Η ΔΕΗ στέλνει σε εισπρακτικές τους λογαριασμούς αλλά μισθώνει ταξί για τη μεταφορά του προσωπικού της - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Σάββατο, 8 Ιουλίου 2017

Η ΔΕΗ στέλνει σε εισπρακτικές τους λογαριασμούς αλλά μισθώνει ταξί για τη μεταφορά του προσωπικού της

Αποτέλεσμα εικόνας για ταξί ΔΕΗ

Στοιχεία που εγείρουν υπόνοιες κακοδιαχείρισης και οικονομικής σπατάλης αναδύονται για την ΔΕΗ την ώρα που η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας αλλά και η πιστοληπτική της ικανότητα κατακρημνίζεται ανεξέλεγκτα.

Τελευταίο κρούσμα η επιλογή της διοίκησης να μισθώσει ταξί για την μετακίνηση προσωπικού στον ΑΗΣ Αλιβερίου, στα συγκροτήματα Νέστου και Αλιάκμονα και όπως επισημαίνεται “όπου υπάρχει αδυναμία μεταφοράς προσωπικού”, λόγω παλαιότητας των υπηρεσιακών οχημάτων ή συνταξιοδότησης των υπαλλήλων – οδηγών.

Σύμφωνα με έγγραφο που διαβίβασε στην Βουλή ο πρόεδρος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης προς απάντηση σχετικού ερωτήματος του κ. Ιάσονα Φωτήλα (ΝΔ), “Στους Σταθμούς Παραγωγής που η μεγάλη πλειοψηφία του προσωπικού εργάζεται σε βάρδιες 24ωρης φυλακής, έχει καθιερωθεί η μεταφορά των εργαζόμενων να πραγματοποιείται απο καθορισμένα σημεία του τόπου διαμονής τους στον τόπο της εργασίας τους και αντίστροφα, με τη χρήση υπηρεσιακών αυτοκινήτων. 

Με την πάροδο των ετών, τη συνταξιοδότηση των μισθωτών – οδηγώ, τον παροπλισμό των υπηρεσιακών οχημάτων λόγω παλαιότητας και τη διαφοροποίηση της παραγωγικής διαδικασίας η μεταφορά του προσωπικού εκτελείται πλέον είτε μέσω τρίτων, είτε συνδυαστικά. Ο τρόπος μεταφοράς εξετάζεται κάθε φορά και προκρίνεται η οικονομικότερη λύση. 

Οσον αφορά στον ΑΗΣ Αλιβερίου έχει προκριθεί τα τελευταία χρόνια, ως η οικονομικότερη λύση, η χρήση ταξί για τις περιπτώσεις μικρού αριθμού μισθωτών ανά προορισμό και για προσωπικό που διαμένει σε μακρινές αποστάσεις απο τον τόπο εργασίας και δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί μέσω των δημόσιων μεταφορικών μέσων, είτε διότι δεν συμπίπτουν τα ωράρια εκτέλεσης δρομολογίων με εκείνα της λειτουργίας του Σταθμού, είτε διότι δεν προβλέπονται καν δρομολόγια”.

Επίσης, ταξί – σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτάκη – χρησιμοποιούνται για την μετακίνηση προσωπικού στο συγκρότημα Νέστου και στου Αλιάκμονα και “όπου υπάρχει αδυναμία μετακίνησης”.

Απο την πλευρά της βέβαια η ΔΕΔΔΗΕ σπεύδει να απαντήσει ότι δεν χρησιμοποιεί ταξί για την μετακίνηση των τεχνικών της υπαλλήλων που σπεύδουν στα σημεία όπου παρουσιάζονται βλάβες.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Φωτήλας ανέφερε στην ερώτησή του πως το κόστος για την μίσθωση ταξί στον ΑΗΣ Αλιβερίου είναι 17 χιλ ευρώ το έτος ή 65 ευρώ την ημέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.