Eπιδιώκουν να βγάλουν τον Γιαννουσάκη τρελό! - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Τρίτη, 29 Αυγούστου 2017

Eπιδιώκουν να βγάλουν τον Γιαννουσάκη τρελό!

Αποτέλεσμα εικόνας για ευθύμης γιαννουσάκης noor1

Την εσπευσμένη μετακίνηση του ισοβίτη Ευθύμιου Γιαννουσάκη διέταξε η αρμόδια αρχή του Υπουργείου Δικαιοσύνης,
σύμφωνα με πλήρως επιβεβαιωμένες πληροφορίες του zougla.gr. 

Τυπικά η μετακίνησή του από τις φυλακές Χαλκίδας σε αυτές του Κορυδαλλού μπορεί να δικαιολογηθεί ως επιβεβλημένη, προκειμένου να βρίσκεται στη διάθεση της εισαγγελέως Πειραιά Ειρήνης Τζίβα ή του εισαγγελέα εφετών Πειραιά Παναγιώτη Μπρακουμάτσου για να καταθέσει στις δύο παράλληλες έρευνες που διεξάγονται με αντικείμενο την ευρύτερη υπόθεση NOOR1.

Πλην όμως, προκύπτουν ουσιαστικά ερωτήματα σχετικά με τις πραγματικές προθέσεις του ισοβίτη Γιαννουσάκη, ο οποίος διαδραματίζει σημαίνοντα ρόλο στην υπόθεση αυτή, αφού με τις αποκαλύψεις του είτε στον ανακριτή και την εισαγγελέα με ένορκη κατάθεσή του είτε μέσω των τηλεφωνικών συνομιλιών του με τον δημοσιογράφο Μάκη Τριανταφυλλόπουλο γνωστοποίησε άγνωστες πτυχές και ακόμη πιο άγνωστες λεπτομέρειες σχετικά με την ενδεχόμενη εμπλοκή στη διακίνηση τριών τόνων ηρωίνης κι άλλων ατόμων, όπως άμεσων συνεργατών του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη, αλλά και του ιδίου του εφοπλιστή - εκδότη. 

Παράλληλα, αποκάλυψε την ενδεχόμενη εμπλοκή των ανωτέρω και σε κύκλωμα παράνομης διακίνησης καυσίμων στον Περσικό Κόλπο (Ντουμπάι) αλλά και μαύρου χρήματος. Όλες αυτές τις πτυχές ερευνά η εισαγγελέας Ειρήνη Τζίβα.

Το οδοιπορικό Γιαννουσάκη με τα «ψυχολογικά προβλήματα»

Στις 16 Αυγούστου, εν μέσω θερινής ραστώνης και κατ' έθιμο αργίας, ο Ευθύμιος Γιαννουσάκης μεταφέρεται από τις φυλακές Χαλκίδας στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο στην Αθήνα, προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις από το αρμόδιο ψυχιατρικό τμήμα του νοσηλευτικού ιδρύματος. 

Οι γιατροί οι οποίοι τον εξέτασαν δεν τον κρατούν στο νοσοκομείο, τον στέλνουν πίσω στις φυλακές Χαλκίδας με έγγραφο διά του οποίου ζητείται η επανεξέταση του ισοβίτη σε 10 ημέρες.

Αιφνιδίως, όπως πληροφορείται το zougla.gr, ο ισοβίτης με διαταγή της αρμόδιας αρχής του Υπουργείου Δικαιοσύνης μεταφέρεται στο ψυχιατρικό τμήμα των φυλακών Κορυδαλλού. 

Σημειώνεται πως ο Γιαννουσάκης ήδη από τον περασμένο Ιανουάριο είχε πληροφορήσει τον δημοσιογράφο Μάκη Τριανταφυλλόπουλο πως η επιδίωξή του (για λόγους προσωπικής ασφάλειας) ήταν να διασφαλίσει τη μετακίνησή του στο ψυχιατρικό τμήμα των φυλακών Κορυδαλλού. Ως φαίνεται, τα κατάφερε -άγνωστο πώς- έπειτα από οκτώ μήνες και κυρίως, όπως θα αντιληφθούμε παρακάτω, και με τη σφραγίδα του νόμου.

Ο Ευθύμιος Γιαννουσάκης, ισοβίτης, υποβάλλει αίτημα μετακίνησής του από τις φυλακές Χαλκίδας στην Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Τυπικά και ουσιαστικά υπεύθυνος για το ζήτημα αυτό είναι ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ευτύχης Φυτράκης. Ως βασική δικαιολογία - επιχείρημα του Γιαννουσάκη ως προς τα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει είναι η αναβίωση της μνήμης του θανάτου του γιου του σε αυτοκινητικό δυστύχημα που συνέβη μπροστά στα μάτια του. 

Αυτά δήλωσε ο δικηγόρος του Ευθύμιου Γιαννουσάκη, Γιάννης Γλύκας. 

Αξίζει υποσημείωσης το γεγονός ότι ο ισοβίτης απολαμβάνει τις νομικές υπηρεσίες του γνωστού ποινικολόγου Πειραιά Ιωάννη Γλύκα. Η σύζυγος του κ. Γλύκα, η Νανά Γλύκα-Χαρβαλάκου, είναι αντιδήμαρχος Οικονομικών Πειραιά, συστρατευόμενη βεβαίως με τον συνδυασμό Μώραλη - Μαρινάκη.

Ποιος επιθυμεί να «βγάλει τρελό» τον Γιαννουσάκη;

Είναι προφανές πως η μεταγωγή Γιαννουσάκη στο ψυχιατρικό τμήμα των φυλακών Κορυδαλλού πραγματοποιήθηκε by the book με την πλήρη συνεργασία του μηχανισμού του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Για να μην ξεχνιόμαστε. 

Ο άνθρωπος που κατά το ρεπορτάζ ελέγχει πλήρως τους μηχανισμούς στο υπουργείο αυτό είναι ο αναπληρωτής υπουργός κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Διερωτάται, λοιπόν, ο κάθε αφελής παρατηρητής πώς είναι δυνατόν να ικανοποιήθηκε ένα πάγιο αίτημα του ισοβίτη Γιαννουσάκη για μεταγωγή του σε ασφαλές περιβάλλον κράτησης τώρα και όχι τότε, όταν οι αποκαλύψεις του είχαν εκθέσει ανεπανόρθωτα τους συνεργάτες του Βαγγέλη Μαρινάκη, τον ίδιο τον επιχειρηματία και τρίτα πρόσωπα, τα οποία η δικογραφία αγνοούσε, για ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην υπόθεση NOOR1;

Η εξήγηση είναι τόσο απλή, όσο το αβγό του Κολόμβου. Η εισαγγελική έρευνα έχει προχωρήσει και ήδη η εισαγγελέας Ειρήνη Τζίβα προγραμματίζει τις επόμενες ημέρες να καλέσει για ανωμοτί κατάθεση, τουτέστιν ως υπόπτους, σειρά ατόμων που η ιδία θεωρεί κατά την έρευνά της πως εμπλέκονται στη δυσώδη αυτή υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, στα άτομα αυτά συμπεριλαμβάνεται και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, τουλάχιστον ως προς το σκέλος της κλήσης του για κατάθεση. 

Είναι, λοιπόν, προφανές πως κάποιοι ισχυροί παράγοντες επιδιώκουν με έναν σμπάρο δυο τρυγόνια. Να καθησυχάσουν τον Γιαννουσάκη ως προς την προστασία του και την προσωπική του ασφάλεια και δεύτερον να τον καταστήσουν αναξιόπιστο μάρτυρα λόγω των προσωπικών ψυχολογικών προβλημάτων του.

Επίσημα το Υπουργείο Δικαιοσύνης διατείνεται πως ο ισοβίτης Γιαννουσάκης μετήχθη στο ψυχιατρικό τμήμα Κορυδαλλού για εξετάσεις και πως από το πόρισμα των ιατρών θα κριθεί το εάν θα παραμείνει εκεί. Και κάτι ακόμη σημαντικό. Ο Ευθύμιος Γιαννουσάκης δεν έχει λάβει καμία κλήση από την Εισαγγελία για να καταθέσει ως προς την υπόθεση NOOR1. 

Αυτό υποστηρίζει ο δικηγόρος του Γιάννης Γλύκας. Ερώτημα λοιπόν: Πώς ένας ισοβίτης, καταδικασμένος για μία τερατώδη υπόθεση διακίνησης τριών τόνων ηρωίνης, είναι σε θέση να κινεί νήματα σε ανώτερο επίπεδο στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και κυρίως να υλοποιεί τις επιδιώξεις του; Προφανώς διότι κάποιος μηχανισμός τον διευκολύνει. 

Είναι, επομένως, πρόβλημα - καθήκον του ιδίου του υπουργού να εξιχνιάσει τη λειτουργία αυτού του μηχανισμού. Και να ενημερώσει την κυβέρνηση και την κοινή γνώμη. Διότι είναι ηλίου φαεινότερον πως κάποιος ή κάποιοι έχουν στήσει «φάμπρικα» εντός του υπουργείου για την εξυπηρέτηση εκείνων που πιθανώς εμπλέκονται στη μεγαλύτερη υπόθεση διακίνησης ηρωίνης στην Ευρώπη των τελευταίων ετών. 

Για να μην αρχίσουμε να μιλάμε για «Βαθύ Κράτος των Αθηνών» και ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.