«Φωτιά» στην Εξεταστική για την Υγεία βάζει η επιστολή Λοβέρδου για προκατασκευασμένο πόρισμα - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017

«Φωτιά» στην Εξεταστική για την Υγεία βάζει η επιστολή Λοβέρδου για προκατασκευασμένο πόρισμα

«Φωτιά» στην Εξεταστική για την Υγεία βάζει η επιστολή Λοβέρδου για προκατασκευασμένο πόρισμα

Πυροδότησε το κλίμα στην εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία η επιστολή που απέστειλε σήμερα ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, σε συνέχεια όσων δήλωσε για προκατασκευασμένο πόρισμα από την πλειοψηφία της επιτροπής. 

Ο πρώην υπουργός Υγείας, είχε κατηγορήσει τους βουλευτές της συγκυβέρνησης, με δήλωσή του στις 20 Ιουλίου, ότι έχουν στήσει επιχείρηση σκευωρίας εναντίον του ιδίου και των άλλων πρώην υπουργών Υγείας. 

«Τους είπα αλήθειες και δεν τους άρεσε. Τα μέλη στημένων Εξεταστικών Επιτροπών με κατασκευασμένους μάρτυρες και προαποφασισμένα πορίσματα έχουν χάσει το δικαίωμά τους να μιλούν. Αναφέρθηκα από την πρώτη στιγμή σε ύστατη πολιτική εξαχρείωση και σήμερα δικαιώθηκα απολύτως», είχε αναφέρει ο κ. Λοβέρδος στις 20 Ιουλίου.

Διαβάστε τις επιστολές Λοβέρδου

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Λάππας άσκησε δριμεία κριτική στην επιστολή του κ. Λοβέρδου προκαλώντας την αντιπαράθεση μεταξύ των βουλευτών. Μετά από μακρά συζήτηση, η επιτροπή αποφάσισε την αποστολή των εγγράφων του κ. Λοβέρδου στη Επιτροπή Κοινοβουλευτική Δεοντολογίας. 

«Ο Λοβέρδος έκανε και σε αυτή την εξεταστική αυτό που έκανε και στην Επιτροπή και για τα ΜΜΕ. Ήθελε να αποδομήσει την επιτροπή γιατί φοβόταν μήπως υπήρχε κάποιο πρόβλημα με αυτόν και στη συνέχεια πρότεινε το έγγραφο να σταλεί στην επιτροπή δεοντολογίας και αυτή να αποφασίσει τι θα γίνει».

Από την πλευρά του ο βουλευτής της ΝΔ, κ. Νότης Μηταράκης δήλωσε ότι «θεωρώ ως επιτροπή δεν έχουμε αρμοδιότητα να κρίνουμε δηλώσεις βουλευτών» και επεσήμανε ότι «στην επιστολή δεν υπάρχει κάποια προσωπική προσβολή».

Στην επιστολή ο κ. Λοβέρδος επισημαίνει ότι «εντόπισα και μία ακόμη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, στην οποία έκανα λόγο για το Ερρίκος Ντυνάν, στο πλαίσιο των προσπάθειών μου να κρατηθεί το ίδρυμα αυτό όρθιο. Πρόκειται για τη συνεδρίαση της 2ας Ιουνίου 2011. Λίγες μέρες μετά την απόφαση της Ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και στο τέλος συνεδρίασης της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων για άλλο θέμα, μου ζητήθηκε από τον τότε Πρόεδρό της κ. Δ. Κρεμαστινό να συγκληθεί εκ νέου η Επιτροπή προκειμένου να αξιολογηθούν οι εξελίξεις από την ανωτέρω απόφαση του ΝΣΚ σχετικά με την ΓΑΙΑ.

Όπως θα δείτε από τα πρακτικά, τα οποία και επισυνάπτω, απάντησα πως δεν μπορώ να ενημερώσω την Επιτροπή πριν συνεννοηθώ με τα κόμματα. Και πράγματι, στις 12 Ιουλίου 2011 στο τέλος συνεδρίασης της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων με άλλα θέματα ημερήσιας διάταξης διένειμα σχέδιο τροπολογίας για το Ερρίκος Ντυνάν, που είχαν παραδώσει στον κ. Ν. Πολύζο οι κύριοι Μαρτίνης και Στεργίου, και η οποία προκάλεσε τη διαμαρτυρία καταγγελία του εξωδίκου Βγενοπούλου. Για αυτήν, όμως, τη συνεδρίαση κατέθεσα τα γεγονότα και τις απόψεις μου δι' επιστολής και κατάθεσης εγγράφων στην προηγούμενη συνεδρίαση της Εξεταστικής. Συνεπώς και με αυτή τη συνεδρίαση του 2011, που και πάλι μόνο εγώ εντόπισα στο πλαίσιο των εργασιών της Εξεταστικής, το σύνολο των συνεδριάσεων όπου έγινε λόγος για τη στήριξη του Ερρίκος Ντυνάν ήταν εννέα, σε διάστημα δώδεκα μηνών. αι συγκεκριμένα οι συνεδριάσεις : της 19ης Ιανουαρίου 2011, 16ης Φεβρουαρίου 2011, 2ας Ιουνίου 2011, 12ης Ιουλίου 2011, 27ης Ιουλίου 2011, 4ης Οκτωβρίου 2011, 26ης Οκτωβρίου 2011, 17ης Ιανουαρίου 2012 και 19ης Ιανουαρίου 2012».


«Θα αντιπολιτευτώ το εθνικολαϊκίστικό τους παραμάγαζο με όλες μου τις δυνάμεις», διαμηνύει ο Ανδρέας Λοβέρδος

Με αφορμή την παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής ο Ανδρέας Λοβέρδος προέβη σε δήλωση, η οποία έχει ως εξής: 

«Ενημερώθηκα πως σήμερα η πλειοψηφία της στημένης Εξεταστικής με τα προαποφασισμένα πορίσματα και τους κατασκευασμένους μάρτυρες, χωρίς να αναγνώσει την σύντομη απάντησή μου στην υβριστική επιστολή τους, επιδόθηκε σε αυτό που έχει συνηθίσει: στις ύβρεις και τον λαϊκισμό. 

Αν είχαν και στοιχειώδη πολιτική ευπρέπεια θα με καλούσαν να τα πουν μπροστά μου ώστε να μπορώ να τους απαντήσω. Η δειλία τους όμως δεν τους το επέτρεψε. 

Μετά λοιπόν τα όσα έγιναν και ειπώθηκαν σήμερα στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία από μέλη της πλειοψηφίας διαπιστώνω οτι όσα δήλωσα και έγραψα την προηγούμενη εβδομάδα ήταν πολύ μα πάρα πολύ επιεική. Με την σημερινή τους ιταμή συμπεριφορά Βουλευτές της Κυβερνητικής πλειοψηφίας απέδειξαν οτι επειδή έχουν χρεωκοπήσει πολιτικά πράγματι έχουν φτάσει σε έσχατο σημείο πολιτικού ευτελισμού και ηθικής εξαχρείωσης.

Τους ενημερώνω πως θα αντιπολιτευτώ το εθνικολαϊκίστικό τους παραμάγαζο με όλες μου τις δυνάμεις. 

Όσο για την παραπομπή των πρακτικών και των δηλώσεών μου στην Επιτροπή Δεοντολογίας θερμές ευχαριστίες γιατί με αυτή τους την απόφαση μου δίνουν το βήμα που μου στέρησαν σήμερα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.