Φτηνά την γλίτωσαν τα μεγάλο-στελέχη επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2017

Φτηνά την γλίτωσαν τα μεγάλο-στελέχη επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα

Αποτέλεσμα εικόνας για μειωσεις μισθων ιδιωτικου τομεα 2017

Στα ίδια επίπεδα, ή με μικρές μειώσεις στις αποδοχές τους που δεν ξεπέρασαν το 10 – 15% κυμάνθηκαν οι μισθοί των υψηλόβαθμων στελεχών του ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα, στα χρόνια της κρίσης.

Στη συντριπτική τους πλειονότητα οι γενικοί διευθυντές έμειναν στο απυρόβλητο ή για να ξεφύγουν από την κατάρρευση αναγκάστηκαν σε μετανάστευση. Η διεθνής εταιρία εύρεσης προσωπικού με ειδίκευση στα στελέχη επιχειρήσεων, EgonZehnder, έχει συγκεντρώσει στοιχεία που δείχνουν ότι είναι λίγα εκείνα τα στελέχη και σε συγκεκριμένους κλάδους (πχ κατασκευές, λιανεμπόριο) που δεν απέφυγαν τις περικοπές στις αποδοχές τους, αν και πάλι ήταν περιορισμένες σε σχέση με τους απλούς εργαζόμενους.

Είναι ενδεικτικό ότι στον τομέα του φαρμάκου ένα κλάδο που επλήγη από την κρίση, υπήρξαν απλώς περιορισμοί στα μπόνους που λαμβάνουν πια, οι νέοι Γενικοί Διευθυντές. 
Με βάση τα σημερινά δεδομένα, ένας γενικός διευθυντής σε ιδιωτική επιχείρηση στην Ελλάδα, που θεωρείται «μέση» δηλαδή έχει 300 – 500 άτομα προσωπικό και κάνει τζίρο από 75 έως 100 εκατ. ευρώ ετησίως, λαμβάνει ετησίως από 170 έως 250 χιλ. ευρώ. Μοναδική περίπτωση να υπάρξει διαφοροποίηση προς τα κάτω στις αμοιβές αυτού του επιπέδου είναι ένας Γενικός Διευθυντής να συνταξιοδοτηθεί. Διαπιστώθηκε ότι όπου συνέβη κάτι τέτοιο, οι επιχειρήσεις επέλεξαν να αντικαταστήσουν τον CEO που αποχωρεί αναβαθμίζοντας κάποιον από τους διευθυντές που βρίσκονταν στο πιο κάτω «σκαλοπάτι». Στην περίπτωση αυτή διαπιστώθηκε ότι οι συμφωνίες για τις νέες αποδοχές που θα λαμβάνουν οι καινούργιοι CEOθα είναι στην καλύτερη περίπτωση μεταξύ 120 – 150 χιλ. ευρώ. Άρα οι επιχειρήσεις πετυχαίνουν αφενός να μειώσουν τη λειτουργική τους δαπάνη, αφετέρου να αναβαθμίσουν στελέχη τους, που γνωρίζουν «πρόσωπα και πράγματα» για τη λειτουργία της «εκ των έσω».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.