Παρακμή - Τα ρομπότ του σεξ (δυστυχώς) υψηλά στην κοινωνική αποδοχή-Μοντέλα ακόμη και για παιδόφιλους! - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Τετάρτη, 5 Ιουλίου 2017

Παρακμή - Τα ρομπότ του σεξ (δυστυχώς) υψηλά στην κοινωνική αποδοχή-Μοντέλα ακόμη και για παιδόφιλους!


Να τεθούν όρια στη χρήση τους, απαιτούν οι ειδικοί - Η έκθεση θέτει το ζήτημα για το αν τα ρομπότ του σεξ θα μειώσουν τους βιασμούς γυναικών και τις σεξουαλικές κακοποιήσεις παιδιών.

Πρέπει να τεθούν όρια, όπως π.χ. να απαγορευθεί η δημιουργία σεξουαλικών ρομπότ που θα έχουν την μορφή παιδιού. Το σοβαρό αυτό ηθικό ζήτημα αναδεικνύει μια νέα έκθεση από το Ίδρυμα Υπεύθυνης Ρομποτικής στη Χάγη, το οποίο καλεί την κοινωνία σε δημόσιο διάλογο την προοπτική αυτού του είδους των ρομπότ.

Μέχρι σήμερα, λίγες εταιρείες κατασκευάζουν απλές ανθρωποειδείς ρομποτικές κούκλες προοριζόμενες για σεξουαλική χρήση. Ωστόσο, επειδή οι κατασκευαστές δεν δημοσιεύουν τα στοιχεία των πωλήσεων, είναι άγνωστο το πόσοι άνθρωποι μέχρι σήμερα έχουν στην κατοχή τους τέτοια ρομπότ.

Εντούτοις, σύμφωνα με την έκθεση με τίτλο «Το σεξουαλικό μέλλον μας με τα ρομπότ», είναι θέμα χρόνου να λάβει χώρα η «έκρηξη» των πωλήσεων, ειδικά όσο ωριμάζει η τεχνητή νοημοσύνη. Ο υπεύθυνος της έκθεσης, καθηγητής ρομποτικής και τεχνητής νοημοσύνης Νόελ Σάρκι του βρετανικού Πανεπιστημίου του Σέφιλντ, ανακοίνωσε ότι «ήρθε η εποχή για να αφυπνισθεί η κοινωνία στη νέα πραγματικότητα, όπου άνθρωποι και ρομπότ θα κάνουν σεξ».

«Οι πολιτικοί και οι απλοί πολίτες θα πρέπει να αποφασίσουν τι θα είναι αποδεκτό και επιτρεπτό. Πρέπει να σκεφτούμε ως κοινωνία τι θέλουμε να κάνουμε με αυτό το ζήτημα. Δεν γνωρίζω τις απαντήσεις, απλώς θέτω τις ερωτήσεις», τόνισε ο καθηγητής. Μετά τις γνωστές ρεαλιστικές κούκλες με δέρμα σιλικόνης, που ήδη πωλούνται, το επόμενο βήμα είναι οι ρομποτικές κούκλες που κινούνται και μιλάνε. Το μεθεπόμενο βήμα θα είναι οι κούκλες αυτές του σεξ να αποκτήσουν τεχνητή νοημοσύνη τους και αργότερα ποιος ξέρει τι άλλο...

Η έκθεση κρίνει ως πιθανή τη χρήση αυτών των ρομπότ σε οίκους ανοχής, σε ταινίες πορνό, στα σπίτια σε ρόλο συντρόφου για μοναχικούς και ηλικιωμένους, σε κλινικές σε ρόλο σεξουαλικού «θεραπευτή» βιαστών ή παιδόφιλων, καθώς και άλλων ανθρώπων όπως ατόμων με αναπηρίες ή ψυχοσεξουαλικά προβλήματα. Η έκθεση θέτει το ερώτημα για το αν τα σεξουαλικά ρομπότ δύνανται όντως να μειώσουν τους βιασμούς γυναικών και τις κακοποιήσεις παιδιών ή αν αντίθετα διογκώσουν το πρόβλημα. Εντούτοις η μεγαλύτερη πρόκληση για την κοινωνία είναι η πιθανότητα δημιουργίας σεξουαλικών ρομπότ με μορφή παιδιού.

Δυστυχώς έχουν ήδη κυκλοφορήσει στην αγορά τέτοιες «κούκλες» με χώρα προέλευσης την Ιαπωνία και ένα καναδικό δικαστήριο ήδη ερευνά το θέμα για το κατά πόσο η κατοχή τους είναι νόμιμη ή όχι. Η έκθεση στο σημείο αυτό ορθότατα απαιτεί την πλήρη απαγόρευση κάθε σεξουαλικού ρομπότ με μορφή παιδιού, όπως και την απαγόρευση του ρομποτικού «βιασμού»(!).

Έρευνα της κοινής γνώμης που διενεργήθηκε στο πλαίσιο της νέας έκθεσης, δείχνει ότι ήδη περίπου τα δύο τρίτα των ανδρών και το ένα τρίτο των γυναικών τάσσονται υπέρ της χρήσης των σεξουαλικών ρομπότ…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.