«Πρέσινγκ» για κατασχέσεις ακόμα και για μικροποσά σε 670.000 οφειλέτες - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Τρίτη, 22 Αυγούστου 2017

«Πρέσινγκ» για κατασχέσεις ακόμα και για μικροποσά σε 670.000 οφειλέτες

Αποτέλεσμα εικόνας για πληρωμες


Αντιμέτωποι με τα ειδοποιητήρια της εφορίας θα βρεθούν 670.000 φορολογούμενοι τις επόμενες ημέρες οι οποίοι θα κληθούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους ώστε να αποφύγουν το ενδεχόμενο κατάσχεσης του μισθού, της σύνταξής τους ή κινητών και ακινήτων περιουσιακών στοιχείων. 

Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί από την ΑΑΔΕ κινούνται με ρυθμό 23.000 το μήνα και θεωρούνται απαραίτητοι από την κυβέρνηση για να αντιμετωπιστεί η «τρύπα» των εσόδων που έφτασε τον Ιούλιο τα 730 εκατ. ευρώ. Μόνο από την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων η «τρύπα» ήταν 340 εκατ. ευρώ. 


Πληρώνουν τη χαμένη ανάπτυξη 


Παράλληλα, η χαμηλότερη του αναμενομένου ανάπτυξη (απόρροια της καθυστέρησης της αξιολόγησης) οδηγεί την κυβέρνηση στην επιτάχυνση των διαδικασιών αναγκαστικής είσπραξης εφόσον για κάθε 1% ανάπτυξης που δεν επιτυχγάνεται έναντι των προβλέψεων το κράτος χάνει 1 δισ. ευρώ από τους ανεμενόμενους φόρους και ασφαλιστικές εισφορές. 

Όσοι λάβουν το email ή την επιστολή της εφορίας στην διεύθυνση κατοικίας τους θα έχουν στη διάθεσή τους μόλις 15 ημέρες για να ρυθμίσουν τις υποχρεώσεις τους και να αποφύγουν τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης. 


Αδιάκοπο κυνήγι και τηλεφωνήματα 


Στόχος της κυβέρνησης μέσα από τη διαδικασία της ειδοποίησης είναι να μαζέψει τουλάχιστον 120 εκατ. ευρώ από τα «φρέσκα» χρέη θέτοντας στο στόχαστρο πάνω από 300.000 φορολογούμενους οι οποίοι δεν κατάφεραν τον Ιούλιο να πληρώσουν την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος. Αντίστοιχη διαδικασία θα ακολουθηθεί και για όσους δεν καταφέρουν να πληρώσουν τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ. 

Τι θα συμβεί αν ένας φορολογούμενος δεν ανταποκριθεί στις γραπτές ειδοποιήσεις; Το πρώτο βήμα από την πλευρά της αρμόδιας διεύθυνσης είναι να του τηλεφωνήσει για τον ενημερώσει και προφορικά. Αν και σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρξει συμμόρφωση ο ηλεκτρονικός φάκελος του οφειλέτη θα μπαίνει στη ζώνη των κατασχέσεων όπως έχει ήδη συμβεί για περίπου 1 εκατ. φορολογούμενους ακόμη και για ποσά λίγο πάνω από 500 ευρώ.


Ηλεκτρονικά και η πρώτη κατοικία 

Παράλληλα από το Σεπτέμβριο θα αρχίσουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί κατοικιών, ακόμη και πρώτης κατοικίας, άνω των 300.000 ευρώ, για χρέη προς τις τράπεζες. Μέσω hi-tech διαδικασιών αναμένεται τους επόμενους μήνες να τεθούν σε πλειστηριασμό 3.671 ακίνητα. Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα γίνονται πλέον με ένα «κλικ», χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία των συμβολαιογράφων και σε πρώτη φάση θα δοθεί προτεραιότητα σε ακίνητα άνω των 400.000 ευρώ των οποίων οι ιδιοκτήτες δεν έχουν εμφανιστεί παρότι έχουν ειδοποιηθεί από την τράπεζα για το στεγαστικό τους δάνειο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.