Έρχεται το κινητό που μπορεί να επισκευάζει μόνο του τη σπασμένη οθόνη - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2017

Έρχεται το κινητό που μπορεί να επισκευάζει μόνο του τη σπασμένη οθόνη

Έρχεται το κινητό που μπορεί να επισκευάζει μόνο του τη σπασμένη οθόνη

Πόσοι από εμάς έχουν αναθεματίσει την ώρα και τη στιγμή που η οθόνη του smartphone είτε ράγισε, είτε έσπασε τελείως, από κάποιο χτύπημα ή πτώση, ή κάποιου άλλου είδους απροσεξία ή ατύχημα.

Εκτός από το αισθητικό ή το λειτουργικό κομμάτι, ένα τέτοιο γεγονός αποτελεί παράλληλα και «πληγή» για την τσέπη μας, καθώς οι αλλαγές στις οθόνες των «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων είναι μια διαδικασία που έχει κάποιο κόστος.

Ωστόσο, η Motorola θέλει να δώσει λύση σε αυτό το ζήτημα, καθώς καταχώρησε μια πατέντα για τις οθόνες αφής των κινητών τηλεφώνων, τα οποία θα μπορούν να διορθώνουν μόνα τους το «πληγωμένο» σημείο, με τη χρήση της θερμότητας.

Για να μπορέσει να το καταφέρει αυτό, η εταιρία χρησιμοποίησε ένα πολυμερές υλικό, το οποίο μπορεί να αλλάξει τη μορφή του και να επιστρέψει στο αρχικό του σχήμα. Αυτό συμβαίνει με την πολύ γρήγορη αλλαγή της θερμότητάς του. Μάλιστα, η συσκευή θα έχει τη δυνατότητα να καταλαβαίνει σε ποιο σημείο έχει σπάσει η οθόνη και θα κάνει την επισκευή μόνο εκεί.

Το συγκεκριμένο υλικό μπορεί να τοποθετηθεί επάνω σε LCD ή LED οθόνη και μπορεί να έχει επίσης έναν αισθητήρα αφής χωρητικού τύπου. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα η επισκευή να γίνεται τόσο με τη χρήση θερμότητας από τη συσκευή όσο και από τη θερμότητα του χρήστη.

Υπάρχει, όμως, ένας αστερίσκος σε όλα αυτά. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι το υλικό αυτό δεν θα χρησιμοποιηθεί σε πολλά κινητά τηλέφωνα. Φαίνεται ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία θα είναι κυρίως για συσκευές όπως αυτές που προορίζονται για παιδιά. Αυτό έχει να κάνει με το καθαρά αισθητικό κομμάτι, καθώς το συγκεκριμένο πολυμερές υλικό θα μοιάζει «φθηνό» και δεν θα έχει την αίσθηση και τη φινέτσα του γυαλιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.