Ο κομμουνισμός στην Ελλάδα θέλει συσσίτια αντί ανάπτυξης- Δείτε τι είπε ο Τσίπρας από την Λαμία - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Σάββατο, 29 Ιουλίου 2017

Ο κομμουνισμός στην Ελλάδα θέλει συσσίτια αντί ανάπτυξης- Δείτε τι είπε ο Τσίπρας από την Λαμία

Αποτέλεσμα εικόνας για τσιπρας Λαμία

Πολλά έχουν λεχθεί για έξοδο από τα μνημόνια, την κρίση και την επιτήρηση. Ιδιαίτερα μετά την δοκιμαστική έξοδο της χώρα μας στις αγορές, η συζήτηση γύρω από την "επόμενη μέρα" έχει ανάψει.

Ακόμη και ο ίδιος μας ο πρωθυπουργός, ο Αλέξης Τσίπρας, σημείωσε από τη Λαμία κάτι που πολύ λίγοι το πρόσεξαν και ακόμη λιγότεροι το κατάλαβαν:

"Ο στόχος της ανάπτυξης δεν αφορά μόνο κάποιες κοινωνικές ομάδες, κάποιες περιφέρειες, κάποια συμφέροντα, κάποια κόμματα ή την κυβέρνηση. Αφορά στην ίδια την ύπαρξη της πατρίδας μας. Αφορά στην εθνική μας κυριαρχία. Αφορά στην ευημερία του λαού μας, αφορά στο μέλλον των νέων ανθρώπων, στο αύριο των παιδιών μας.
Η ανάπτυξη ή θα είναι δίκαιη ή δεν υπάρξει. Δεν θα ακουμπήσει τους ανθρώπους, δεν θα ακουμπήσει εκείνους που σήκωσαν το βάρος της κρίσης. Δίκαιη ως προς την ισόρροπη πρόοδο όλων των περιφερειών της χώρας, ως προς την κατανομή των πόρων, αλλά και ως προς την κατανομή των ωφελημάτων, με προτεραιότητα εκείνες τις κοινωνικές ομάδες που πλήρωσαν βαρύτερο κόστος στην περίοδο της κρίσης.
Θα αδικούσαμε το λαό εάν επιχειρούσαμε να μπούμε στην επόμενη ημέρα με κανόνες που εφαρμόστηκαν και μας οδήγησαν στο χείλος της καταστροφής".

Κρατείστε τον όρο "δίκαιη ανάπτυξη", που λένε και ξαναλένε τόσο τα κυβερνητικά στελέχη όσο και οι δανειστές. 

Τι σημαίνει  "δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη"; 

Κανείς δεν θα έχει το δικαίωμα να πλουτίζει περισσότερο από κάποιον άλλον, απλά και μόνο επειδή θα ξεπερνάει τον...κοινό αποδεκτό μέσο όρο της οικονομικής βάσης, αν δεν είναι μέλος της παράταξης του Σύριζα.

Στη βάση αυτή κινείται και η σοβιετικού τύπου οικονομία της Ελλάδας και αυτά θέλει να υλοποιήσει η "πρώτη φορά αριστερά". Μέτρα τα οποία είναι εναρμονισμένα με το πρόγραμμά της.

Θέλουν μια κοινωνία πεινασμένη να ζει από προνοιακά ψίχουλα ενώ τα "δικά τους παιδιά"¨θα ζουν ζωή χαρισάμενη.

Μία κοινωνία και οικονομία όπου κάποιοι θα είναι ίσοι με κάποιους αλλά και κάποιοι κολλητοί θα βλέπουν την περιουσία τους να αυξάνει. Εξάλλου οι Συριζαίοι είναι οι πλέον πλούσιοι στην χώρα. Πολιτικοί και υποστηρικτές...

Δυστυχώς, είναι ηλίου φαεινότερο ότι άλλοι είναι οι στόχοι και οι προτεραιότητες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Όλη της η δραστηριότητα εξαντλείται στην εξυπηρέτηση της κομματικής της πελατείας με τον διορισμό εκτάκτων ή μονίμων δημοσίων υπαλλήλων, όποτε υπάρχει (ή επινοείται) κάποια δυνατότητα για αυτό, και σε μία δήθεν σκληρή, αέναη "διαπραγμάτευση’’ με στόχο την μετάθεση των νέων δυσβάστακτων επιβαρύνσεων σε όσο το δυνατόν μεταγενέστερο χρόνο και την ψήφιση κάποιων "αντιμέτρων’’ που ελπίζεται ότι (βοηθούσης και της ασυναγώνιστης κυβερνητικής προπαγάνδας) θα χρυσώσουν το χάπι της προλεταριοποίησης της μεσαίας τάξης. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι η κυβέρνηση επαίρεται για την πραγματοποίηση, το 2016, πρωτογενούς πλεονάσματος οκταπλασίου του συμφωνηθέντος 0,5% επί του ΑΕΠ με τους δανειστές. Και τούτο, βεβαίως, με την φορολογική αφαίμαξη, τις χιλιάδες κατασχέσεις, την αύξηση των οφειλών στις εφορίες και τα ασφαλιστικά ταμεία, την διόγκωση των "κόκκινων δανείων’’, την μείωση των τραπεζικών καταθέσεων και την μη πληρωμή ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του δημοσίου.

Η κυβέρνηση έχει ως όραμα ένα καθεστώς όπου ολοένα περισσότεροι πολίτες, αντί να εισπράττουν μεροκάματα, θα λαμβάνουν συσσίτια (διά των οποίων θα απαλλάσσονται και από τον κόπο του μαγειρέματος)! Αυτό είναι σύμφωνο με την σοσιαλιστική λογική, κατά την οποία σημαντικότερη από την άνιση κατανομή των ευεργετημάτων είναι η ίση κατανομή της αθλιότητας.

Αυτή είναι η "δίκαιη βιώσιμη ανάπτυξη":

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.