Μέχρι και 2 ευρώ η προμήθεια για πληρωμή φόρου στο γκισέ! - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Σάββατο, 5 Αυγούστου 2017

Μέχρι και 2 ευρώ η προμήθεια για πληρωμή φόρου στο γκισέ!


Σε δύο εβδομάδες όλες οι τράπεζες θα εφαρμόζουν τις χρεώσεις για όσους επιμένουν να μην χρησιμοποιούν το e-banking για την εξόφληση των φορολογικών τους υποχρεώσεωνΑκόμα και στα 2 ευρώ ανά συναλλαγή -και ασχέτως του ύψους του φόρου που πληρώνεται- θα φτάνει τελικά η προμήθεια που θα εισπράττουν οι τράπεζες, για όσους επιμένουν να μην χρησιμοποιούν το e-banking για την εξόφληση των φορολογικών τους υποχρεώσεων.

Το ένα μετά το άλλο τα πιστωτικά ιδρύματα εκδίδουν εσωτερικές εγκυκλίους και ανακοινώνουν την τιμολογιακή πολιτική που θα εφαρμόζουν στο εξής για πληρωμές φόρων στο γκισέ. Η χρέωση δεν είναι ενιαία αλλά ποικίλει, ανάλογα με το αν θέλουν ή όχι να προσελκύουν τους φορολογουμένους στα υποκαταστήματά τους. Για παράδειγμα, άλλη τράπεζα χρεώνει 1,5 ευρώ για πληρωμή φόρων στο γκισέ, ενώ άλλη ανακοινώνει χρέωση 2 ευρώ. Ειδικές τιμές ενδέχεται να ανακοινώνουν επίσης, ανάλογα και με το είδος πληρωμές του φόρου ή του τέλους που εξοφλείται –πχ για τέλη κυκλοφορίας κλπ.

Επιπλέον, πριν το τέλος του μηνός αναμένεται να έχουν προσαρμόσει όλες οι τράπεζες και τα μηχανογραφικά τους συστήματα ώστε, αντλώντας στοιχεία από την βάση δεδομένων της ΑΑΔΕ, να εξατομικεύουν τις χρεώσεις ανάλογα με την ηλικία, τον τόπο κατοικίας ή την κατάσταση της υγείας του φορολογουμένου. Υπενθυμίζεται ότι ειδικά για πληρωμές φόρου εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ, απαλλάσσονται από τις χρεώσεις οι άνω των 70 ή όσοι κατοικούν σε απομακρυσμένες περιοχές ή έχουν προβλήματα αναπηρίας. Στις περιπτώσεις αυτές την προμήθεια την πληρώνει η ΑΑΔΕ. 

Για άλλους φόρους όμως (πχ πληρωμές ΦΠΑ) δεν ισχύει η απαλλαγή αυτή και οι φορολογούμενοι θα πληρώνουν τις χρεώσεις που θα ανακοινώνει κάθε τράπεζα, ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.