Olympia on the Rainbow: Kατασκήνωση για παιδιά στο φάσμα του αυτισμού - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Σάββατο, 29 Ιουλίου 2017

Olympia on the Rainbow: Kατασκήνωση για παιδιά στο φάσμα του αυτισμού

Olympia on the Rainbow: Kατασκήνωση για παιδιά στο φάσμα του αυτισμού

Μια πρωτότυπη καλοκαιρινή κατασκήνωση διοργανώνεται στο Κατάκολο Ηλείας και απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους από όλη την Ελλάδα, με αυτισμό, σύνδρομο Asperger και ειδικές μαθησιακές δυσκολίες.

Η κατασκήνωση βασίζεται στη νέα μέθοδο Autism Movement Therapy (AMT), η οποία έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και έχει ως σκοπό να διδάξει μια μέθοδο επικοινωνίας και κινησιολογίας για παιδιά με αυτισμό και ειδικές μαθησιακές ανάγκες. Η πρώτη, πιστοποιημένη στην Ελλάδα, καθηγήτρια στη μέθοδο AMT, Cindi Triantos Trent, θα συντονίσει ομάδες παιδιών με αυτισμό ανάλογα με τις ηλικίες τους.

Η AMT αναπτύχθηκε από την Joanne Lara και συνδυάζει ένα δομημένο πρόγραμμα κινήσεων μέσω της μουσικής, συνδέοντας το αριστερό και το δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου σε ένα «ενοποιημένο εγκέφαλο» (interhemispheric integration), σε μια εκ νέου χαρτογράφηση γνωστικής προσέγγισης που αυξάνει σημαντικά την συγκέντρωση, εστιάζει στην ομιλία, τη γλώσσα και τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις.

Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην ψυχαγωγική εκπαίδευση των παιδιών, την εύρεση νέων τρόπων έκφρασης μέσω της κίνησης και την ανάπτυξη των κοινωνικών δεξιοτήτων τους με την υποστήριξη και την καθοδήγηση εξειδικευμένων συνεργατών (art therapist, λογοθεραπευτές, ψυχολόγοι κ.ά.). Τελικός στόχος είναι η αφύπνιση της φαντασίας τους μέσω της κίνησης, της μουσικής, των τεχνών και του παιχνιδιού.

Κατά τη διάρκεια των δραστηριοτήτων, οι γονείς των παιδιών θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε δραστηριότητες, όπως μαθήματα yoga, Pilates, water aerobics, ακόμα και στις ίδιες δραστηριότητες με τα παιδιά, αν το επιθυμούν. Παράλληλα, μπορούν να παρακολουθήσουν ενημερωτικές ομιλίες για γονείς και θέματα που αφορούν τη Διαχείριση και Αρμονία Οικογενειακών Σχέσεων από εξειδικευμένους εισηγητές.

Το “Olympia on the Rainbow” summer camp, διοργανώνεται από το Πολιτιστικό Πάρκο, που είναι ένας Εκπαιδευτικός Φορέας που προάγει τις τέχνες, τα γράμματα και τον Πολιτισμό μέσω βιωματικών προγραμμάτων και φιλοξενεί κάθε χρόνο περίπου 70.000 παιδιά. Αποτελείται από το Πάρκο στην Κερατέα, τον νέο Πολύχωρο Λυκαβηττού και το Πάρκο Οδυσσέας στο Κατάκολο Ηλείας

Φέτος, διοργανώνει την κατασκήνωση στο ξενοδοχείο Οδυσσέας, σε μια έκταση περίπου 8,5 στρεμμάτων, στο Κατάκολο Ηλείας , με το εξειδικευμένο προσωπικό του πανέτοιμο να υποδεχθεί τους μικρούς και τους μεγάλους του φίλους, ελπίζοντας να τους ανοίξει το δρόμο για ένα πιο ευχάριστο και αισιόδοξο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.