Δασκάλα έκλεισε με... κολλητική ταινία το στόμα παιδιών πρώτης δημοτικού - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Κυριακή, 2 Ιουλίου 2017

Δασκάλα έκλεισε με... κολλητική ταινία το στόμα παιδιών πρώτης δημοτικού


Απίστευτες καταγγελίες σε βάρος δασκάλας αγγλικών δημοτικού σχολείου περιλαμβάνονται στην καταγγελία που έκανε μια μητέρα, καθώς και στη δισέλιδη αναφορά που απέστειλε ο Σύλλογος Γονέων στη Διεύθυνση πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, που δημοσιεύει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», μια μητέρα περιγράφει: «Η δασκάλα έκλεισε το στόμα της κόρης μου και ενός άλλου μαθητή με σελοτέιπ επειδή μιλούσαν στους διπλανούς τους. Τους έδωσε μάλιστα την ταινία και τους είπε να την κολλήσουν μόνοι τους, πράγμα που έγινε, με τους συμμαθητές τους να γελούν».

Η μητέρα αναφέρει πως αυτό συνέβη στο δεύτερο τρίμηνο της σχολικής χρονιάς αλλά η ίδια το πληροφορήθηκε στις 18/6 που η κόρη της «το παραδέχτηκε με ντροπή και κλάματα όταν τη ρώτησα αν είναι αλήθεια».

Σύμφωνα με τη μητέρα, η κόρη της έχει διαγνωστεί με δυσπραξία και δυσκολεύεται στη γραφή γιατί της προκαλεί πόνο. 

Ωστόσο η δασκάλα των αγγλικών της επέβαλε γραπτή τιμωρία. «Με έκπληξη πληροφορήθηκα ότι η τιμωρία επιβλήθηκε σε αριθμό μαθητών, οι οποίοι κατά τη διάρκεια του διαλείμματος στο ολοήμερο πρόγραμμα έπαιζαν στη βρύση και υποχρεώθηκαν να γράψουν την τιμωρία στη διάρκεια του μαθήματος. Εξήγησα στην κόρη μου ότι δεν είναι υποχρεωμένη να την τελειώσει και μου απάντησε ότι η κυρία θα τη μαλώσει και ότι φοβάται».

Το δημοσίευμα περιλαμβάνει και στοιχεία από την αναφορά που έκανε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων προς τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Περιλαμβάνονται τα παρακάτω:

-δύο περιπτώσεις προτροπής φίμωσης με σελοτέιπ μαθητών που μιλούσαν στη διάρκεια του μαθήματος
-περίπτωση μαθητή που τιμωρήθηκε με στήριξη στο ένα πόδι και το πρόσωπο κοντά στον πίνακα
- περιπτώσεις που το εκπαιδευτικό έργο μαθητών (τετράδια ή φωτοτυπίες) πετάχτηκαν στο πάτωμα ή καταστράφηκαν λόγω κακής απόδοσης
- τουλάχιστον δύο περιπτώσεις στις οποίες αγνοήθηκαν γνωματεύσεις μαθησιακών δυσκολιών
-πολλές περιπτώσεις παιδιών που εκδήλωσαν φόβο και έντονη διάθεση αποφυγής των ωρών διδασκαλίας του μαθήματος των αγγλικών.
Μιλώντας πάντως στην εφημερίδα η δασκάλα έκανε λόγο για υπερβολές από την πλευρά των μαθητών. Υποστηρίζει πως οι καταγγελίες δεν έχουν βάση και κατέληξε λέγοντας πως «τα παιδιά λένε ό,τι θέλουν πάντα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.