Το σήριαλ Χρήστου Παπουτσή στην Παγκόσμια Τράπεζα -Ο ΣΥΡΙΖΑ του ζητάει παραίτηση, εκείνος αρνείται - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2017

Το σήριαλ Χρήστου Παπουτσή στην Παγκόσμια Τράπεζα -Ο ΣΥΡΙΖΑ του ζητάει παραίτηση, εκείνος αρνείται

Το σήριαλ Χρήστου Παπουτσή στην Παγκόσμια Τράπεζα -Ο ΣΥΡΙΖΑ του ζητάει παραίτηση, εκείνος αρνείται

Εδώ και έξι μήνες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ζητάει από τον Χρήστο Παπουτσή να παραιτηθεί από την θέση του εκπροσώπου της ελληνικής κυβέρνησης στην Παγκόσμια Τράπεζα.

Ο ίδιος όμως αρνείται να αποχωρήσει από την υψηλόμισθη θέση του και φέρεται να υποστηρίζει πως η σύμβασή του με την Παγκόσμια Τράπεζα είναι αορίστου χρόνου.

Η κυβέρνηση μοιάζει να έχει δεμένα τα χέρια της, καθώς το 2013 ο Χρήστος Παπουτσής είχε διοριστεί από τον Ευάγγελο Βενιζέλο με τον όρο να μην μπορεί η επόμενη κυβέρνηση να τον ανακαλέσει.
Το θέμα αποκάλυψε η φιλοκυβερνητική «Εφημερίδα των Συντακτών», στις 12 Αυγούστου, αναφέροντας ότι η ελληνική κυβέρνηση ζητάει την παραίτηση Παπουτσή εξαιτίας της αρνητικής στάσης του πρώην κορυφαίου υπουργού του ΠΑΣΟΚ σχετικά με το αίτημα της Ελλάδας για χορήγηση δανείου ύψους 3 δισ. ευρώ από τον διεθνή οργανισμό.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η υπόθεση της σιωπηλής σύγκρουσης μεταξύ κυβέρνησης και Χρήστου Παπουτσή έχει πλούσιο παρασκήνιο το οποίο ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2016 στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Τότε είχε υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του αρμόδιου υπουργού Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου και Χρήστου Παπουτσή. Σε αυτήν ο κ. Παπαδημητρίου είχε ενημερώσει τον κ. Παπουτσή για τις προθέσεις του σχετικά με το αίτημα για ένα τέτοιο δάνειο. Ο πρώην υπουργός εμφανιζόταν τότε εντελώς αποθαρρυντικός και ανέφερε ότι δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτό αυτό το αίτημα από την Παγκόσμια Τράπεζα.

Στη συνέχεια, στην Ουάσινγκτον πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση στην έδρα της Παγκόσμιας Τράπεζας μεταξύ Παπαδημητρίου και Χρήστου Παπουτσή. Ο κ. Παπαδημητρίου συνάντησε μεταξύ άλλων τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας και έναν από τους ισχυρότερους παράγοντες διεθνώς, τον Τζιμ Κιμ, τον οποίο γνωρίζει χρόνια, και τον αντιπρόεδρο Σίριλ Μούλερ. Στο πλαίσιο της συνάντησης αυτής παρευρέθη και ο Χρήστος Παπουτσής.

Ομως όταν ο Παπαδημητρίου έθεσε το αίτημα προς τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας, όπως και σε άλλους παράγοντες, προς έκπληξή του διαπίστωσε ότι το κλίμα ήταν πολύ θετικό ώστε να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις. Ακολούθησαν νέες συναντήσεις του κ. Παπαδημητρίου στην Αθήνα με άλλους εκπροσώπους της Παγκόσμιας Τράπεζας που εδρεύουν στις Βρυξέλλες, χωρίς καμία συνεισφορά του Χρήστου Παπουτσή, όπως ανέφερε στο ρεπορτάζ της η Εφημερίδα των Συντακτών.

Το δάνειο δεν εδόθη ποτέ στην Ελλάδα από την Παγκόσμια Τράπεζα.

Ας σημειωθεί ότι η εφημερίδα επικοινώνησε με τον Χρήστο Παπουτσή, ο οποίος αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα. Επισήμανε πάντως με νόημα ότι είναι σύμβουλος της τράπεζας και όχι εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.