Το όνομά της ήταν Ντανιέλα και μάζευε τα σκουπίδια μας - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Τετάρτη, 5 Ιουλίου 2017

Το όνομά της ήταν Ντανιέλα και μάζευε τα σκουπίδια μας


Το όνομά της ήταν Ντανιέλα Πρελορέντζου, 62 χρονών και μητέρα τεσσάρων παιδιών. 
Η Ντανιέλα πέθανε μια Παρασκευή, δουλεύοντας δύο βάρδιες πάνω σε σκουπιδιάρικο.

Oι εργαζόμενοι σαν τη Ντανιέλα δεν είναι ορατοί, παρά μόνο όταν «απεργούν και μας γεμίζουν σκουπίδια», όπως λένε στο μέτωπο της «λογικής» και της «αριστείας». Όταν διεκδικούνε το ελάχιστο δικαίωμα της εργασίας και της αξιοπρεπούς διαβίωσης… για να συνεχίσουν, δηλαδή, να μαζεύουν τα απορρίματα μιας κοινωνίας που υπερκαταναλώνει, χρησιμοποιεί και απορρίπτει εν ριπή οφθαλμού.

Οι εργαζόμενοι σαν τη Ντανιέλα είναι όμηροι των Δήμων, της πολιτείας και των διεφθαρμένων εργατοπατέρων, συνδικαλιστών, που δουλεύουν για τα μικροπολιτικά συμφέροντα των «μεγάλων» κομμάτων στα οποία ανήκουν.

Οι εργαζόμενοι σαν τη Ντανιέλα έχουν ένα κοινό με τους καναλάρχες… μαζεύουν σκουπίδια. Περισσότερο απ’ όλους, τους μισούν τα υπαλληλάκια και οι λακέδες. Τους μισούν γιατί ακόμα και μετά από διπλοβάρδια σε «σκουπιδιάρικο» καταφέρνουν να είναι πιο καθαροί από αυτούς που σουλατσάρουν στους διαδρόμους των καναλιών, έρποντας και γλείφοντας… και ζητώντας ιδιωτικοποιήσεις παντού, μέχρι να μη μείνει τίποτα όρθιο. Κυρίως οι εργαζόμενοι.
Οι εργαζόμενοι σαν τη Ντανιέλα είναι θύματα μιας διαρκούς βίας που -συνεχίζεται να- ασκείται με συνέπεια, εδώ και 8 χρόνια, πάνω στους αδύναμους. Μιας ανείπωτης βίας που τα θυματά της δεν γίνονται ποτέ είδηση στα Δελτία των 8.

Μην τη ξεχάσεις. Το όνομά της ήταν Ντανιέλα Πρελορέντζου και μάζευε τα σκουπίδια μας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.