Στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης θα κριθεί η ονομασία των Σκοπίων; - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου 2017

Στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης θα κριθεί η ονομασία των Σκοπίων;


Στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης θέλουν να στείλουν το θέμα της ονομασίας οι Σκοπιανοί προσπαθώντας να παγιδεύσουν την Ελλάδα σε δικαστικό αγώνα προσδοκώντας μια υποχώρηση στις μελλοντικές συναντήσεις. Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, η γειτονική χώρα έχει αφήσει επίτηδες να διαρρεύσει το σχέδιο για προσφυγή στο Δικαστήριο σε περίπτωση που η χώρα μας συνεχίσει να αρνείται να συναινέσει στην ένταξή της στο NATO με την προσωρινή ονομασία FYROM.

Μάλιστα, η σκοπιανή κυβέρνηση έχει αναθέσει στους νομικούς συμβούλους της να συντάξουν τον φάκελο προσφυγής, ώστε να είναι έτοιμος να κατατεθεί στο άμεσο προσεχές διάστημα. Η ιδέα της δικαστικής διεξόδου στο ζήτημα της ονομασίας δεν είναι καινούργια, καθώς παρόμοια πρωτοβουλία είχε κινήσει και ο πρώην πρωθυπουργός Ν. Γκρουέφσκι.

Ωστόσο, η ελληνική απάντηση ήταν σύντομη. Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Παραπολιτικά", οι ειδικοί σύμβουλοι του ΥΠΕΞ περιμένουν το "πράσινο φως" από τον Νίκο Κοτζιά, προκειμένου να στείλουν στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης έναν μεγάλο φάκελο με όλες τις παραβάσεις στις οποίες έχουν προβεί τα Σκόπια, όσον αφορά την τήρηση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας που υπεγράφη το 1995 μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της αντίστοιχης σκοπιανής κυβέρνησης.

Για να προχωρήσει όμως το ζήτημα ο υπουργός Εξωτερικών αναμένει την έγκριση από τον Πρωθυπουργό, που, σύμφωνα με όσα λέγονται από πληροφορίες, συμφωνεί μεν με μια τέτοια κίνηση, αλλά θέλει να ορίσει ο ίδιος τη χρονική συγκυρία που θα γίνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.