Γιατί πρέπει να ζητάτε συγγνώμη από το παιδί - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2017

Γιατί πρέπει να ζητάτε συγγνώμη από το παιδί

Γιατί πρέπει να ζητάτε συγγνώμη από το παιδί

Περιμένετε από το παιδί να ζητάει συγγνώμη όταν δε φέρεται σωστά, όμως κάτι αντίστοιχο πρέπει να πράττετε κι εσείς μαζί του κατά περιπτώσεις. Το mother.gr καταγράφει τα οφέλη μιας τέτοιας στάσης στη μεταξύ σας σχέση και στην ανάπτυξη του μικρού σας:

Αφήστε κατά μέρους τον εγωισμό σας και μάθετε να ζητάτε συγγνώμη από το παιδί όταν κάνετε λάθος. Δεν έχει κανένα νόημα να φέρεστε αλαζονικά, ούτε κάνετε καλό στη μεταξύ σας σχέση.

Προσπαθείτε να διδάξετε το παιδί να ζητάει συγγνώμη όταν φέρνει κάποιον σε δύσκολη θέση ή γενικά δε φέρεται κατά πως πρέπει. Αν δε δώσετε όμως εσείς πρώτοι το καλό παράδειγμα, πώς περιμένετε να δείτε αποτελέσματα

Να έχετε στο μυαλό σας ότι τα παιδιά αντιλαμβάνονται κάποια από τα λάθη σας, οπότε ουσιαστικά είναι σα να στρουθοκαμηλίζετε. Άρα λοιπόν του δείχνετε ότι ο εγωισμός σας είναι πιο σημαντικός από την ανάληψη ευθυνών ως μάθημα ζωής.

Με το να ζητάτε κι εσείς συγγνώμη από το παιδί, του δείχνετε έμμεσα ότι όλοι οι άνθρωποι κάνουν λάθη και δεν είναι εκείνο προβληματικό.

Προσοχή όμως χρειάζεται και στο πόσο συχνά ζητάτε συγγνώμη, ξεκαθαρίζοντας κάποια στιγμή ότι δεν πρέπει να γίνεται επιτηδευμένα για να μη χάνει την αξία της και πως το πιο σημαντικό από όλα είναι η προσπάθεια αποφυγής των ίδιων λαθών στο μέλλον.

Ταυτόχρονα πρέπει να του δώσετε να καταλάβει ότι το να ζητάει κανείς συγγνώμη δεν είναι σημάδι αδυναμίας χαρακτήρα, αλλά το ακριβώς αντίθετο. Χρειάζεται δύναμη ψυχής και σθένος, ενώ θεωρητικά έχεις τη δυνατότητα να καλύψεις «ανώδυνα» το λάθος σου με ένα ψέμα ή με άρνηση της πραγματικότητας.

Τέλος, διδάσκετε το παιδί την ανάληψη ευθυνών, κάτι που συνεπάγεται ότι θα γίνει υπεύθυνο σε βάθος χρόνου.

Περισσότερα θέματα για γονείς και παιδιά στο mother.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.