Με ΜΑΤ και συλλήψεις τα απορρίμματα της Λαμίας δόθηκαν στους ιδιώτες... - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Παρασκευή, 25 Αυγούστου 2017

Με ΜΑΤ και συλλήψεις τα απορρίμματα της Λαμίας δόθηκαν στους ιδιώτες...

Λαμία: ΜΑΤ, ένταση, συλλήψεις και επεισόδια στο δημοτικό συμβούλιο

Πρωτοφανής η ένταση που επικράτησε - Επεισοδιακά συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε η 16η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Λαμίας

Παρουσία μόνο 23 μελών της πλειοψηφίας, ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (25/8) η διακοπείσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων, που είχε ως βασικό θέμα την ψήφιση της εισήγησης για την απευθείας ανάθεση της αποκομιδής των σκουπιδιών για ένα χρόνο σε ιδιωτική εταιρεία.

Αν και η συγκεκριμένη ψηφοφορία - που ουσιαστικά ολοκλήρωσε τη συζήτηση ενός θέματος που κράτησε την Πέμπτη 10 ώρες - διήρκησε τρία λεπτά, για να φτάσουμε στο συγκεκριμένο σημείο συνέβησαν πρωτοφανη γεγονότα.

Αρχικά όπως μεταδίδει το lamiareport.gr ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας απαγόρευσαν την είσοδο σε οποιονδήποτε ήθελε να μπει στο κτίριο πλην δημοτικών συμβούλων και δημοσιογράφων.


Μετά την παρέμβαση των επικεφαλής της μειοψηφίας, διευκρινίστηκε ότι στην αίθουσα δεν μπορούν να περάσουν μόνο όσοι έχουν μηνυθεί από τον Πρόεδρο του ΔΣ για τη συμπεριφορά τους στη συνεδρίαση της Πέμπτης. Ακούστε το διάλογο με τον επικεφαλής των αστυνομικών μέτρων. 


Ωστόσο όλοι οι σύμβουλοι της μειοψηφίας παρέμειναν στη στοά του κτιρίου αρνούμενοι να συμμετάσχουν στη διαδικασία εωσότου απομακρυνθούν τελείως οι αστυνομικές δυνάμεις και υπάρχει πλήρη πρόσβαση όλων των ανθρώπων στην αίθουσα.


Την ίδια ώρα γινόταν με την παρουσία 23 μελών της πλειοψηφίας η συνεδρίαση με την υπερψήφιση της επίμαχης εισήγησης. Στα πρώτα 20 με 25 λεπτά απουσίαζαν της αίθουσας δύο δημοτικοί σύμβουλοι, οι οποίοι καθυστέρησαν να προσέρθουν, ωστόσο ο ένας είχε προλάβει να ψηφίσει «όχι» στη χθεσινή επεισοδιακή συνεδρίαση.


Για το πρώτο μισάωρο πάντως το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε σε όοσα διαδραμματίζονταν εκτός της αίθουσας συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου. Δύο συμβασιούχοι του Δήμου για τους οποίους υπήρχε μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα, όταν θέλησαν να εισέλθουν στην αίθουσα συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα:

Στη συνέχεια η ένταση πέρασε εντός αιθούσης με την είσοδο σε αυτή του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα της ΠΟΕ - ΟΤΑ, τον οποίο συνόδευαν μέλη του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Λαμιέων. Εκεί απειλήθηκαν και μηνύσεις εκατέρωθεν

Όπως σημειώνει το lamiareport.gr και τα 43 θέματα της ημερήσιας διάταξης αναγκαστικά πέρασαν κατά πλειοψηφία, καθώς οι υπόλοιποι σύμβουλοι λογίζονται ως απόντες από τη λήψη απόφασης.


Ένταση ακολούθησε τέλος και κατά την αποχώρηση των συμβούλων της πλειοψηφίας, με την εκτόξευση ακόμη και καφέδων από το διαμαρτυρόμενο πλήθος. 

Πηγή: lamiareport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.