Κλέβουν δισ. από την Ελλάδα και μας χορηγούν ψίχουλα ελεημοσύνης επιδιώκοντας ανθρωπιστική κρίση - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2017

Κλέβουν δισ. από την Ελλάδα και μας χορηγούν ψίχουλα ελεημοσύνης επιδιώκοντας ανθρωπιστική κρίση

Αποκάλυψη: Ανθρωπιστική κρίση προ των πυλών στην Ελλάδα; - Τι ετοιμάζουν

Την στιγμή που κάποιοι στρώνουν κόκκινα χαλιά στην περιβόητη...ανάπτυξη, άσχημα νέα έρχονται από την πραγματική οικονομία η οποία αιμορραγεί σε ένα ολοένα και επιδεινούμενο περιβάλλον. 

Όσο η Ελλάδα μετατρέπεται σε μία σοβιετικού τύπου οικονομική "ζώνη επιτήρησης", η Ευρώπη αυξάνει δραματικά την έκτακτη βοήθεια στην χώρα μας. 
Το ποσό αγγίζει το 1δισ. ευρώ (970.000.000 ευρώ) μέχρι και το 2020 και χορηγείται μόνο σε χώρες οι οποίες αντιμετωπίζουν ή βρίσκονται στα πρόθυρα να αντιμετωπίσουν μία μεγάλη ανθρωπιστική κρίση.
Την περίεργη αυτή αύξηση -εφόσον σύμφωνα με την κυβέρνηση η οικονομία πάει αρκετά καλά- επιβεβαίωσε η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ελίζα Βόζεμπεργκ – Βρυωνίδη. 
Η ίδια σημειώνει χαρακτηριστικά:
"Ύστερα από την επανεξέταση των κονδυλίων της πολιτικής συνοχής η βοήθεια για την Ελλάδα αυξήθηκε σε 970.000.000 ευρώ για τα έτη 2017 - 2020, που μπορούν να αξιοποιηθούν για την αντιμετώπιση κοινωνικών προβλημάτων. Από το 2010 χορηγείται στην Ελλάδα χρηματοδοτική συνδρομή για την εφαρμογή του προγράμματος μακροοικονομικής προσαρμογής, έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν οι διαρθρωτικές μακροοικονομικές ανισορροπίες της χώρας. Επιπλέον, η Ελλάδα λαμβάνει τεχνική συνδρομή που παρέχει και συντονίζει η υπηρεσία συντονισμού των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Η Επιτροπή και η Παγκόσμια Τράπεζα παρείχαν τη συνδρομή τους για τη θέσπιση ενός συστήματος ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος σε εθνικό επίπεδο, από το οποίο αναμένεται να επωφεληθούν οικογένειες με τέκνα.

Όσον αφορά τα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά και επενδυτικά ταμεία, 800.000.000 ευρώ από τους πόρους του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου και 239.000.000 ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης είναι διαθέσιμα για την προώθηση της κοινωνικής ένταξης και την καταπολέμηση της φτώχειας, ιδίως της παιδικής φτώχειας. Το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους έχει δεσμεύσει 281.000.000 ευρώ για την αντιμετώπιση των βασικών αναγκών του πληθυσμού που είναι αντιμέτωπο με ιδιαίτερα δυσχερείς καταστάσεις".
Το μεγάλο ερώτημα έγκειται στο γιατί οι Ευρωπαϊκές χώρες αυξάνουν την βοήθεια προς την Ελλάδα, η οποία υποτίθεται ότι θα γνωρίσει ανάπτυξη πολύ σύντομα και από το 2018 θα βγει στις αγορές. 

Έπεται κάτι πραγματικά μεγάλο; Τα στοιχεία δυστυχώς επιβεβαιώνουν το αναπόφευκτο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.