Πιέρ Μοσκοβισί σε Μανώλη Κεφαλογιάννη: «H επιβολή του Ε.Φ.Κ. στο κρασί είναι επιλογή της ελληνικής Κυβέρνησης» - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Τετάρτη, 5 Ιουλίου 2017

Πιέρ Μοσκοβισί σε Μανώλη Κεφαλογιάννη: «H επιβολή του Ε.Φ.Κ. στο κρασί είναι επιλογή της ελληνικής Κυβέρνησης»


Ο κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Επίτροπος Οικονομικών της Ε.Ε. κ. Πιέρ Μοσκοβισί σε ερώτηση που του είχα καταθέσει πριν ένα χρόνο είχε απαντήσει ότι η επιβολή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (Ε.Φ.Κ.) στο κρασί είναι επιλογή της ελληνικής Κυβέρνησης. Από τότε όπου βρεθεί και όπου σταθεί η Κυβέρνηση υπόσχεται κατάργηση του Ε.Φ.Κ. στο κρασί. Μία ακόμη επιταγή χωρίς αντίκρισμα της Κυβέρνησης Τσίπρα. Μίας Κυβέρνησης “ζυμωμένης” στο ψέμα.

Σε νέα του απάντηση ο Επίτροπος Μοσκοβισί, σε σχετική μου ερώτηση για το κατά πόσον η συνεχιζόμενη επιβολή του Ε.Φ.Κ. στο κρασί αποτελεί επιταγή της Ε.Ε. και αν στις διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης ετέθη το θέμα της κατάργησής του από την ελληνική Κυβέρνηση, τόνισε: “Ως προς το ζήτημα του αν και με ποιόν τρόπο οι ελληνικές Αρχές προτίθενται να πραγματοποιήσουν την εν λόγω αλλαγή, η Επιτροπή δεν μπορεί να διατυπώσει παρατηρήσεις, καθώς αυτό εξαρτάται από την απόφαση των ελληνικών Αρχών”.

Η Νέα Δημοκρατία έχει δεσμευτεί ότι θα καταργήσει άμεσα τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο κρασί. Ένα φόρο που όχι μόνο δεν προσφέρει επιπλέον έσοδα, αλλά δημιουργεί προβλήματα σε ένα δυναμικό και αναπτυσσόμενο κλάδο της ελληνικής οικονομίας.

Η Κυβέρνηση Τσίπρα συνεχίζει να εμπαίζει τους οινοπαραγωγούς. Όπως και όλους τους Έλληνες αγρότες που μοχθούν. Ευτυχώς για όλην την ελληνική κοινωνία, όχι για πολύ ακόμη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.