«Οι Έλληνες χτίζουν Εκκλησίες στα... 18 νησιά μας» - Η ατιμωρησία λόγων και έργων έφτασε στα κόκκινα τη μ@λ@κία των τούρκων - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Σάββατο, 12 Αυγούστου 2017

«Οι Έλληνες χτίζουν Εκκλησίες στα... 18 νησιά μας» - Η ατιμωρησία λόγων και έργων έφτασε στα κόκκινα τη μ@λ@κία των τούρκων


Ζαβαρακατρανέμια ζεβζέκια και μπουνταλάδες...

Οι Τούρκοι, κατηγορούν ανοιχτά τους Έλληνες ότι χτίζουν Εκκλησίες στα... 18 νησιά τους (σ.σ. που οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι είναι δικά τους) και ότι όλο αυτό εντάσσεται σε ένα ευρύτερο σχέδιο αναβίωσης της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.

Συγκεκριμένα η εφημερίδα Sözcü, που πρόσκειται στο τουρκικό εθνικιστικό κόμμα, φιλοξενεί δημοσίευμα με τον «παρανοϊκό» τίτλο «Ο Έλληνας χτίζει εκκλησία στα νησιά μας και κανείς δεν το βλέπει – Ακούγεται η καμπάνα και όχι το κάλεσμα του μουεζίνη» και δεν παρελείπει να συμπεριλάβει δηλώσεις του πρώην Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας, Ουμίτ Γιαλίμ, σύμφωνα με τις οποίες «στα πλαίσια υλοποίησης σχεδίου αναβίωσης της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, η Ελλάδα χτίζει Εκκλησίες στα 18 νησιά μας, που έχει καταλάβει,  ενώ δεν υπάρχει ούτε ένα τζαμί σ' αυτά».
Μάλιστα, όπως προκλητικά αναφέρει ο Γιαλίμ «στο πλαίσιο επανίδρυσης  του Βυζαντίου, παραδόθηκαν στον ελληνικό στρατό 18 τουρκικά νησιά και μία τουρκική βραχονησίδα, κατασκευάστηκαν εκκλησίες στα νησιά αυτά και το Πατριαρχείο Φαναρίου Κωνσταντινούπολης διόρισε παπάδες, ενώ το σχέδιο αυτό καθοδηγείται  από το Συμβούλιο Διεθνών Σχέσεων των ΗΠΑ».
Τι περιλαμβάνει το σχέδιο κατά τον Ουμίτ Γιαλίμ:
Στο σχέδιο περιλαμβάνεται η διάλυση της Τουρκικής Δημοκρατίας, η επανίδρυση του Βυζαντίου και η δημιουργία του Μεγάλου Κράτους του Ισραήλ με τη διεύρυνση των εδαφών του. Αναλυτικότερα δε τόνισε:
«Μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης από τον Μωάμεθ τον Πορθητή το 1453, «έληξε» η Βυζαντινή Αυτοκρατορία. Από το Βυζάντιο απέμεινε μονάχα το Ρωμέικο Πατριαρχείο Φαναρίου. Η σημερινή διοίκηση της Ελλάδας βλέπει τον εαυτό της ως εκπρόσωπο της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Προσπαθεί να διευρύνει τα εδάφη της και να επανιδρύσει την Βυζαντινή Αυτοκρατορία και διοργανώνει λειτουργίες στις εκκλησίες. Υπό την προστασία της κυβέρνησης του AKP, 6 ξένοι παπάδες, που δεν έχουν τουρκική υπηκοότητα, ορίστηκαν ως μητροπολίτες στο Πατριαρχείο. Στην Ρόδο όπου ζουν 4.000 ομογενείς μας, δεν υπάρχει μουφτής από το 1972. 2 από τους μητροπολίτες ορίστηκαν στην Νίκαια και στην Προύσα, όπου δεν υπάρχει ρωμέικη κοινότητα. Ο Μητροπολίτης Ελπιδοφόρος Λαμπρινιάδης εκτύπωσε φυλλάδια στα ελληνικά και στα αγγλικά με χάρτη της Προύσας κατά την Βυζαντινή Αυτοκρατορία.Αυτοί οι διορισμοί και οι ενέργειες πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της προετοιμασίας της εγκατάστασης των Ρωμιών, οι οποίοι θα μεταφερθούν από την Ελλάδα, στην Νίκαια και στην Προύσα. Παράλληλα με τις ενέργειες αυτές, οι βυζαντινές εκκλησίες στην Τουρκία ξεκίνησαν να επισκευάζονται με τους φόρους του τουρκικού έθνους. Σύμφωνα με την Συνθήκη της Λωζάνης, μπορεί να οριστεί μητροπολίτης μόνο για τη ρωμέϊκή μειονότητα της Κωνσταντινούπολης. Στο πλαίσιο της αμοιβαιότητας, μπορεί να διορισθεί μουφτής μονάχα για την «τουρκική μειονότητα» που ζει στη Θράκη. Τη στιγμή που οι ομογενείς μας, που ζουν στην Ελλάδα δεν μπορούν να ορίσουν μουφτή στην Καβάλα, στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός ο διορισμός των μητροπολιτών στην Προύσα και τη Νίκαια από τους Ρωμιούς που ζουν στην Τουρκία.Στην ιστοσελίδα του Πατριαρχείου, αναφέρεται ότι τα νησιά που έχουν καταληφθεί βρίσκονται υπό την άμεση διοίκηση του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Δηλαδή και το Πατριαρχείο Φαναρίου «ενέχεται» στην κατάληψη. Η Ελλάδα έκλεισε περίπου 100 σχολεία της τουρκικής μειονότητας στην Δυτική Θράκη από το 2010 έως σήμερα. Αντιθέτως, η Τουρκία άνοιξε το 2013 το ρωμέϊκο δημοτικό σχολείο και το 2015 το γυμνάσιο και λύκειο στην Ίμβρο. Σειρά έχουν η Κωνσταντινούπολη και η Σμύρνη. (..) Είναι ξεκάθαρο ότι θα υπάρξει μια δομή, όπως το καθεστώς του Βατικανού, διαχωρίζοντας την Θράκη από την ιστορική χερσόνησο με το σχέδιο «Διώρυγα Κωνσταντινούπολης». Το νέο κράτος, το όνομα του οποίου δεν μπόρεσε να αναφέρει ο Αϊχάν Ογάν, είναι Βυζάντιο. (..) Είναι εθνικό καθήκον να παρεμποδισθεί η δημιουργία Βυζαντινού Κράτους στα τουρκικά εδάφη».
Aυτό το δημοσίευμα, έρχεται σε μια περίοδο όπου η Τουρκία βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και φαίνεται να χάνει, παρά τους λεονταρισμούς της, στο κρίσιμο μέτωπο των γεωτρήσεων στην Κυπριακή ΑΟΖ; 
Ή μήπως δεν χάνει...;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.