Έξι συμπτώματα για τον καρκίνο του θυρεοειδούς - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Πέμπτη, 17 Αυγούστου 2017

Έξι συμπτώματα για τον καρκίνο του θυρεοειδούς

Έξι συμπτώματα για τον καρκίνο του θυρεοειδούς


Ο επίμονος βήχας, η δυσκολία στην αναπνοή και την κατάποση φαγητού είναι μερικά από τα συμπτώματα που είναι πιθανό να οφείλονται στην ύπαρξη κάποιου ογκιδίου στον θυρεοειδή αδένα

Ο καρκίνος του θυρεοειδούς αδένα είναι μια από τους πιο ιάσιμες μορφές καρκίνου, καθώς οι γιατροί δίνουν 90 τοις εκατό πιθανότητα επιβίωσης σε όσους νοσούν.

Ωστόσο, το ανθρώπινο σώμα παρουσιάζει κάποια συμπτώματα, τα οποία ίσως σχετίζονται με τη συγκεκριμένη ασθένεια, και τα οποία δεν θα πρέπει να αγνοούνται από κανέναν.

1. Επίμονος βήχας
Ο ξηρός, επίμονος βήχας μπορεί να είναι σύμπτωμα που εμφανίζουν άτομα με ογκίδιο στον θυρεοειδή. Σύμφωνα με τον Dr. Tom Thomas από το Morristown Medical Center στο Νιου Τζέρσεϊ: «Ένας επίμονος βήχας μπορεί να οφείλεται σε μια μάζα του θυρεοειδούς που πιέζει την τραχεία».

2. Δυσκολία στην κατάποση του φαγητού
Το να αισθάνεται κάποιος δυσκολία στο να καταπιεί το φαγητό του, αν και δεν σημαίνει τίποτα το επικίνδυνο από μόνο του, μπορεί να είναι ένδειξη ότι εμποδίζεται η δίοδος στον οισοφάγο από κάποιο ογκίδιο.


3. Δυσκολία στην αναπνοή
Η δυσκολία στην αναπνοή μπορεί να σχετίζεται με την ύπαρξη μιας μάζας που πιέζει την τραχεία.4. Αλλαγή της φωνής
Όταν η φωνή ενός ατόμου γίνεται περισσότερο βαθιά, ή ακόμα και ψιθυριστή, είναι πιθανό να αποτελεί δείγμα ύπαρξης κάποιου ογκιδίου στον λάρυγγα. Παρ' όλα αυτά μπορεί να σχετίζεται και με κάτι εξαιρετικά πιο απλό, όπως η λαρυγγίτιδα.

5. Πόνος στο αυτί
Ο πόνος του αυτιού, ενώ δεν υπάρχει καμία μόλυνση σε αυτό, είναι πιθανό να οφείλεται στο πνευμονογαστρικό νεύρο, το οποίο εκτείνεται από το αυτί ως τον λαιμό δίπλα στον θυρεοειδή αδένα.

6. Η αίσθηση κάποιου εξογκώματος
Το μεγαλύτερο δείγμα ότι θα πρέπει να επισκεφθείτε τον γιατρό είναι αν αισθανθείτε κάποιο εξόγκωμα στο λαιμό σας, ιδιαίτερα αν αυτά είναι σκληρά στην αφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.