Οι νέοι "Ευρωπαίοι": Ένα εκατομμύριο μετανάστες γίνονται άμεσα πολίτες της Ε.Ε.! - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017

Οι νέοι "Ευρωπαίοι": Ένα εκατομμύριο μετανάστες γίνονται άμεσα πολίτες της Ε.Ε.!

Αποτέλεσμα εικόνας για syrian immigrants

Ένα εκατομμύριο μετανάστες αναμένεται να δεχθούν να ευρωπαϊκά κράτη το επόμενο διάστημα και επίσημα ως πολίτες τους, όπως αποκαλύπτει νέα έρευνα του Pew Research Center.
Συγκεκριμένα, 1.100.000 άτομα έχουν καταθέσει αιτήσεις ασύλου και υπηκοότητες σε όλες σχεδόν τις ευρωπαϊκές χώρες -συμπεριλαμβανομένης και της Βρετανίας- και αναμένεται να γίνουν αποδεκτές.

Το 2015 κατατέθηκαν 1.300.000 αιτήσεις χορήγησης ασύλου σε ευρωπαϊκά κράτη, μεταξύ των οποίων ψηλά στη λίστα βρίσκονται η Νορβηγία και η Ελβετία και μέσα στο 2016 κατατέθηκαν επιπλέον 1.200.000 αιτήσεις για άσυλο. Συνολικά, αυτά τα δύο χρόνια έχει κατατεθεί το 20% των αιτήσεων χορήγησης ασύλου στην Ευρώπη από την δεκαετία του '80, δημιουργώντας έτσι το μεγαλύτερο κύμα προσφύγων στην Γηραιά Ήπειρο από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. 

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την έρευνα, το 53% των μεταναστών και των προσφύγων που έχουν καταθέσει αιτήσεις χορήγησης ασύλου μέσα στα έτη 2015 και 2016 προέρχονται από τις χώρες που βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση, όπως είναι η Συρία, το Αφγανιστάν και το Ιράκ. Η πλειοψηφία αυτών έχουν φτάσει στην Ευρώπη επιλέγοντας «τον δρόμο της Ανατολικής Μεσογείου», δηλαδή την Ελλάδα και την Ιταλία μέσω της Τουρκίας. Αρκετοί από αυτούς δεν παρέμειναν στις χώρες της Μεσογείου, όπου αρχικά έφθασαν, αλλά δοκίμασαν την τύχη τους σε κράτη της Βορείου Ευρώπης, όπως είναι η Γερμανία, η Ουγγαρία και η Σουηδία.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η έρευνα, λόγω του σφοδρού μεταναστευτικού κύματος, ορισμένες χώρες υπέστησαν μεταβολή των δημογραφικών τους χαρακτηριστικών. Ως βασικό παράδειγμα αναφέρονται η Σουηδία, η Ουγγαρία
και Αυστρία, όπου κατά τα έτη 2015 και 2016 ο πληθυσμός αυξήθηκε περισσότερο από 1%.

Μέχρι στιγμής υπολογίζεται πως 885.000 αιτούντες άσυλο είδαν τις αιτήσεις τους να εγκρίνονται μέχρι το τέλος του 2016. Ωστόσο, την ίδια περίοδο, 75.000 μετανάστες αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στις χώρες καταγωγής τους ή να αναζητήσουν μια νέα τύχη σε χώρες εκτός ΕΕ, ενώ 760.000 άτομα που κατέθεσαν αίτηση για άσυλο μέσα στο έτος 2015 - 2016 δεν έλαβαν απάντηση μέχρι το τέλος του 2016 και 385.000 άνθρωποι κατέθεσαν αίτηση επανεξέτασης, αφού σε πρώτη φάση το αίτημά τους είχε απορριφθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.