Όλες οι καταστροφές από πυρκαγιές αυτού του καλοκαιριού έχουν την υπογραφή ενός ανθρώπου: Γιάννης Βασιλειάδης - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Κυριακή, 27 Αυγούστου 2017

Όλες οι καταστροφές από πυρκαγιές αυτού του καλοκαιριού έχουν την υπογραφή ενός ανθρώπου: Γιάννης Βασιλειάδης

Αποτέλεσμα εικόνας για πυρκαγιές ελλάδα

Γράφει ο Στέφανος Αλυσανδράτος. 

Όλες οι φετινές πυρκαγιές, όπου καταστράφηκαν ολόκληρες περιοχές, έχουν ένα κοινό: 
Την ανικανότητα στον σχεδιασμό των επιχειρήσεων. 

Και δεν μιλάμε για εκείνους που επιχειρούν άμεσα στην φωτιά, όπου χάρη στις ηρωικές, σχεδόν υπεράνθρωπες προσπάθειες των ανδρών και των γυναικών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που με αυτοθυσία και πληρώνοντας πολλές φορές με την ζωή τους τον όρκο τους, αλλά και των εκατοντάδων εθελοντών που συνέδραμαν στο έργο τους, καλύφθηκε μέρος της ανεπάρκειας του κυβερνητικού και κρατικού μηχανισμού, αλλά για τις ευθύνες εκείνων που δίνουν τις εντολές μέσα από το κέντρο των επιχειρήσεων.

Καμαρώστε τους στην παρακάτω φωτογραφία και σκεφτείτε πως ποτέ τόση ανικανότητα δεν είχε αποτυπωθεί σε μια και μόνη φωτογραφία.

Στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας βρίσκεται αυτήν την ώρα ο υπουργός Εσωτερικών κ. Πάνος Σκουρλέτης, όπου και πραγματοποιείται σύσκεψη παρουσία παρουσία του Νίκου Τόσκα, αλλά και των αρχηγών του Πυροσβεστικού Σώματος, της Αστυνομίας και του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να συντονίσουν τις επιχειρήσεις, να ενημερωθούν για την έκταση των μαινόμενων πυρκαγιών στη χώρα, αλλά και το σχεδιασμό αντιμετώπισής τους. 

Την έλλειψη πλάνου και συντονισμού σε ό,τι αφορά την κατανομή των δυνάμεων στην τρέχουσα αντιπυρική περίοδο καταγγέλλουν και οι ίδιοι οι πυροσβέστες.

Ιδού τι έλεγαν πριν λίγες ημέρες:

«Οι ίδιοι που πήγαν στα Κύθηρα, κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν και τη φωτιά στον Κάλαμο, και πιθανότατα τις επόμενες ημέρες να βρεθούν σε κάποιο άλλο μέρος της χώρας», έλεγαν άντρες του Σώματος, που εξηγούν: «Στην Αττική υπάρχουν περισσότεροι από 2.000 άντρες και γυναίκες πυροσβέστες, αλλά “μάχιμοι” είναι μόνο 1.300. Οι υπόλοιποι είναι αποσπασμένοι στο αρχηγείο, ενώ υπάρχουν και οι… άδειες, που ειδικά την περίοδο του 15αύγουστου είναι αυξημένες»…


Μάνη, Κύθηρα, Ζάκυνθος, Ανατολική Αττική, Ηλεία. 
Όμορφες γωνιές της πατρίδας μας που γνώρισαν τον πύρινο όλεθρο και μετατράπηκαν σε στάχτη. Περιοχές που καίγονταν επί μέρες ξεγυμνώνοντας τον κρατικό μηχανισμό, που σε όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις μετρήθηκε και κρίθηκε ανεπαρκής.

Οι μαρτυρίες, οι καταγγελίες, τα ρεπορτάζ και, κυρίως, τα αποτελέσματα της μάχης του ελληνικού κράτους με τον «στρατηγό άνεμο» (ω! Ναι, το ακούσαμε και φέτος), οδηγούν στα ίδια συμπεράσματα: έλλειψη μέσων, συντονισμού, οργάνωσης και σχεδίου αντιμετώπισης κρίσεων. Καμία προετοιμασία και αδυναμία συνεννόησης.

Η κυβέρνηση, αγνοώντας τις φωνές που πριν ακόμη ξεκινήσει η αντιπυρική περίοδος προειδοποιούσαν για το κακό, βλέποντας την κατανομή των δυνάμεων τις Π.Υ., που συνολικά αριθμεί 14.000 μέλη (8.800 μόνιμοι, 2.930 τριετείς, 1.200 πενταετείς και 1.200 εποχικούς) προσπαθεί να πετάξει από πάνω της τις στάχτες και τις ευθύνες της, μιλώντας για συνωμοτικά σενάρια περί «οργανωμένου σχεδίου» και στη… φαντασία των πολιτών το ποιος είναι ο «εχθρός», αποφεύγοντας να πουν πως η αδιαφορία όλων τους πυροδότησε και η ανικανότητα των υπεύθυνων πυρπόλησε ολόκληρη την χώρα.

Η επικίνδυνη ανικανότητα, ξεκινά από τον πρωθυπουργό, όπου αφού διαχειρίστηκε την κρίση των ολέθριων πυρκαγιών των τελευταίων εβδομάδων μέσω twitter, επισκέφτηκε την Ανατολική Αττική μόνο όταν η μανία της φωτιάς κόπασε, για να διατρανώσει ότι η καταστροφή στην περιοχή ήταν μικρότερη από αυτή του 2009!

Αυτά τα μυαλά, αυτή η καταστροφική λογική στο βόλεμα των... "δικών τους κομματικών παιδιών", σε καίριες θέσεις, όπως είναι η τοποθέτηση στο πόστο του Υπαρχηγού Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγου Π.Σ. Ιωάννη Βασιλειάδη, o οποίος π
ροήχθηκε στις τακτικές κρίσεις του έτους 2017 στον βαθμό του Αντιστρατήγου - Υπαρχηγού Π.Σ. 
ενός ανθρώπου - που όπως αποδείχθηκε - δεν έχει καμία ιδέα πως να αντιμετωπίσει πυρκαγιές, ειδικά στα νότια της Ελλάδας, όντας βολεμένος για χρόνια στα βόρεια της χώρας, ήταν η αιτία να καταστραφούμε από φωτιές που αποδεδειγμένα και με παραδοχή όλων όσων ενεπλάκησαν στην πυρόσβεση, αν παρεμβαίναμε εγκαίρως και στην αρχή, χωρίς "λάθος εκτίμηση του κέντρου επιχειρήσεων", ίσως να είχαμε προλάβει την καταστροφή.

Διαβάζουμε από το βιογραφικό του κ. Βασιλειάδη: 
Κατά την διάρκεια της θητείας του έως σήμερα, υπηρέτησε σε διάφορες Υπηρεσίες ανά την Ελλάδα όπως στην Δ.Π.Υ.Ν. Θεσσαλονίκης και Αττικής και ως Διοικητής των Π.Υ. Κώ, Πτολεμαίδας, των Π.Δ.Π.Υ. Ν. Σερρών, Ν. Ροδόπης, Ν. Καβάλας καθώς και των Π.Ε.Π.Υ.Δ. Κ. Μακεδονίας καθώς και Αν. Μακεδονίας και Θράκης και του Ε.Σ.Κ.Ε.

Όσο καίγεται η Ζάκυνθος για ακόμη μια φορά, και ενώ μπροστά μας έχουμε ένα δύσκολο βράδυ, οι  πληροφορίες μας λένε πως οι ελλείψεις σε μέσα και ο κακός συντονισμός είχαν ως αποτέλεσμα να ξεσπάσουν και διαμάχες τόσο μέσα στις τάξεις της Πυροσβεστικής όσο και στους υπολοίπους φορείς που εμπλέκονται στην πρόληψη και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών. 

Είναι χαρακτηριστικό πως όταν στις 5 Αυγούστου η φωτιά στα Κύθηρα αναζωπυρώθηκε και βγήκε εκτός ελέγχου, η ευθύνη για τους λάθος χειρισμούς έγινε «μπαλάκι», με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος μέχρι να επαναπροσδιοριστεί ο σχεδιασμός.

Και στον Κάλαμο τις πρώτες ώρες έγινε ένας χαμός. Αρχικώς έγινε πολύς λόγος για το αν παρότι η περιοχή είχε επισημανθεί ως «κόκκινη» υπήρχαν στο σημείο οι κατάλληλες δυνάμεις για να επέμβουν άμεσα, και στη συνέχεια για το αν η πρώτη αξιολόγηση του μετώπου ήταν σωστή ή υποτιμήθηκε.

Είναι να απορεί κάποιος λοιπόν, γιατί ο συγκεκριμένος, αποτυχημένος αξιωματικός της Πυροσβεστικής, παραμένει στο πόστο του παρά τα συνεχή λάθη και την εγκληματική εντέλει ανικανότητα του. 

Η απορία μας, λύνεται με μια βόλτα στο προφίλ του κατά τα άλλα συμπαθούς Γιάννη Βασιλείου: https://www.facebook.com/giannis.vasiliadis.716?fref=ts


Ένας ανίκανος αξιωματικός που υποτίθεται συντονίζει και εξαιτίας του συντονισμού του κατακάηκε και συνεχίζει να καίγεται η Ελλάδα, ένας πρωθυπουργός που καλύπτει την ανικανότητα των συνεργατών του, και μια ανάρτηση η οποία τους ξεπλένει όλους... 

Στην Ελλάδα του Σύριζα, αρκεί ο όποιος ανίκανος να αναρτά στο προφίλ του άρθρα τύπου, "4 χρόνια από τον θάνατο του Παύλου Φύσσα, και Τσακίστε τους Ναζί και τους Χρυσαυγίτες" και όλα του συγχωρούνται και παραμένει στην θέση του.

Απαραίτητη προϋπόθεση, κ. Βασιλειάδη, η ανάρτηση σου να είναι από τον στενό κομματικό "δημοσιογραφικό" σωλήνα, left.gr ή efsyn.gr, αφού χάρη σε αυτόν και χάρη σε αυτή σου την σχέση, βρίσκεσαι σε μια θέση που βρίσκεσαι, απολαμβάνοντας και τις ανάλογες τιμές. 
Αλλά αυτό είναι κάτι που το ξέρετε καλά.

Αυτό που δεν ξέρετε ίσως, είναι πως γι’αυτό σκουληκιάζουμε σαν χώρα, γι’αυτό ΔΕΝ πάμε καλά, γι’αυτό και πίσω με φόρα στην κατηφόρα, του κερατά!

Το σύστημα της κομματικής τοποθέτησης, βασίλεψε στην άλλοτε κραταιά Σοβιετική Ένωση των περίφημων «Σοβιέτ» αλλά από ότι φαίνεται, ακόμα βασιλεύει διαχρονικά σε όλα τα απολυταρχικά καθεστώτα, σαν αυτό που εξουσιάζει την πατρίδα μας.

Βάσει Συντάγματος, σε όλες αυτές τις θέσεις ευθύνης, θα’πρεπε ρητώς και δια ροπάλου ν’απαγορευθεί η τοποθέτηση με κομματικά κριτήρια. 

Οι εκάστοτε Αρχηγοί, Διοικητές, οι πρώτοι εν γένει στους διάφορους φορείς, θα’πρεπε να αναδεικνύονται βάσει εσωτερικών και ανεξάρτητων από την πολιτική διεργασιών, μέσα από τα ίδια τα σώματα, τους κλάδους και τους οργανισμούς, που ανήκουν! 

Αν αυτό δε γίνει στην Ελλάδα, η γλοιωδία, η χαμερπεία και η καιροσκοπία, όχι μόνον δεν πρόκειται να εκλείψουν, αλλά θα συνεχίσουν να τρώνε τις σάρκες της άμοιρης Ελλάδας μέχρι του αφανισμού της!

Υ.Γ. Όσον αφορά βεβαίως την ανακοίνωση στο facebook, ο κ. Βασιλειάδης γνωρίζει βεβαίως καλά πως απαγορεύεται για τους αξιωματικούς των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας να αναρτούν πολιτικές θέσεις και απόψεις, ενώ η εμπλοκή στρατιωτικού με την πολιτική, αποτελεί ποινικό αδίκημα.

Αναρωτιόμαστε, ο ίδιος θα τιμωρούσε έναν υφιστάμενο του αν έκανε δημόσια πολιτικό σχόλιο υπέρ της ΝΔ ή της Χρυσής Αυγής;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.