Στα ύψη οι οφειλές στο Δημόσιο: Έρχεται «καταιγίδα» κατασχέσεων - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Τρίτη, 8 Αυγούστου 2017

Στα ύψη οι οφειλές στο Δημόσιο: Έρχεται «καταιγίδα» κατασχέσεων


Ραγδαία η άνοδος των νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών των πολιτών προς το Δημόσιο, καθώς στο τέλος Ιουνίου έφτασαν τα 5,475 δισ. ευρώ, από τα 4,748 δισ. ευρώ του Μαΐου, δηλαδή σημειώνοντας άνοδο κατά 727 εκατ. ευρώ.

Εάν ληφθούν υπόψη οι πληροφορίες ότι τρεις στους δέκα φορολογούμενους δεν κατέβαλαν εμπρόθεσμα την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος, η κατάσταση βαίνει περαιτέρω επιδεινούμενη, δεδομένου ότι δημιουργείται ένα νέο «φέσι» ύψους 671 εκατ. ευρώ που έρχεται να προστεθεί στα 90,168 δισ. ευρώ παλαιών συσσωρευμένων ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων έως το τέλος του 2016.

Σημειώνεται ότι με τις ήδη εφαρμοσθείσες κατασχέσεις, τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, αλλά και τις ρυθμίσεις οφειλών, έχουν εισρεύσει από την αρχή του έτους στα ταμεία του Δημοσίου 2,320 δισ. ευρώ από παλαιές και νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές. Επιπρόσθετα και συμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ το ποσοστό των φορολογουμένων που βρίσκονται υπό αναγκαστικά μέτρα είσπραξης αυξήθηκε σε 59,14% (συνολικά 951.114 φυσικά και νομικά πρόσωπα), ενώ ακόμη 700.000 φορολογούμενοι βρίσκονται στη λίστα αναμονής.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι ακόμη 20.000 κατασχετήρια καταθέσεων και ενοικίων ενεργοποίησε τον Ιούνιο η ΑΑΔΕ, συνεχίζοντας έτσι την άγρια πίεση σε όσους χρωστάνε στην εφορία αλλά δεν ρυθμίζουν τις οφειλές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.