Καταγγελία της Siemens: Η Ρωσία μετέφερε παράνομα υλικό μας στην Κριμαία - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Τρίτη, 11 Ιουλίου 2017

Καταγγελία της Siemens: Η Ρωσία μετέφερε παράνομα υλικό μας στην Κριμαία


Η Ρωσία θα έχει βλάψει σοβαρά τις προοπτικές της για προσέλκυση επενδύσεων εάν επιβεβαιωθεί ότι οι τουρμπίνες που είχε κατασκευάσει η εταιρεία Siemens για ένα έργο στη χερσόνησο Ταμάν της Ρωσικής Ομοσπονδίας μεταφέρθηκαν χωρίς την άδειά της στην Κριμαία, προειδοποίησε σήμερα ο πρεσβευτής της Γερμανίας στη Μόσχα.

"Υπάρχει κάθε λόγος να πιστεύουμε ότι εάν αληθεύει αυτό που συνέβη, η Siemens εξαπατήθηκε, αυτό ήταν παραβίαση της σύμβασης, ένα σοβαρό πλήγμα στην εμπιστοσύνη και ένα πολύ σοβαρό πλήγμα για τις επενδύσεις στη Ρωσία" είπε ο Γερμανός διπλωμάτης Ρούντιγκερ φον Φριτς, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax.

Η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι τουλάχιστον δύο από τους αεροστρόβιλούς της μεταφέρθηκαν παρά τη θέλησή της από τη Ρωσία στην Κριμαία. Μετά την προσάρτηση της χερσονήσου αυτής από τη Ρωσία, η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλε κυρώσεις με βάση τις οποίες απαγορεύεται σε ευρωπαϊκές εταιρείες να παρέχουν ενεργειακή τεχνολογία στην Κριμαία.

Όταν ρωτήθηκε αν η Γερμανία θα ξεκινήσει έρευνα για την υπόθεση, ο πρεσβευτής απάντησε ότι "επαφίεται στις ρωσικές αρχές" να ερευνήσουν το θέμα.

Η Siemens πάντως προσέφυγε στη δικαιοσύνη εναντίον της δικής της κοινοπραξίας που κατασκευάζει αυτές τις τουρμπίνες και εναντίον της ρωσικής κρατικής εταιρείας που τις αγόρασε.

Οι προσφυγές κατατέθηκαν σήμερα στο Διαιτητικό Δικαστήριο της Μόσχας, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. Στα έγγραφα που είδε το πρακτορείο δεν αναφέρονται λεπτομέρειες για τον λόγο που οδήγησε την εταιρεία να προσφύγει στη δικαιοσύνη. Ως εναγόμενοι αναφέρονται η Siemens Gas Turbine Technologies LLC, μια κοινοπραξία που εδρεύει στην Αγία Πετρούπολη και στην οποία η Siemens έχει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών καθώς; και η ρωσική κρατική εταιρεία Technopromexport.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.