Την ενοχή Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ ζήτησε ο εισαγγελέας - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2017

Την ενοχή Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ ζήτησε ο εισαγγελέας


Ένοχος ζήτησε να κηρυχθεί ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέας Γεωργίου, για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατ' εξακολούθηση, ο εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων της Αθήνας. Αύριο αναμένεται η απόφαση.

«Υπήρχε έντονη ανάγκη εκείνη την περίοδο να σταθεί στο ύψος της η ΕΛΣΤΑΤ. Ο Ανδρέας Γεωργίου όφειλε να δώσει βήμα στα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ και να ακούει τις απόψεις τους. Παρέβη τον σεβασμό στον νόμο και στην ομάδα, στη συλλογικότητα», είπε στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας.

Το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος για το οποίο κατηγορείται ο Α. Γεωργίου αφορά ακόμη στο γεγονός ότι διατήρησε παράλληλα με τη θέση του στην ΕΛΣΤΑΤ και αυτή του μέλους στο ΔΝΤ. Ο εισαγγελικός λειτουργός επεσήμανε ότι βάσει του ιδρυτικού της νόμου το ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ έπρεπε να συνεδριάζει μία φορά το μήνα και ο πρόεδρος ήταν υποχρεωμένος να εκτελεί τις αποφάσεις. 
Απαντώντας στο επιχείρημα του Ανδρέα Γεωργίου ότι ο αντιπρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ είχε υποκλέψει τα email του ο εισαγγελικός λειτουργός στην αγόρευσή του ότι ο κατηγορούμενος όφειλε να βρίσκεται πάνω από κάθε προσωπική διαφορά. «Θα μπορούσε αν ήθελε να υποβάλει αίτηση εξαίρεσης του αντιπροέδρου», είπε χαρακτηριστικά.

«Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνο να είναι τίμια αλλά και να φαίνεται», είπε ο εισαγγελέας, διερωτώμενος εάν ο κ. Γεωργίου θα είχε επιλεγεί για τη θέση του επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ εάν είχε αποκαλύψει την παραμονή του και στο ΔΝΤ για διάστημα μερικών μηνών.

Την πρόταση υποδέχθηκε το ακροατήριο με χειροκροτήματα και φωνάζοντας «Ζήτω η Ελλάς!». Η δίκη διεξάγεται και πάλι σε φορτισμένο κλίμα, με το ακροατήριο να διακόπτει συνέχεια τη διαδικασία και την πρόεδρο να ζητεί την κράτηση μιας γυναίκας εκ των παρευρισκομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.