Ιστορικό χαμηλό για την ανεργία στην Ε.Ε.- Αρνητική πρωτιά για την Ελλάδα - UNPOLITICAL

Τρίτη, 1 Αυγούστου 2017

Ιστορικό χαμηλό για την ανεργία στην Ε.Ε.- Αρνητική πρωτιά για την Ελλάδα


Στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Φεβρουάριο του 2009 βρέθηκε η ανεργία στην Ευρωζώνη τον Ιούνιο καθώς έφτασε στα επίπεδα του 9,1% έναντι 9,2% τον Μάιο, όπως ανακοίνωσε η Eurostat τη Δευτέρα, ενώ σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης η ανεργία παρέμεινε αμετάβλητη στο 7,7%, το χαμηλότερο ποσοστό από τον Δεκέμβριο του 2008.

Όσον αφορά την Ελλάδα - αν και ακολουθείται η ίδια πορεία - η ανεργία παρέμεινε στα υψηλότερα επίπεδα των χωρών της ζώνης του ευρώ, στο 21,7%.

Τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας καταγράφηκαν στην Τσεχία (2,9%), τη Γερμανία (3,8%) και τη Μάλτα (4,1%) ενώ στον αντίποδα την Ελλάδα ακολουθεί με το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας η Ισπανία 21,7%.

Η μοναδική χώρα στην οποία η ανεργία αυξήθηκε ήταν η Εσθονία.

Συνολικά τον Ιούνιο στην ΕΕ καταγράφηκαν 3,7 εκατομμύρια άνεργοι νέοι ηλικίας κάτω των 25 ετών, με τα υψηλότερα ποσοστά να καταγράφονται στην ΕΛλάδα (45,5%), την Ισπανία (39,2%) και την Ιταλία (35,4%).

protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.