Είσαι Έλληνας ασφαλισμένος και πηγαίνεις σε νοσοκομείο; Θα πληρώσεις τα 10πλάσια! - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Τρίτη, 29 Αυγούστου 2017

Είσαι Έλληνας ασφαλισμένος και πηγαίνεις σε νοσοκομείο; Θα πληρώσεις τα 10πλάσια!

Αποτέλεσμα εικόνας για νοσοκομείο σαντορίνης

Δείτε τι συμβαίνει στο νοσοκομείο Σαντορίνης. 

«Πόλεμος» ξέσπασε για μια ακόμη φορά ανάμεσα στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) και το νοσοκομείο Σαντορίνης, όπως μεταδίδει το protothema. 

Η ΠΟΕΔΗΝ με ανακοίνωσή της καταγγέλλει την τιμολογιακή πολιτική του νοσοκομείου, κάνοντας λόγο για υπερτιμολογημένες εξετάσεις, σε δεκαπλάσιες τιμές από εκείνες του ΕΣΥ, και για «σφαγή» των αλλοδαπών αλλά και των ανασφάλιστων ασθενών στο ταμείο του νοσοκομείου. Η διοίκηση του νοσοκομείου αρνείται μεν τις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ, αλλά…παραδέχεται ότι υπάρχει διαφορετικός τιμοκατάλογος, διακριτός και ιδιωτικός όπως τον χαρακτηρίζει, για πολίτες χωρών εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι χρεώσεις των εξετάσεων στο νοσοκομείο Σαντορίνης αποτελούν, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, αδιάσειστο στοιχείο που δείχνει μεταξύ άλλων την ιδιωτική μορφή του νοσηλευτικού ιδρύματος. Σημειωτέον ότι ενώ ο ιδιωτικός χαρακτήρας του νοσοκομείου Σαντορίνης και η λειτουργία του με όρους ιδιωτικής μονάδας υγείας βασίζονται στον ιδρυτικό του νόμο, η κυβέρνηση και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας αρνούνται ότι υπάρχει υποστηρίζοντας τον δημόσιο χαρακτήρα του και την προσφορά του στο ΕΣΥ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ – η οποία επικαλείται αποδείξεις χρεώσεων σε τρεις ασθενείς, ένας εκ των οποίων αναφέρει ότι είναι Έλληνας χωρίς ΑΜΚΑ- οι εξετάσεις στο νοσοκομείο Σαντορίνης τιμολογούνται έως και 10 φορές πάνω από τις αντίστοιχες που γίνονται σε δημόσια νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Αναφέρει ενδεικτικά η ΠΟΕΔΗΝ πως η γενική αίματος στο νοσοκομείο Σαντορίνης χρεώνεται 20 ευρώ στους Έλληνες και 10 ευρώ σε αλλοδαπούς ασθενείς, ενώ στα δημόσια νοσοκομεία κοστίζει 2,88 ευρώ. Οι ακτινογραφίες στο νοσοκομείο Σαντορίνης χρεώνονται 20 – 50 ευρώ, ενώ στα δημόσια νοσοκομεία 4,30 ευρώ.

Από την πλευρά της, η Διοίκηση του νοσοκομείου Σαντορίνης αρνείται ότι οι υψηλές χρεώσεις αφορούν Έλληνες, ασφαλισμένους και ανασφάλιστους, αλλά παραδέχεται ότι υπάρχει άλλος τιμοκατάλογος για τους αλλοδαπούς ασθενείς, ιδίως για Αμερικανούς κι Αυστραλούς.

«Οι υπηρεσίες του Νοσοκομείου της Σαντορίνης παρέχονται δωρεάν σε όλους τους
Έλληνες πολίτες, ασφαλισμένους, κατόχους ΑΜΚΑ αλλά και ανασφάλιστους
δικαιούχους του Ν. 4368/2016. Δωρεάν παρέχονται οι υπηρεσίες του ΓΝΘ και στους Ευρωπαίους πολίτες-κατόχους ευρωπαϊκής κάρτας ασφάλισης, για κάθε επείγουσα ανάγκη υγειονομικής τους κάλυψης» αναφέρεται σε ανακοίνωση του νοσοκομείου.

Τονίζεται όμως ότι κατ’ εφαρμογή του ιδρυτικού νόμου του, το νοσοκομείο Σαντορίνης τιμολογεί με εγκεκριμένο διακριτό ιδιωτικό τιμοκατάλογο τους ασθενείς - πολίτες χωρών εκτός Ε.Ε. Το…άλλοθι της διοίκησης για την ισχύ αυτού του τιμοκαταλόγου είναι ότι «προσφέρει έσοδα στο Νοσοκομείο και μειώνοντας αντιστοίχως το ποσό της κρατικής επιδότησης που αφορά τη λειτουργία του» - ένα επιχείρημα που δύσκολα συνάδει με την αριστερή προσέγγιση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας στον χώρο της Υγείας και ειδικά στο συγκεκριμένο νοσοκομείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.