Απειλητική επιστολή στο σπίτι του προέδρου του ΣτE - Τι γράφει - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2017

Απειλητική επιστολή στο σπίτι του προέδρου του ΣτE - Τι γράφει


Απειλητική επιστολή εστάλη στο σπίτι του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, Νίκου Σακελλαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρωί της 18ης Ιουλίου έφθασε στο σπίτι του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας ένας φάκελος, χωρίς στοιχεία αποστολέα. Κρίθηκε ύποπτος από τον αστυνομικό φρουρό, ο οποίος ενημέρωσε -ως όφειλε- την αρμόδια υπηρεσία. Η διαδικασία που ακολουθήθηκε ήταν η γνωστή και η προβλεπόμενη.

Αστυνομικός της Προστασίας Ευπαθών Στόχων πήγε στο σπίτι, πήρε τον φάκελο και τον πέρασε από το ειδικό μηχάνημα x-ray του Συμβουλίου της Επικρατείας. Στο μηχάνημα δεν απεικονίστηκε η παραμικρή απειλή στον φάκελο και ο αστυνομικός τον επέστρεψε στην κατοικία του προέδρου του ΣτΕ, αλλά τον ενημέρωσε τηλεφωνικά, καθώς ο Νίκος Σακελλαρίου απουσίαζε εκτός Αθηνών.

Έξι ημέρες αργότερα, ο πρόεδρος άνοιξε τον φάκελο, είδε το απειλητικό μήνυμα και με τη σειρά του ενημέρωσε τον αστυνομικό.

Διαβάστε τι έγραφε η απειλητική επιστολή:


Η παρέμβαση του προέδρου του ΣτΕ: Οι δικαστές δεν δέχονται οδηγίες

Υπενθυμίζουμε ότι την περασμένη Δευτέρα ο πρόεδρος του ΣτΕ με δήλωση-παρέμβασή του ζήτησε από τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές (κυβέρνηση - δικαστές/εισαγγελείς) να πέσουν οι τόνοι κάνοντας λόγο για θεσμική κρίση που μπορεί να λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Ο κ. Σακελλαρίου στη δήλωσή του προς τα ΜΜΕ καταδίκασε τις παντελώς αδικαιολόγητες, όπως τις χαρακτήρισε, επιθέσεις σε βάρος της Δικαιοσύνης, πίσω από τις οποίες είδε προσπάθεια να κλονιστεί η εμπιστοσύνη των πολιτών προς τη Δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της. 

«Οι απρόκλητες αυτές επιθέσεις κατά της Δικαιοσύνης επιβάλλεται να παύσουν αμέσως, για να μπει ένα τέλος στην απαράδεκτη και στείρα αυτή αντιπαράθεση», είπε ο κ. Σακελλαρίου. 

Ο πρόεδρος του ΣτΕ μίλησε όμως και για τους δικαστές, λέγοντας ότι δεν διεκδικούν το αλάθητο αλλά επιδιώκουν την καλοπροαίρετη και επιστημονική κριτική των αποφάσεών τους. 

Ακόμη, ο κ. Σακελλαρίου απέκρουσε κάθε σκέψη για τη δημιουργία Συνταγματικού Δικαστηρίου, λέγοντας «είναι εξαιρετικά επικίνδυνο κάθε συνταγματικός πειραματισμός ο οποίος θα οδηγούσε σε έλλειμμα δικαιοσύνης». Τόνισε μάλιστα ότι το υφιστάμενο συνταγματικό πλαίσιο είναι απολύτως επαρκές για να αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση. 

Ο πρόεδρος του ΣτΕ επέλεξε να κάνει αυτή τη δήλωση τη Δευτέρα 24 Ιουλίου, στην επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.