Αθλητές εκπροσωπούν την Ελλάδα της μίζας και πληρώνουν τα έξοδα από την… τσέπη τους! - UNPOLITICAL

Σάββατο, 1 Ιουλίου 2017

Αθλητές εκπροσωπούν την Ελλάδα της μίζας και πληρώνουν τα έξοδα από την… τσέπη τους!


Τεράστιο ζήτημα και σοβαρές καταγγελίες για την αδυναμία τη Ελληνική Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης να καλύψει τα έξοδα των αθλητών για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων Νεανίδων – Παίδων – Κορασίδων.

Η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση ετοιμάζεται για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων Νεανίδων – Παίδων – Κορασίδων που θα διεξαχθεί στην Πορτογαλία από τις 14 έως τις 23 Ιουλίου. Μάλιστα οι διεθνείς μας διεκδικούν με αξιώσεις και την είσοδό τους στο βάθρο, κυρίως με την παρουσία του Γιάννη Σγουρόπουλου και της Εθνικής ομάδας Εφήβων (Σγουρόπουλος, Σταματούρος, Δαμιανής, Κορδούτης).

Το πρόβλημα, όμως, που προκύπτει είναι τεράστιο. Η Ελληνική Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, έχει ενημερώσει τους γονείς ότι αδυνατεί να καλύψει τα έξοδα της αποστολής ή έστω ένα μέρος αυτών. Γι αυτό το λόγο ζήτησε από τους γονείς να καλύψουν και φέτος τα έξοδα για να εκπροσωπήσουν τα παιδιά τους την Ελλάδα. Στο Onsports έφτασαν δύο ενυπόγραφες καταγγελίες που αναφέρουν το τεράστιο πρόβλημα, όπου, όπως φαίνεται ευθύνη τεράστια έχει η διοίκηση της ομοσπονδίας, που πρόεδρος είναι ο γενικός γραμματέας Μανώλης Κολυμπάδης.

Σε καιρούς οικονομικής κρίσης και πάλι αυτό θα μπορούσε να ακουστεί σε κάποιους λογικό. Το παράλογο, όμως είναι ότι η ομοσπονδία για την συγκρότηση των εθνικών ομάδων έχει εισπράξει ένα τεράστιο ποσό. Ένα ποσό που αν το είχε χειριστεί διαφορετικά όχι απλά θα έφτανε για την αποστολή, αλλά θα περίσσευε κιόλας.

Σύμφωνα με το καταστατικό της ΕΦΟΕπΑ για την συγκρότηση των εθνικών ομάδων των μικρών ηλικιακών κατηγοριών θα πρέπει να παίξουν τα παιδιά τουλάχιστον στο 50% των αναπτυξιακών, για να έχουν τη δυνατότητα να αγωνιστούν με τα χρώματα της Εθνικής.

Τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα είναι κάποιες βαθμολογημένες διοργανώσεις που γίνονται σε όλη την Ελλάδα. Για να συμμετάσχει ένα παιδί πρέπει να πληρώσει 25 ευρώ παράβολο αγώνων και φυσικά τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής και διατροφής. Εκτός από τις διοργανώσεις που έγιναν στην Αθήνα (σ.σ. έξι στ σύνολο), έγιναν διοργανώσεις σε Μέτσοβο, Σίνδο, Βέροια, ΧΑΝΘ, Φλώρινα, Χανιά και Πάτρα.

Η λογική του παραλόγου

Στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα, όπως έχει ανακοινώσει η ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης συμμετείχαν συνολικά φέτος 2.400 παιδιά. Με 25 ευρώ συμμετοχή το κάθε παιδί συγκεντρώνεται το ποσό των 60.000 €!!!! Δηλαδή η ομοσπονδία έχει μαζέψει ένα τεράστιο ποσό την ώρα που η ελληνική αποστολή για να ταξιδέψει χρειάζεται 15.000€ περίπου.

Από τις 60.000 € που έχει μαζέψει η ομοσπονδία από τα τουρνουά, τα 12.000 € μένουν στην ομοσπονδία και τα υπόλοιπα 48.000€ μένουν στους συλλόγους που διοργανώνουν τα τουρνουά! Η συμφωνία που έχει γίνει με τα σωματεία είναι ότι για κάθε συμμετοχή η ΕΦΟΕπΑ θα παίρνει 5 € και το σωματείο που το διοργανώνει 20€!

Εύλογα ερωτήματα

Τα ερωτήματα που δημιουργούνται είναι πάρα πολλά. Πρώτο και σημαντικότερο που πήγαν οι 12.000€ που συγκέντρωσε η ομοσπονδία. Θεωρητικά η ομοσπονδία οφείλει να δώσει κάποια τουρνουά στους αθλητές, αλλά σύμφωνα με τις έγγραφες καταγγελίες δεν έχει πάρει σχεδόν κανείς!!! Επομένως που πάνε τα χρήματα; Επίσης τα σωματεία πληρώνουν τους επιδιαιτητές και τους διαιτητές και όλα τα έξοδα. Επομένως η ΕΦΟΕπΑ δεν έχει έξοδα…

Το δεύτερο είναι γιατί η ομοσπονδία, αφού αναγκάζει τους γονείς να δώσουν τόσα λεφτά και αφού αδυνατεί να πληρώσει την αποστολή στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, δεν παίρνει περισσότερα χρήματα από τα 5 ευρώ; Για να καλύψει τα έξοδα; Και στην τελική που πάνε αυτά τα χρήματα, αφού δεν πάνε στα παιδιά, που τα ίδια πληρώνουν;

Τα παιδιά πληρώνουν τους προπονητές!

Το πιο τραγικό από όλα είναι πως οι γονείς των παιδιών είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν και τους ομοσπονδιακούς προπονητές!!! Δηλαδή τα αεροπορικά εισιτήρια και τη διαμονή! Το κόστος μοιράζεται στα παιδιά και πληρώνουν το κονδύλι στην ΕΦΟΕπΑ. Σ’ αυτή την αποστολή, μάλιστα θα ταξιδέψουν και οι δύο ομοσπονδιακοί προπονητές που έχουν σύμβαση έργου ο Κώστας Βατσακλής και ο Κωνσταντίνος Κωστόπουλος.

Ο γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και πρόεδρος της ΕΦΟΕπΑ Μανώλης Κολυμπάδης θα πρέπει να απαντήσει γιατί συμβαίνουν όλα αυτά στην ομοσπονδία. Γιατί οι γονείς ενώ πληρώνουν μια περιουσία, πρέπει να πληρώσουν και για να φορέσουν το εθνόσημο; Που πηγαίνουν οι 12.000 ευρώ που μπήκαν φέτος στα ταμεία; Αφού μπήκαν τα χρήματα από τα αναπτυξιακά, δεν θα έπρεπε να μπουν τα χρήματα στα παιδιά που τα έδωσαν;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.