Απεβίωσε ο «μίστερ ΑΣΠΙΣ» Π.Ψωμιάδης - Αρνήθηκαν να του κάνουν μεταγωγή στο νοσοκομείο παρά τον υψηλό πυρετό; - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Δευτέρα, 3 Ιουλίου 2017

Απεβίωσε ο «μίστερ ΑΣΠΙΣ» Π.Ψωμιάδης - Αρνήθηκαν να του κάνουν μεταγωγή στο νοσοκομείο παρά τον υψηλό πυρετό;


Ένας θάνατος που βολεύει πολλούς και ίσως να μπορούσε να αποφευχθεί έλαβε χώρα σήμερα στο νοσοκομείο των  φυλακών Κορυδαλλού καθώς απεβίωσε ο γνωστός Π. Ψωμιάδης καταδικασμένος για την υπόθεση της «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ».
Σύμφωνα με καταγγελίες, ενώ παρουσίασε υψηλό πυρετό του αρνήθηκαν τη μεταγωγή του σε νοσοκομείο.
Μάλιστα στις καταγγελίες που δημοσιεύει το protothema αναφέρεται ότι ενώ «ψηνόταν» στον πυρετό, δεν του έδιναν καν θερμόμετρο! H διάγνωση αναφέρει ότι πέθανε από ανακοπή καρδιάς σε ηλικία 78 ετών
O γενικός γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης, παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις από δημοσιογράφους  δεν εμφανίστηκε, επικαλούμενος συσκέψεις και έτσι ούτε επιβεβαιώνει αλλά ούτε διαψεύδει τις καταγγελίες αυτές.
Ο Παύλος Ψωμιάδης, ο οποίος είχε γεννηθεί το 1939, εξέτιε ποινή κάθειρξης 22 ετών για υποθέσεις της ΑΣΠΙΣ.
Είχε κατηγορηθεί ότι είχε εξαπατήσει συνολικά 37.000 Έλληνες πολίτες οι οποίοι είχαν καταβάλει συνολικά 248,3 εκατ. ευρώ σε ασφαλιστήρια συμβόλαια.
Ήταν κρατούμενος από τον Δεκέμβριο του 2010.
Ο θάνατός του θα προκαλέσει πολλά ερωτηματικά όπως είθισται σε περιπτώσεις άλλοτε μεγάλων οικονομικών παραγόντων.
Απλά για την ιστορία να αναφέρουμε τα εξής:
Στο εδώλιο του κατηγορουμένου έστελνε τον επιχειρηματία Παύλο Ψωμιάδη και 15 ακόμη πρόσωπα (μεταξύ των οποίων και μέλη της οικογένειάς του) το υπ΄αριθ. 665/2016 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών που αποκάλυψς το ereportaz (http://www.ereportaz.gr/voulevma-fotia-gia-pavlo-psomiadi-ke-15-tis-aspis/).
Άπαντες εμπλέκονται στο μεγάλο σκάνδαλο της Aspis, σύμφωνα με το πολυσέλιδο δικαστικό εγγραφο 
Οι εφέτες δικαστές περιγράφουν με τον πλέον αναλυτικό τρόπο την δράση οργάνωσης με επικεφαλής τον Π.Ψωμιάδη ο οποίος κατέγραψε από απλός εργαζόμενος (το 1976), βρέθηκε στο τιμόνι της (το 1986) όπου και παρέμεινε μέχρι και το 2009 όταν ανακλήθηκε η άδειά της.
Βαρύ κατηγορώ
Το βούλευμα καταγράφει σωρεία αξιόποινων πράξεων που φέρονται να τελέστηκαν από την εγκληματική οργάνωση εις βάρος των 17 εταιρειών του Ομίλου και προς όφελος των μελών της οργάνωσης. Πρόκειται για:
Κακουργηματική πλαστογραφία για την πλαστή εγγυητική επιστολή από την τράπεζα HSBC ύψους 550 εκατ. ευρώ την οποία προσκόμισε ο Παύλος Ψωμιάδης στην ΕΠΕΙΑ για να μην ανακληθεί η άδεια της ασφαλιστικής εταιρείας. (έχει καταδικασθεί ήδη σε κάθειρξη 8 ετών)
Κακουργηματική απάτη εις βάρος της εταιρείας Ασπις Καπιταλ
Κακουργηματική απάτη εις βάρος ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ και ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΑΖ
Κακουργηματική υπεξαίρεση κατά της ΑΣΠΙΣ ΑΕΓΑ για την οποία εκδόθηκε ήδη ένταλμα προσωρινής κράτησης
Κακουργηματική πλαστογραφία και απάτη: Η προσκόμιση στην Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης 16 πλαστών πιστοποιητικών του Κτηματολογίου Ρουμανίας

Η εξαπάτηση των επενδυτών και τα χρήματα στο εξωτερικό


Επιπλέον οι δικαστές καταγράφουν και τον τρόπο με τον οποίο ο επιχειρηματίας κατόρθωσε να εξαπατήσει 37.014 πολίτες-επενδυτές (κατά το βούλευμα πάντα) οι οποίοι αγόρασαν ασφαλιστηρία συμβόλαια από την εταιρεία. Στο βούλευμα επισημαίνεται οτι τα «θύματα» του Π. Ψωμιάδη δεν θα αγόραζαν αν ήξεραν ότι η εταίρεία δεν ήταν οικονομικά εύρωστη, αλλά τελικά πείσθηκαν από ψευδείς παραστάσεις με αποτέλεσμα να καταβάλουν το συνολικό ποσό των 248.322.729,93 εκατ. ευρώ.
Επίσης καταγράφεται ο τρόπος με τον οποίο ο «Μίδας» των Ασφαλειών κατόρθωσε να υπεξαιρέσει εκατομμύρια ευρώ από την Ασπίς Πρόνοια. Περισσότερα από11 εκατ ευρώ μεταφέρθηκαν στην εταιρεία ΜΠΡΑΙΤ ΑΕ και από αυτά άνω των 9 εκατ κατέληξαν σε λογαριασμό του ίδιου του Ψωμιάδη.
Οι πράξεις απιστίας και υπεξαίρεσης που τελέστηκαν σε βάρος των εταιρειών Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ και Commercial Value ΑΑΕ -σύμφωνα με τη Δικαιοσύνη- είναι πάρα πολλές και απαριθμούν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, με χαρακτηριστικότερες τις εξής:

■ «Ο Π. Ψωμιάδης ιδιοποιήθηκε περαιτέρω παράνομα ποσά ασφαλίστρων… Τα χρήματα που κατηγορείται ότι υπεξαίρεσε από την Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ ανήλθαν στο ποσό των 9.947.935,77 ευρώ».
■ «Τα μέλη της οικογένειας έστειλαν 62.087.411 ευρώ από την Commercial Value ΑΕΕ στην Aspis Holdings άνευ αιτιολογίας και άνευ επιστροφής».
■ «Ζημίωσαν κατά επιπλέον 73.467.718,57 ευρώ την Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ, εμβάζοντας σε εταιρείες αποκλειστικών συμφερόντων της οικογένειας Ψωμιάδη τεράστια ποσά χρημάτων.


Οι περισσότερες από τις μεταφορές χρημάτων από την ΜΠΡΑΪΤ Α.Ε. στον Π. Ψωμιάδη, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, έλαβαν χώρα μέσω της Aspis Bank, της οποίας γενική διευθύντρια ήταν η κόρη του Ολγα. Η ίδια στην απολογία της πάντως ενώπιον του ανακριτή, ανέφερε πως η συμμετοχής στο Δ.Σ. της Aspis Bank, αλλά και στο Δ.Σ. άλλων εταιρειών ομίλου έγινε με προτροπή του πατέρα της, χωρίς η ίδια να έχει, όπως λέει, συμμετοχή στη δραστηριότητά τους.

Ποιοι παραπέμπονται
Tα πρόσωπα τα οποία παραπέμπονται -βάσει βουλεύματος- στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων είναι τα εξής:
Παύλος Ψωμιάδης
Μαρία Τσιρίκου
Όλγα Ψωμιάδη
Δανιήλ Ψωμιάδης του Παύλου και της Μαρίας
Δανιήλ Ψωμιάδης του Γεωργίου Κωνσταντίνου και της Αικατερίνης
Ανέστης Γιαννούσης
Παναγιώτης Παλαιολόγος
Γεώργιος Κωνσταντίνου
Ελευθερία Μήλου
Λάμπρος Χριστόφης
Δημήτρης Βιδάλης
Βασίλης Αδαμόπουλος
Αλέξανδρος Αντζουλίδης
Βασίλης Τσιρίκος
Ιωάννης Ζαράνης
Παναγιώτης Θεοδωρακόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.