφαρμόζει τακτικές χειραγώγησης του πολιτικού χώρου και τακτικές καταπίεσης των αντιπάλων σας. Προσφέρετε μόνοι σας, ασυλία και αλληλοεπικάλυψη ο ένας στον άλλο, ότι κι αν πείτε, ότι κι αν κάνετε.
Εσείς μπορεί να πιστεύετε στην ρήση του μέντορά σας Λένιν, ότι: «η αλήθεια είναι μια μικροαστική εμμονή» ή σε εκείνη του έτερου μέντορά σας Στάλιν, ότι «αλήθεια είναι ότι συμφέρει το κόμμα». Όμως υπάρχει και η άποψη του Βολταίρου που λέει: «Η αλήθεια είναι ένα φρούτο που μπορούμε να το κόψουμε όταν είναι πολύ ώριμο» Σαράντα τρία χρόνια πέρασαν και το φρούτο ωρίμασε. Η Χρυσή Αυγή θα το κόψει. Ο καιρός εγγύς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.